centrum_panorama_hostshopping
Foto: Daniel Iskander

2 av 3 invånare har snabbt bredband

Post och Telestyrelsen har kartlagt hur bredbandstillgången ser ut i landets kommuner och i Sigtuna har 2 av 3 invånare tillgång till snabbt bredband på 100 mb/s eller mer.

centrum_artikel_host

Sigtuna kommun ligger förvisso under länssnittet som är 88 procent av invånarna med tillgång till snabbt bredband på minst 100 mb/s. 64 procent, eller ca två av tre, invånare i kommunen, har tillgång till den hastigheten enligt Post- och telestyrelsens Bredbandskartan. samtliga invånare har dock tillgång till Internet i kommunen på minst 10 mb/s. 82 procent av invånarna har även över 30 mb/s men därefter kommer dippen ner till 64 procent för 100 mb/s. I tätorterna är det 71 procents tillgång och på landsbygden är det bara 10 procent som har hastighet på minst 100 mb/s. Det framgår också att 57 procent har tillgång till fiber men bara 1 av 10 på landsbygden har tillgång till fiber.

Solna mest uppkopplat
De mest uppkopplade kommunerna är Sundbyberg och Solna med båda 98 procents tillgång till 100 mb/s medan Stockholm, Väsby och Järfälla också kommer med i toppen. Väsbys siffra är 94 procents tillgång till snabbt bredband. Det nationella målet är att 90 procent av landets invånare ska ha minst 100 mb/s till år 2020. Flera kommuner har eller har påbörjat arbetet med att dra fiber, bland dessa i Sigtuna kommun där arbetet med ett stadsnät pågår.

brobygget_2024
pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

Skyfall förväntas i kommunen idag

Notiser Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

mp_tack_helsida

SSHL satsar på ny belysning som en del av energieffektiviseringen

Nyheter Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har genom finansiering från EU tagit ett stort steg mot hållbarhet och energieffektivisering. Med stöd från Signify och EU-projektet "Eco2 Schools as New European Bauhaus Lab" har skolan sett märkbara förbättringar i både energieffektivitet och studiemiljö.

fritidsbanken_helsida
connys_helsida

Sommarlovsbiljetten är igång

Nyheter Under sommarperioden 5 juni till 27 augusti reser ungdomar mellan 12 och 18 år gratis med SL-trafiken. Initiativet med lovkortet är ett steg från Region Stockholm för att uppmuntra miljövänliga resor.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nrh_sigtuna
fritidsbanken_outsider
centrum_outsider_host
connys
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
brobygget_outsider
mp_tack_outsider