socialdemokraterna_maj_panorama
Magasinet i Märsta Centrum. Obs! Genrebild, krogen på bilden har inget med artikeln att göraFoto: Magasinet

Svårt att kontrollera rökförbud på serveringar

Allmänheten uppmanas anmäla krogar som låter folk röka på deras uteserveringar, det säger Suzanne Bengtsson på Länsstyrelsen till SVT Stockholm.

centrum_artikel_host

Rökförbudet på uteserveringar införs 1:a juli och just nu håller Länsstyrelsen på att informera kommunens tillsynsanställda hur de ska hantera frågan, rapporterar SVT Stockholm:
– Det är restaurangägarnas ansvar att se till så att det inte röks på uteserveringar och vid entréer. Men de kan inte avvisa gäster som röker, säger Suzanne Bengtsson på länstyrelsen i Stockholm till SVT.

Det kommer att vara svårt att kontrollera hur krogarna följer rökförbudet i och med att det finns så många krogar och antalet inspektörer är få:
– Gäster behöver klaga till kommunen om krogar låter folk fortsätta röka, säger Suzanne Bengtsson.

Om krogarna struntar i reglerna kan det bli aktuellt med vite, därefter kan alkoholtillståndet dras in om krogen missköter sig helt.
– Det är inte så att kommunen kommer gå runt och avgöra på vilket avstånd det går att röka i varje enskilt fall. Men kommer det in klagomål och kommunen agerar så bedömer den vilket avstånd som kan vara rimligt i det enskilda fallet, fortsätter Suzanne Bengtsson.

Men Suzanne Bengtsson tror inte att det blir ett så stort problem utan att det löser sig av sig självt, som när rökförbud inne på krogarna infördes 2005.

centrum_host_helsida
mp_helsida_eu
EXTRA

Ungdomar slogs i Märsta

Blåljus Polis larmades till ett bråk i Märsta där ett 15-tal ungdomar ska ha varit inblandade strax före klockan 16.

pantamera_avc_helsida
eldsjal2024_helsida
EXTRA

Ytterligare beslag på Arlanda

Blåljus Gränspolisen har under söndagen upprättat ytterligare anmälningar om penningtvättsbrott, den andra denna helg då det i lördags också beslagtogs kontanter och klockor.

forstamaj_helsida

Morgonkollen

Notiser Här är morgonkollen med uppdateringar från märsta.nu för den 21 april:

connys_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
eldsjal2024_out
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
connys
mp_eu_outsider
nrh_sigtuna