moderat_pan_nov
Foto: Genrebild/Daniel Iskander

25-årig döms för våldtäkt mot barn vid lekplats

En 25-årig man döms för våldtäkt mot barn efter att ha utsatt en flicka för övergrepp förra året.

centrum_artikel_host

Mannen förgrep sig på en flicka som lekte med sin kompis vid en lekplats i Sigtuna, mannens handlingar är enligt rätten jämförbara med våldtäkt och en försvårande omständighet var att flickan var under 10 år och att han hotat henne med våld. Flickan hade även en yngre kompis med sig och 25-åringen frågade om hon ville känna på hans könsorgan.

Nekade inte
Mannen nekade inte till att ha begått händelserna i rättegången. Rätten anser att gärningen innebar en allvarlig kränkning av flickan vilket han måste ha förstått. Det samlade straffvärdet för åtalspunkterna våldtäkt mot barn, sexuellt ofredande och barnpornografi uppgår till tre års fängelse. Han ska betala 122 000 i skadestånd till flickan som utsattes för våldtäkten och 8000 kronor till hennes kompis.

Förälder hann ikapp honom
Mannen togs på bar gärning av en förälder. Flickorna hade cyklat hem och larmat till föräldern som identifierade mannen vid en busshållsplats. Han höll kvar honom tills polisen kom till platsen. Bevisningen bestod inte bara av flickorna och anhörigas vittnesmål utan den fanns även DNA-koppling.

Ljusmanifestation för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor

Notiser En Ljusmanifestation hölls i Valsta i torsdags för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor: - Vi är tacksamma för att varje år få vara med och bidra med en aktiv ståndpunkt mot våldet mot kvinnor och det är en självklarhet för oss att medverka med andra föreningar, organisationer och kommunen kring frågan, sa Sibtain Govani från Shiamuslimska församlingen i Valsta

agy_oppethus
moderat_pan_helsida
advent_kyrka_helsida
pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida
busshållsplatsmordet

Rättegång utan misstänkt i HD

Notiser Högsta domstolen tog upp Busshållsplatsmordet på tisdagen - Men den misstänkte som är delgiven inställde sig inte då han befaras vara i Sierra Leone.

connys_helsida
defacto_helsida
dackskifte_helsida

Uppgraderar vädervarning

Nyheter SMHI uppgraderar vädervarningen för söndagen till en Orange varning gällande Sigtuna kommun och större delen av länet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

pantamera_out
ridskola_2020_outsider
kyrka_outsider_advent
centrum_outsider_host
dackskifteoutsider
nrh
swedol_outsider
connys