sap_feb_pan
Foto: Jamshid Jamshidi

2000 P-böter under sommaren

Hittills i sommar har över 2000 parkeringsböter skrivits ut av P-vakter i kommunen.

centrum_artikel_host

Sigtuna kommun har bara under knappt två och en halv månad lappat nästan 2000 bilar runt om i kommunen rapporterar Upsala Nya Tidning. De flesta P-böterna utfärdades vid Terminal 5 på Arlanda, cirka 1300 stycken. Övriga gator där man lappat är längs Strandpromenaden där 99 P-böter skrivits längs Hamngatan och 80 på Strandvägen.

Lena Millqvist, Sigtuna kommuns administratör på Trafikenheten, tror att anmärkningarna har att göra med att det kommer så många tillfälliga besökare till kommunen och att Sigtuna är ett populärt turistområde.

I Märsta är det på Södergatan som flest böter delats ut (68). På de båda pendlarparkeringarna, Västra bangatan och Brobyvägen, har det tillsammans utfärdats cirka 130 böter.

Dalens Gata har strax över 60, Uppsalavägen i Sigtuna strax under 50, Sätunavägen cirka 30, Sigtuna busstorg likaså samt Stora Gatan i Sigtuna.

funkisfest_helsida

Före detta finansregionsrådet lämnar sitt uppdrag

Nyheter Oppositionsregionrådet Irene Svenonius meddelade vid ett extrainsatt möte med den moderata regiongruppen i Stockholm att hon lämnar såväl sina uppdrag för Moderaterna i Region Stockholm som övriga uppdrag för Moderaterna. Efter sju år som gruppledare på heltid, varav sex år som finansregionråd (2017-2022) under en turbulent period för Stockholmsregionen.

spedition_helsida
centrum_host_helsida
steningekompani_helsida
foraldranatverk_helsida
connys_helsida

Trafikverket arbetar med att åtgärda potthål

Nyheter Trafikverket upplever för närvarande ökade problem med potthål på vägarna. Vägnätet är omfattande, vilket gör det till ett betydande arbete att åtgärda dessa problem. De stora vägarna som påverkas i kommunen inkluderar 263, 273 och 255, där det är särskilt många potthål mellan Märsta och Sigtuna i båda riktningarna.

A-traktorer fortsätter öka

Nyheter Den senaste utvecklingen inom användningen av A-traktorer i Sverige och särskilt i Sigtuna kommun visar en markant ökning under det senaste decenniet, med fortsatt tillväxt under 2023. Enligt nyligen publicerade siffror från Trafikanalys har antalet A-traktorer i Sigtuna ökat för tredje året i rad, vilket pekar på en stadigt växande trend i regionen.

skridskodisco_helsida
fritidsbanken_sportlov
pantamera_avc_helsida

Nya insatser för att stoppa utbrottet av granbarkborre

Nyheter I kampen mot granbarkborren tar Sigtuna kommun nu ett aktivt steg genom att bekämpa dess spridning. I skogskanterna kan du möjligen se nedfällda granar, en del av det pågående arbetet med att förbereda inför granbarkborrens svärmningssäsong senare i vår.

sportlov

Gängkriminell greps på Arlanda

Nyheter En 31-årig man, känd som Foxtrotmannen, som varit jagad internationellt för flera grova brott, inklusive morden på två tonårspojkar i Stockholm, har gripits på Arlanda flygplats.

hamnplanen

Nya förslaget: Krögare får bekosta fastigheten

Nyheter Det tidigare förslaget om att Sigtuna kommun skulle bygga och förvalta en restaurang på Hamnplanen i Sigtuna har reviderats. I det nya förslaget söks en intressent som själv vill bekosta bygget och driva verksamheten.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

stentekompani_outsider
spedition_outsider
connys
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
nrh_sigtuna
foraldranatverk_outsider
funkisfest_outsider
skridskodisco_outsider
pantamera_out