eu_valet_panorama
Foto: Sigtuna kommun

180 sängplatser förbereds av kommunen

Sigtuna kommun ökar beredskap för att kunna ta emot flyktingar från Ukraina.

centrum_artikel_host

Sedan 2:a mars har Sigtuna kommun aktiverat krisledningen för att snabbt kunna fatta beslut som kan krävas med anledning av kriget. Med anledning av Arlanda i kommunen samt Migrationsverket så har kommunen även startat arbetet med att förbereda Sagaskolan och Valstaskolan som boende för tillfälligt boende. Det ska ge 180 sängplatser, man kommer se till att de boende får mat tre gånger om dagen samt, dusch, rena sängkläder, wifi med mera.

Ett tiotal barn som flytt kriget i Ukraina har redan startat skolan i kommunen och där finns det modersmålslärare som kan tala barnens språk och ge dem stöd som de är i behov av. Kommunen samverkar bland annat med Migrationsverket, Polis, Försvarsmakten och Länsstyrelsen kring olika situationer som kan uppstå.

Snart sommaruppehåll för renoveringen av Stora Gatan

Notiser Renoveringsarbetet på Stora gatan fortskrider enligt plan och den sista etappen för denna omgång påbörjas den 17 maj och avslutas den 11 juni. Därefter görs ett uppehåll fram till augusti, och arbetet återupptas den 19 augusti.

eldsjal2024_helsida
bygdensdag_helsida
connys_helsida
mp_helsida_eu

Uppmaning att spara vatten: Hög vattenförbrukning

Nyheter I norra Storstockholm går det åt ovanligt mycket dricksvatten just nu. Norrvatten, som förser 14 kommuner i området med dricksvatten, uppmanar nu både privatpersoner och verksamheter att spara på kranvattnet. Detta är nödvändigt för att vattenverket ska kunna producera tillräckligt med vatten för alla.

centrum_host_helsida
seniormassa_pan
pantamera_avc_helsida

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

eldsjal2024_out
connys
ridskola_2020_outsider
seniormassa_outsider
eu_valet_outsider
pantamera_out
bygdensdag_outsider
nrh_sigtuna
nationaldag_outsider
centrum_outsider_host