sap_feb_pan
Foto: Polisen

23-åringen frikänns

Den 23-årige mannen som av Svea Hovrätt försattes på fri fot förra veckan frikänns nu av hovrätten och han får även 10 000 kronor som ersättning för egen bevisning i tingsrätten.

centrum_artikel_host

Mannen dömdes till livstids fängelse för mord på en man vid en busshållsplats förra året. Nu har Svea hovrätt ändrat på domen och frikänner honom helt från åtalet om mord. Han döms dock till fängelse i tio månader för vapenbrott.

Den tekniska bevisningen som bestod av att 23-åringen haft kontakt med hylsorna som mannen sköts med menar hovrätten att han kan ha hanterat dem eftersom det framkommit i utredningen att han umgås med personer i kriminella kretsar, även hans flickan hade kommit i kontakt med de aktuella hylsorna. Gällande jackan och att det fanns blodspår från offret på den så anser inte hovrätten att det är bortom all rimlig tvivel att jackan är hans eller burit av honom, detta då den hittades i 23-åringens lägenhet först fyra månader efter mordet. Många andra har vistats i lägenheten under tiden och kan ha lämnat jackan där.

Svea Hovrått skriver att bevisningen som åberopats av åklagare inte är tillräcklig och det är inte ställt utom rimlig tvivel att 23-åringen är gärningsmannen. Det kan finnas en alternativ gärningsman enligt rätten och de höga beviskravet som finns gällande skuld hat inte uppnåtts.

Han döms även för olovlig körning, rattfylleri och ringa narkotikabrott i enlighet med vad tingsrätten redan dömt. Vapenbrott gäller hantering av det vapen som använts vid mordet. Men man menar på att det inte är bevisat att mannen varit skytten.

fritidsbanken_sportlov
skridskodisco_helsida

Nya insatser för att stoppa utbrottet av granbarkborre

Notiser I kampen mot granbarkborren tar Sigtuna kommun nu ett aktivt steg genom att bekämpa dess spridning. I skogskanterna kan du möjligen se nedfällda granar, en del av det pågående arbetet med att förbereda inför granbarkborrens svärmningssäsong senare i vår.

sportlov
funkisfest_helsida

Gängkriminell greps på Arlanda

Blåljus En 31-årig man, känd som Foxtrotmannen, som varit jagad internationellt för flera grova brott, inklusive morden på två tonårspojkar i Stockholm, har gripits på Arlanda flygplats.

hamnplanen

Nya förslaget: Krögare får bekosta fastigheten

Nyheter Det tidigare förslaget om att Sigtuna kommun skulle bygga och förvalta en restaurang på Hamnplanen i Sigtuna har reviderats. I det nya förslaget söks en intressent som själv vill bekosta bygget och driva verksamheten.

connys_helsida

Ny aktör tar över Mälartåg

Nyheter Transdev kommer att ta över driften av Mälartåg, som ansvarar för den regionala tågtrafiken i Stockholm-Mälardalen, från och med den 16 juni i år.

Ökad befolkning trots färre födda barn

Nyheter Antalet nyfödda i Sverige fortsätter att minska enligt ny statistik från SCB. I Sigtuna kommun var antalet nyfödda det lägsta på elva år under 2023, med endast 546 levande födslar. Även om antalet nyfödda minskar, ökade den totala folkmängden i Sigtuna med 653 invånare.

pantamera_avc_helsida
spedition_helsida
centrum_host_helsida

Varning utfärdad för ishalka i Sigtuna kommun

Nyheter En varning har utfärdats för plötslig ishalka i Sigtuna kommun och stora delar av Svealand samt sydostligaste Norrland. Underkylt regn eller regn på kalla vägytor kan orsaka svårigheter med plötslig ishalka.

steningekompani_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

stentekompani_outsider
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
skridskodisco_outsider
funkisfest_outsider
spedition_outsider
centrum_outsider_host
nrh_sigtuna
connys