kyrka_advent _pan
Foto: Jamshid Jamshidi

2000 P-böter under sommaren

Hittills i sommar har över 2000 parkeringsböter skrivits ut av P-vakter i kommunen.

centrum_artikel_host

Sigtuna kommun har bara under knappt två och en halv månad lappat nästan 2000 bilar runt om i kommunen rapporterar Upsala Nya Tidning. De flesta P-böterna utfärdades vid Terminal 5 på Arlanda, cirka 1300 stycken. Övriga gator där man lappat är längs Strandpromenaden där 99 P-böter skrivits längs Hamngatan och 80 på Strandvägen.

Lena Millqvist, Sigtuna kommuns administratör på Trafikenheten, tror att anmärkningarna har att göra med att det kommer så många tillfälliga besökare till kommunen och att Sigtuna är ett populärt turistområde.

I Märsta är det på Södergatan som flest böter delats ut (68). På de båda pendlarparkeringarna, Västra bangatan och Brobyvägen, har det tillsammans utfärdats cirka 130 böter.

Dalens Gata har strax över 60, Uppsalavägen i Sigtuna strax under 50, Sätunavägen cirka 30, Sigtuna busstorg likaså samt Stora Gatan i Sigtuna.

budget2023

(S)-kritik mot besparingar på 27 miljoner

Nyheter Den borgerliga kommunledningens budget klubbade på onsdagen men Socialdemokraterna är kritiska till besparingar i budgeten: - Vi har ställt frågan flera gånger under budgetdebatten men inte fått svar på vilka nedskärningar det är som ligger på bordet. Vi får inga svar och det är fegt, säger Marie Axelsson (S).

advent_kyrka_helsida
defacto_helsida
dackskifte_helsida
julmarknad_2022
budget2023

Budgetdebatt på onsdagen: Stora utmaningar väntar

Politik Onsdag 30:e november ska budgeten klubbas för 2023: - Att Sverige, Sigtuna och resten av världen står inför mycket stora ekonomiska utmaningar 2023 på grund av flera sammanvägda faktorer råder ingen oenighet kring, säger Bengt Hellström (KD), gruppledare.

centrum_host_helsida
moderat_pan_helsida
connys_helsida
vintermarknad_helsida
pantamera_avc_helsida

Ljusmanifestation för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor

Notiser En Ljusmanifestation hölls i Valsta i torsdags för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor: - Vi är tacksamma för att varje år få vara med och bidra med en aktiv ståndpunkt mot våldet mot kvinnor och det är en självklarhet för oss att medverka med andra föreningar, organisationer och kommunen kring frågan, sa Sibtain Govani från Shiamuslimska församlingen i Valsta

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

connys
nrh
marknaden_outsider
pantamera_out
centrum_outsider_host
kyrka_outsider_advent
dackskifteoutsider
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
vintermarknad_outsider