eu_valet_panorama
Här i Vikingahallen kan man vaccinera sigFoto: Region Örebro län

16-åringar kan boka vaccintid på måndag

Region Stockholm öppnar upp för 16-åringar att boka vaccintid från och med måndag.

centrum_artikel_host

Mer än 60 procent av den vuxna befolkningen är redan vaccinerad mot covid-19 i kommunen, nu kommer det bli möjligt för 16-åringarna att ta sin första vaccindos meddelar Region Stockholm. På måndag kan man boka in sig. Enligt Region Stockholm erbjuds 16-åringarna vaccin för att fler ska undvika att bli svårt sjuka i covid-19.
– 50 procent av den vuxna befolkningen i länet är ännu inte vaccinerad med två doser. Det är extra angeläget att invånarna vaccinerar sig med två doser när smittspridningen nu ökar och domineras av deltavarianten. Mot deltavarianten krävs två doser för att få ett riktigt bra skydd mot allvarlig sjukdom. Därför är det angeläget att så många som möjligt vaccinerar sig och därmed kraftigt minskar risken att bli svårt sjuk till följd av covid-19. Vi vill inte att ännu fler covid-patienter ska tvingas läggas in för vård på våra sjukhus igen, säger Magnus Thyberg, vaccinationssamordnare Region Stockholm.

Region Stockholm skickar ut brev till 16-åringarna och dess vårdnadshavare. Samtidigt är det nu gott om tider för den som vill boka in sig för sin första eller andra dos.
– Intresset för vaccination är stort i alla åldersgrupper och vi håller hög takt i vaccinationsprogrammet vilket är viktigt inför hösten, säger Magnus Thyberg.

Fotnot: 16-åringar kommer inte kunna vaccinera sig i Vikingahallen utan hänvisas till andra centraler i länet.

connys_helsida
centrum_host_helsida
seniormassa_pan
pantamera_avc_helsida

Snart sommaruppehåll för renoveringen av Stora Gatan

Notiser Renoveringsarbetet på Stora gatan fortskrider enligt plan och den sista etappen för denna omgång påbörjas den 17 maj och avslutas den 11 juni. Därefter görs ett uppehåll fram till augusti, och arbetet återupptas den 19 augusti.

mp_helsida_eu

Uppmaning att spara vatten: Hög vattenförbrukning

Nyheter I norra Storstockholm går det åt ovanligt mycket dricksvatten just nu. Norrvatten, som förser 14 kommuner i området med dricksvatten, uppmanar nu både privatpersoner och verksamheter att spara på kranvattnet. Detta är nödvändigt för att vattenverket ska kunna producera tillräckligt med vatten för alla.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
nrh_sigtuna
mp_eu_outsider
eu_valet_outsider
nationaldag_outsider
centrum_outsider_host
pantamera_out
seniormassa_outsider
connys