vinter_pan
Foto: Genrebild/Daniel Iskander

25-årig döms för våldtäkt mot barn vid lekplats

En 25-årig man döms för våldtäkt mot barn efter att ha utsatt en flicka för övergrepp förra året.

centrum_artikel_host

Mannen förgrep sig på en flicka som lekte med sin kompis vid en lekplats i Sigtuna, mannens handlingar är enligt rätten jämförbara med våldtäkt och en försvårande omständighet var att flickan var under 10 år och att han hotat henne med våld. Flickan hade även en yngre kompis med sig och 25-åringen frågade om hon ville känna på hans könsorgan.

Nekade inte
Mannen nekade inte till att ha begått händelserna i rättegången. Rätten anser att gärningen innebar en allvarlig kränkning av flickan vilket han måste ha förstått. Det samlade straffvärdet för åtalspunkterna våldtäkt mot barn, sexuellt ofredande och barnpornografi uppgår till tre års fängelse. Han ska betala 122 000 i skadestånd till flickan som utsattes för våldtäkten och 8000 kronor till hennes kompis.

Förälder hann ikapp honom
Mannen togs på bar gärning av en förälder. Flickorna hade cyklat hem och larmat till föräldern som identifierade mannen vid en busshållsplats. Han höll kvar honom tills polisen kom till platsen. Bevisningen bestod inte bara av flickorna och anhörigas vittnesmål utan den fanns även DNA-koppling.

joes-helsida
storemore_helsida

Tekniska Problem Störde VMA-testet

Nyheter Måndagens välkända VMA-test (Viktigt Meddelande till Allmänheten) ställdes inför oväntade tekniska hinder, vilket resulterade i att varningssignalen inte nådde stora delar av centrala Stockholm och norra delar av länet.

wenngarn_jul_helsida

Misstänkt brand i byggbarack

Blåljus Tidigt på morgonen den 5 december rapporterades en brandincident i Steninge slottsby, där en byggbarack på Mejeriets väg engagerade räddningstjänsten och polisen.

defacto_helsida
centrum_host_helsida
vinter_helsida
ica_helsida

Konkurserna ökar med 59 procent i kommunen: Uppgifter från UC

Notiser Under de elva första månaderna i år har konkurserna i kommunen skjutit i höjden och nått en ökning på hela 59 procent jämfört med föregående år. Enligt färska siffror från UC, ett kreditupplysningsföretag, har antalet konkurser ökat dramatiskt från 29 till 46.

slottsby_helsida
pantamera_avc_helsida

Långa lastbilar kan få köra genom kommunen

Nyheter En banbrytande förändring i svensk vägtrafik kommer träda i kraft den 1 december när lastbilar får en utökad längd på upp till 34,5 meter. Detta innebär att fordonen nu kan bli nästan tio meter längre än tidigare tillåtet.

connys_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

storemore_out
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
wnngarn_jul_outsider
nrh_sigtuna
vinter_outsider
joes_outsider
swedol_outsider
connys
slottsby_outsider
ica_outsider
centrum_outsider_host