kyrka_advent _pan
Foto: CompuGroup Medical Sweden AB

20 000 vaccinationer om dagen

Vaccineringen i Region Stockholm går nu i allt snabbare takt: - Vaccinationerna sker nu i allt högre takt. Omkring 20 000 doser vaccin används varje dag, säger tillförordnad hälso- och sjukvårdsdirektör Johan Bratt.

centrum_artikel_host

I en lägesrapport från Region Stockholm på fredagen meddelas att 3875 nya fall konstaterats sedan 4 maj. 415 personer vistas på sjukhus och ytterligare 27 avlidna har rapporterats in sedan 4 maj.
– Vaccinationerna sker nu i allt högre takt. Omkring 20 000 doser vaccin används varje dag. Trots det är sjukvårdsbehovet fortsatt mycket högt. Det finns vaccinationstider att boka för nästa vecka för alla över 55 år. Gör det så snart du har möjlighet. Men du ska följa alla råd och rekommendationer – även efter vaccination. Ingen, vare sig du är vaccinerad eller inte vaccinerad får bidra till att skapa trängsel, säger tillförordnad hälso- och sjukvårdsdirektör Johan Bratt.

Antalet avlidna personer är ytterligare sedan 27 april på grund av eftersläpning i inrapporteringen. Var tredje stockholmare mellan 55-59 år har nu fått en dos av vaccinet, 2 av 3 mellan 60-64 och 8 av 10 över 65. Fas 4 av vaccineringen inleddes i veckan, det är den sista fasen och alla ska erbjudas vaccinering under denna fas.

budget2023

(S)-kritik mot besparingar på 27 miljoner

Nyheter Den borgerliga kommunledningens budget klubbade på onsdagen men Socialdemokraterna är kritiska till besparingar i budgeten: - Vi har ställt frågan flera gånger under budgetdebatten men inte fått svar på vilka nedskärningar det är som ligger på bordet. Vi får inga svar och det är fegt, säger Marie Axelsson (S).

connys_helsida
centrum_host_helsida
vintermarknad_helsida
pantamera_avc_helsida
budget2023

Budgetdebatt på onsdagen: Stora utmaningar väntar

Politik Onsdag 30:e november ska budgeten klubbas för 2023: - Att Sverige, Sigtuna och resten av världen står inför mycket stora ekonomiska utmaningar 2023 på grund av flera sammanvägda faktorer råder ingen oenighet kring, säger Bengt Hellström (KD), gruppledare.

defacto_helsida
julmarknad_2022
dackskifte_helsida
moderat_pan_helsida
advent_kyrka_helsida

Ljusmanifestation för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor

Notiser En Ljusmanifestation hölls i Valsta i torsdags för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor: - Vi är tacksamma för att varje år få vara med och bidra med en aktiv ståndpunkt mot våldet mot kvinnor och det är en självklarhet för oss att medverka med andra föreningar, organisationer och kommunen kring frågan, sa Sibtain Govani från Shiamuslimska församlingen i Valsta

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

vintermarknad_outsider
kyrka_outsider_advent
dackskifteoutsider
connys
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
marknaden_outsider
centrum_outsider_host
nrh
pantamera_out