centrum_panorama_hostshopping
Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

18-åring döms för vansinnesfärd genom centrala Märsta

I början av november körde en 18-årig man genom centrala Märsta bland annat mot rött och i 140 km/h innan han krockade med en lyktstolpe.

centrum_artikel_host

18-åringen är folkbokförd på en adress i Märsta. I början av november körde han en bil genom centrala Märsta, som mest gick hastigheten på bland annat Centrumleden i över 140 km/h enligt åklagarens yrkande. Mannen körde även mot rött, körde om flera bilister utan att ge signal och körde mot färdriktningen. Färden slutade i en krock mot en lyktstolpe.

I rätten uppgav mannen att han blev rädd när en mörk bil utan registreringsskyltar körde upp nära honom. Han ökade därför farten. Bilen visade sig dock vara en av polisens civila bilar som var ute på spaning. Polisen berättade i rätten att det kunde ha blivit allvarliga konsekvenser om något dykt upp i vägen när bilen framfördes. Vansinnesfärden pågick i cirka fem minuter, polisen ska ha gjort flera stoppförsök men utan resultat. I samband med krocken konfronterades mannen av poliser med dragna vapen.

Mannen döms nu för grov vårdslöshet i trafik till villkorlig dom med samhällstjänst i 50 timmar.

fritidsbanken_helsida
pantamera_avc_helsida
connys_helsida
centrum_host_helsida
brobygget_2024

Flyg ställdes in: Man kastade sko

Blåljus En man kastade sin skog in i en fönsterruta när han fick besked om att hans flygplan ställts in i samband med de globala tekniska problemen som pågick under fredagen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
connys
fritidsbanken_outsider
centrum_outsider_host
klara_outsider
pantamera_out
brobygget_outsider