vinter_pan
Röda Korsets Jan-Olov Ström, Thomas Hansson och Monica Nordström tar tillsammans med Patrik Nygren-Bonnier, kommunikation- och insamlingschef emot checken på 1,7 miljoner kronor av Jonas Abrahamsson, Swedavias VD och koncernchef.Foto: Pressbild/Röda korset

1,7 miljoner samlades in till Röda Korset

Swedavias medarbetare och resenärer har samlat in 1,7 milkoner till Röda Korset. I samband med en ceremoni på Arlanda räcktes pengarna över till Röda Korset.

centrum_artikel_host

Under åren har Swedavia och dess anställda drivit ett antal insamlingsprojekt till förmån för Röda Korset. 2022 samlades 1,7 miljoner in, dessa lämnades över till organisationen i samband med en ceremoni på Arlanda.
– För Swedavia är det naturligt och viktigt att fortsätta bidra till Röda Korsets betydelsefulla arbete med att hjälpa människor i nöd. I en tid av oro och osäkerhet i världen med ekonomiska utmaningar, fortsatta klimatförändringar, matbrist och krig på vår kontinent blir det ännu viktigare att vi tillsammans med resenärer och medarbetare på våra tio flygplatser visar att vi kan göra skillnad. Från Swedavias sida vill jag rikta ett stort tack till alla som bidragit till det gångna årets insamling. Det gemensamma insamlingsarbetet på våra flygplatser lever vidare, säger Jonas Abrahamsson, Swedavias VD och koncernchef.

Gåvor kan lämnas i särskilda insamlingsbössor och man kan lämna i både svensk och utländsk valuta. Även hittegods som inte hämtas upp säljs till förmån för insamlingen.
– Vi vill rikta ett stort tack till Swedavias medarbetare och alla resenärer för det här viktiga bidraget. Med detta stöd kommer Röda Korset stärka den svenska beredskapen, bland annat genom engagerade volontärer och lokalföreningar över hela landet. Dessutom kommer vi fortsätta mobilisera för att på bästa sätt svara upp mot de växande humanitära behov vi ser runt om i världen, säger Patrik Nygren-Bonnier, kommunikation- och insamlingschef på Svenska Röda Korset.

Konkurserna ökar med 59 procent i kommunen: Uppgifter från UC

Notiser Under de elva första månaderna i år har konkurserna i kommunen skjutit i höjden och nått en ökning på hela 59 procent jämfört med föregående år. Enligt färska siffror från UC, ett kreditupplysningsföretag, har antalet konkurser ökat dramatiskt från 29 till 46.

joes-helsida

Taklagsfest vid Panattoni Park

Näringsliv Panattoni Park Rosersberg, en av Sveriges framstående logistikfastigheter, har nått en viktig milstolpe - takläggningen är nu avklarad. Med en yta på 40 000 kvm och belägen i Rosersberg norr om Stockholm, utgör detta projekt en strategisk satsning för Panattoni, en av Europas ledande utvecklare av moderna logistikfastigheter.

Ryanair utökar med linje till Kroatien från Arlanda

Näringsliv Ryanair planerar att utvidga sitt flygutbud från Arlanda när sommarprogrammet 2024 sparkar igång. Det nya tillskottet innebär en direktlinje till Dubrovnik i Kroatien, vilket markerar ett betydande steg för resenärer som söker upptäcka detta populära och internationellt kända turistmål.

oppethus_dec
connys_helsida

Supersnabbladdare öppnar på OKQ8 i Arlandastad

Näringsliv Skellefteå Kraft lanserade en supersnabbladdare med två laddpunkter. Det här initiativet är en del av en stor plan för att bygga ut elbilsladdningsinfrastrukturen i Sverige. Målet är att skapa landets största nätverk med 800 laddpunkter fördelade över 300 OKQ8-stationer senast 2026.

ica_helsida

KICKS inviger lager i Rosersberg

Näringsliv KICKS Group har tagit ett stort steg framåt i sin logistikstruktur med invigningen av sitt högautomatiserade omnilager, en investering på 200 miljoner som nu är i full drift i Rosersberg.

slottsby_helsida
defacto_helsida

Minskad tillgänglighet från Arlanda de senaste fem åren

Näringsliv En nyligen genomförd undersökning av tillgängligheten till Arlanda flygplats avslöjar en oroande trend för turismen till Sverige. Enligt analysen, utförd av Copenhagen Economics i samarbete med SEO Economic Research på uppdrag av Visit Sweden, Region Stockholm och Swedavia, har tillgängligheten till Arlanda från utlandet minskat med hela -25 procent mellan 2018 och 2023.

storemore_helsida

Norwegian fortsätter satsningen på Arlanda

Näringsliv Norwegian Airlines meddelar en betydande expansion av sitt linjenät på både Stockholm Arlanda Airport och Göteborg Landvetter Airport inför sommarprogrammet 2024. Sammanlagt lanserar Norwegian sex nya linjer, varav två är helt nya destinationer.

Stark efterfrågan för resor med Norwegian

Näringsliv Norwegian redovisar starka trafiksiffror för oktober med 2,1 miljoner passagerare och en imponerande kabinfaktor på 86,1 procent. Efterfrågan på flygresor var särskilt hög under höstlovsveckorna i Norden, då många reste till olika destinationer i Europa. Det är värt att notera att 99,4 procent av planerade flygningar genomfördes, vilket visar på hög regularitet.

pantamera_avc_helsida
vinter_helsida
nrh_sigtuna
centrum_host_helsida

Meliva tar över Märsta Närvård

Näringsliv Meliva, en ledande vårdgivare i Sverige, har nyligen välkomnat två nya verksamheter, Kvartersakuten Mörby Centrum och Märsta Läkarhus/Märsta Närvård, till sitt nätverk.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

joes_outsider
vinter_outsider
oppethus_out
slottsby_outsider
centrum_outsider_host
pantamera_out
storemore_out
ica_outsider
swedol_outsider
nrh
connys
ridskola_2020_outsider