centrum_panorama_hostshopping
Foto: Sigtuna kommun

180 sängplatser förbereds av kommunen

Sigtuna kommun ökar beredskap för att kunna ta emot flyktingar från Ukraina.

centrum_artikel_host

Sedan 2:a mars har Sigtuna kommun aktiverat krisledningen för att snabbt kunna fatta beslut som kan krävas med anledning av kriget. Med anledning av Arlanda i kommunen samt Migrationsverket så har kommunen även startat arbetet med att förbereda Sagaskolan och Valstaskolan som boende för tillfälligt boende. Det ska ge 180 sängplatser, man kommer se till att de boende får mat tre gånger om dagen samt, dusch, rena sängkläder, wifi med mera.

Ett tiotal barn som flytt kriget i Ukraina har redan startat skolan i kommunen och där finns det modersmålslärare som kan tala barnens språk och ge dem stöd som de är i behov av. Kommunen samverkar bland annat med Migrationsverket, Polis, Försvarsmakten och Länsstyrelsen kring olika situationer som kan uppstå.

pantamera_avc_helsida

EU-delegater besökte Märsta

Politik EU-befinner sig som bekant i Arlandastad XPO under det första halvåret och på fredagen besökte ett antal delegater Märsta för att diskutera integration.

humbacken_helsida
moderat_pan_helsida

Fritidsbanken firar ett år i Humbacken

Nöjesnyheter På lördag firar Fritidsbanken ett år i kommunen och i samband med det kommer man finnas i Humbacken: - Totalt har vi lånat ut över 13 500 sport- och fritidsprylar till över 6 000 personer i alla åldrar som aktiverat sig fysiskt på sin fritid, berättar Ola Holmberg, platschef på Fritidsbanken.

connys_helsida

Välbesökt jobbmässa på Arlanda

Nyheter Arlandas jobbmässa blev välbesökt och många var intresserade av jobb på flygplatsen: - Vi är givetvis mycket glada över det stora intresse som finns för att arbeta på Stockholm Arlanda Airport och för de många olika arbetsmöjligheter som flygplatsen erbjuder, kommenterar VD och koncernchefen Jonas Abrahamsson.

centrum_host_helsida

Så blir nya Kulturcentret i Valsta

Nyheter Valsta Torgs nya Kultur- och aktivitetscenter har röstats fram: - Det här ska bli en plats för människor att mötas, stimuleras och utvecklas som kommer att stärka hela kommunens attraktivitet, säger kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

defacto_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
humbacken_outsider
pantamera_out
nrh
centrum_outsider_host
connys