moderat_pan_nov
Foto: Polisen

23-åringen frikänns

Den 23-årige mannen som av Svea Hovrätt försattes på fri fot förra veckan frikänns nu av hovrätten och han får även 10 000 kronor som ersättning för egen bevisning i tingsrätten.

centrum_artikel_host

Mannen dömdes till livstids fängelse för mord på en man vid en busshållsplats förra året. Nu har Svea hovrätt ändrat på domen och frikänner honom helt från åtalet om mord. Han döms dock till fängelse i tio månader för vapenbrott.

Den tekniska bevisningen som bestod av att 23-åringen haft kontakt med hylsorna som mannen sköts med menar hovrätten att han kan ha hanterat dem eftersom det framkommit i utredningen att han umgås med personer i kriminella kretsar, även hans flickan hade kommit i kontakt med de aktuella hylsorna. Gällande jackan och att det fanns blodspår från offret på den så anser inte hovrätten att det är bortom all rimlig tvivel att jackan är hans eller burit av honom, detta då den hittades i 23-åringens lägenhet först fyra månader efter mordet. Många andra har vistats i lägenheten under tiden och kan ha lämnat jackan där.

Svea Hovrått skriver att bevisningen som åberopats av åklagare inte är tillräcklig och det är inte ställt utom rimlig tvivel att 23-åringen är gärningsmannen. Det kan finnas en alternativ gärningsman enligt rätten och de höga beviskravet som finns gällande skuld hat inte uppnåtts.

Han döms även för olovlig körning, rattfylleri och ringa narkotikabrott i enlighet med vad tingsrätten redan dömt. Vapenbrott gäller hantering av det vapen som använts vid mordet. Men man menar på att det inte är bevisat att mannen varit skytten.

defacto_helsida

EU-delegater besökte Märsta

Nyheter EU-befinner sig som bekant i Arlandastad XPO under det första halvåret och på fredagen besökte ett antal delegater Märsta för att diskutera integration.

centrum_host_helsida
connys_helsida

Fritidsbanken firar ett år i Humbacken

Kultur & Nöje På lördag firar Fritidsbanken ett år i kommunen och i samband med det kommer man finnas i Humbacken: - Totalt har vi lånat ut över 13 500 sport- och fritidsprylar till över 6 000 personer i alla åldrar som aktiverat sig fysiskt på sin fritid, berättar Ola Holmberg, platschef på Fritidsbanken.

humbacken_helsida

Välbesökt jobbmässa på Arlanda

Nyheter Arlandas jobbmässa blev välbesökt och många var intresserade av jobb på flygplatsen: - Vi är givetvis mycket glada över det stora intresse som finns för att arbeta på Stockholm Arlanda Airport och för de många olika arbetsmöjligheter som flygplatsen erbjuder, kommenterar VD och koncernchefen Jonas Abrahamsson.

pantamera_avc_helsida

Så blir nya Kulturcentret i Valsta

Nyheter Valsta Torgs nya Kultur- och aktivitetscenter har röstats fram: - Det här ska bli en plats för människor att mötas, stimuleras och utvecklas som kommer att stärka hela kommunens attraktivitet, säger kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

moderat_pan_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh
centrum_outsider_host
humbacken_outsider
connys
pantamera_out