eu_valet_panorama
Foto: Jamshid Jamshidi

23-åring häktas för misstänkta våldtäkter

En 23-årig man från Upplands-Bro häktas för två fall av våldtäkt mot barn som inträffat i Märsta.

centrum_artikel_host

Söndag 7 januari anhölls en man från Upplands-Bro misstänkt för två fall av våltäkt mot barn som skett i Märsta i slutet av december och början av januari. Omständigheterna omfattas av förundersökningssekretess och målsägande är under 15 år. I mitten av veckan beslutades att mannen skulle häktas med fulla restriktioner. Åklagaren ska väcka åtal senast 24 januari.

bygdensdag_helsida
eldsjal2024_helsida

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

connys_helsida
centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida
seniormassa_pan
mp_helsida_eu

Sveriges Lärare larmar: För stora barngrupper

Nyheter Enligt nya rapporter är över hälften av alla barngrupper i förskolan i Sverige större än de rekommenderade riktlinjerna. I Sigtuna kommun är 67 procent av de åldersindelade barngrupperna för stora, vilket är en ökning jämfört med föregående år. Sveriges Lärare kräver nu att regeringen lagstiftar om barngruppernas storlek för att säkerställa barnens välbefinnande och pedagogiska kvalitet.

Axelssons motion om lustgasförbud får stöd

Politik Kommunstyrelsen har ett viktigt steg i kampen mot missbruk av lustgas genom att bifalla Socialdemokraternas motion om förbud mot dess användning i berusningssyfte. Förslaget, framlagt av Marie Axelsson (S), har stöd från kommunstyrelsen, där Moderaterna har majoritet tillsammans med Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
nrh_sigtuna
seniormassa_outsider
eu_valet_outsider
centrum_outsider_host
connys
eldsjal2024_out
mp_eu_outsider
bygdensdag_outsider
pantamera_out