centrum_panorama_hostshopping
Foto: Jamshid Jamshidi

Läget i fotbollstabellerna

Det är halvtid i fotbollen! Så här har det gått för bygdens lag efter vårsäsongen.

centrum_artikel_host

Division 3 Norra Svealand
Märsta IK klättrade upp på åttonde plats i tabellen efter sista matchen för våren i onsdags då det blev seger med 1-0 mot Västerås IK. MIK är dock bara en poäng från negativt kval och två från nedflyttning.

Division 4
FC Arlanda är tvåa i tabellen inför hösten på samma poäng som ettan Uppsala-Kurd, lagen möts i en seriefinal 24:e augusti i Märsta.

Division 5 Östra
Rosersbergs IK ledde serien länge men är tvåa med en match mindre spelad än Gimo. RIK föll i sista matchen mot bottenlaget Trikadien med 2-1. Joakim Nilsson har spottat in mål och är tvåa i skytteligan på femton mål.

Division 6 Södra
Märsta IK2 parkerar i mitten av tabellen med 16 poäng, Wigör är hopplös jumbo med tio raka nederlag och -54 i målkolumnen.

Division 7 Södra
Serien toppas av de tre kommunlagen Arlanda2, Rosersbergs IK2 och Märsta Syrianska FC. Nyligen möttes Arlanda och Märsta Syrianska i ett derby som lockade 200 åskådare till Midgårdsvallen. Sigtuna IF är sjua på 12 poäng, sju från ettan Arlanda2.

Division 3 Dam
RIK/Sif har lyckats ta sig upp över nedflyttningsplats men är nästjumbo på sju poäng, tre tillgodo på Danmark.

Division 5 Östra Dam
Wigör/Knivsta är åtta på sex poäng, till ettan Häverödal är det dock hela 22 poäng.

olympiska spelen i Paris

Elva olympier från Sigtuna kommun

Sport Idag invigs OS och Sigtuna kommun har faktiskt producerat hela elva olympier, den senaste var handbollsmålvakten Madeleine Gustafsson.

brobygget_2024
olympiska spelen i Paris

Yolanda Ngarambe stämmer SOK

Friidrott På fredag börjar OS märstabon Yolanda Ngarambe som klarat den internationella kvalgränsen nekas av Sveriges Olympiska Kommitté. Nu stämmer hon SOK tillsammans med andra idrottare.

gothia cup

Bygdens lag ute ur Gothia Cup

Fotboll Det är färdigspelat för bygdens tre lag som var på Gothia Cup; Märsta IK i P18 och Sigtuna Märsta United som har två lag i spel.

fritidsbanken_helsida

Lyckat SM för Märsta BMX

Cykel Den 6 juli deltog nio cyklister från Märsta BMX i Svenska Mästerskapen i Ängelholm, en tävling präglad av sol, regn och imponerande prestationer.

pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida

SMACK-cyklist till Paralympics

Cykel Louise Jannering är återigen med på Paralympics. Denna gång går spelen i Paris efter att OS avslutats. Jannering tävlar 6 september.

connys_helsida
division 6

Sigtuna IF dominerade mot Håbo FF2

Fotboll Sigtuna IF visade sin styrka i Division 6 Södra genom att besegra Håbo FF2 med imponerande 6-3. Matchen, som spelades på Sigtunas hemmaplan, såg hemmalaget ta ledningen tidigt och dominera större delen av spelet.

Skånela med på TRIM-SM

Handboll Skånela IF, bestående av ett gäng gamla handbollsprofiler från Märsta och Stockholm, kommer att delta i Trim-SM 2024.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
klara_outsider
fritidsbanken_outsider
brobygget_outsider
connys