centrum_panorama_hostshopping
Foto: Daniel Asplund/Swedavia

18 miljoner reste via Arlanda

Arlanda hade 18 miljoner resenärer under 2022.

centrum_artikel_host

Efter restriktioner i början av året blev det under februari möjligt att resa friare igen. Trafiken på Arlanda tog fart och flygbolag har både nyetablerat och ökat sitt linjenät.
– Det är ett styrkebesked och även in i det nya året ser vi fortsatt nya lanseringar. Faktorer som konjunktur och pandemiläget har än så länge inte påverkat efterfrågan i någon större utveckling, men bidrar till stor osäkerhet avseende efterfrågan på flygresor under det kommande året, kommenterar Swedavias VD Jonas Abrahamsson.

Antalet destinationer på Arlanda uppgår nu till 90 procent av hur det såg ut före pandemin, hela 50 nya destinationer adderades till Arlanda 2022. Ryanair och Eurowings etablerade även baser på Arlanda. Totalt var det 18 miljoner resenärer, det innebär att 3 av 4 resenärer kommit tillbaka sen innan pandemin. Under december var det 1,5 miljoner resenärer vilket motsvarar 85 procent av 2019-års resenärsnivåer.

ica_helsida
centrum_host_helsida
connys_helsida
moderat_pan_helsida

XPO redo för EU

Näringsliv Scandinavian XPO är redo för EU:s toppmöten som ska hållas under det första halvåret i år: - Vi är glada över att återigen få välkomna Regeringskansliet som en av våra kunder och ser fram emot att erbjuda dem vår högkvalitativa service och moderna faciliteter, säger Anna Bauer, VD för Scandinavian XPO.

defacto_helsida
pantamera_avc_helsida

Padelhall blir fälglager

Näringsliv Padelboomen är över och på flera håll i landet har hallar lagts ner, nyligen stängde We Are Padel i Rosersberg och hallen köps nu av ABS Wheels.

yrkesutbildning

Höjda avgifter för flyget

Näringsliv Avgiftshöjningar inom flyget trädde i kraft 1 januari: - Efter pausad höjning av avgifterna för flyget under 2021, på grund av pandemin, har avgifterna sedan bara fortsatt att öka för en bransch som fortsatt är under hårt tryck av pandemin och omställningen, så även för 2023, säger Fredrik Kämpfe, branschchef Transportföretagen Flyg.

Ny Hållbarhetschef hos Arlandastad Group

Näringsliv Anna Stenströmer har rekryterats till Arlandastads Group som Hållbarhetsansvarig: - Jag brinner för ny teknik, nya idéer och nya sätt att tänka för en hållbar framtid, säger Anna Stenströmer i ett uttalande.

RC storsatsar på Arlanda

Näringsliv RC Chocolat och Pâtisserie som haft två enheter på Arlanda kommer att öppna ytterligare fem: - Vår målsättning är att skapa mervärde på flygplatsen där vi vill erbjuda en unik smakupplevelse, med en effektiv och personlig service till alla som är på väg. RC ska vara den naturliga och goda mötesplatsen för alla resenärer på Arlanda, säger Charlotta Söör, grundare och delägare av RC.

UF-företag till Näringslivsdagen

Näringsliv Sigtuna kommuns Näringslivsdag på XPO bjuder också in kommunens många UF-företag: - Det ska bli jätteroligt att ha unga entreprenörer på plats tillsammans med alla etablerade företag i kommunen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

connys
ica_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
centrum_outsider_host
swedol_outsider