helsida_bostad

16-åring döms för sexbrott – uppmanade minderårig att skicka bilder

En idag 16-årig flicka boende i kommunen skapade ett konto på Instagram och uppmanade en minderårig tjej att skicka bilder.

centrum_artikel_host

I samband med jullovet 2015 skapade den då 15-åriga flickan ett konto på Instagram i syfte att få nakenbilder från en 13-årig tjej. 13-åringen anmälde det hela till polisen och nu har dom fallit. Den idag 16-åriga flickan döms för försök till utnyttjande av barn för sexuell posering och sexuellt ofredande till ungdomstjänst i 20 timmar och skadestånd till målsägande på 5000 kronor.

Åklagaren fick inte igenom stämningen om barnpornografibrott. De båda flickorna var bekanta med varandra då de spelat i samma basketlag men den äldre skapade ett falskt konto för att förmå flickan att skicka bilder. I flera uppmärksammade fall i landet har flickor hängts ut som så kallade ”orrar” efter att de skickat nakenbilder. Den äldre flickan ville ta reda på om målsäganden var en ”orre” enligt domen.

EXTRA

Öhlund kopplas till Hells Angels

Politik SD:s toppnamn Rune Öhlund kopplas till Hells Angels avslöjar Expo: - Jag tar avstånd från deras leverne och vad dom håller på med, säger Öhlund till Expo.

defacto_helsida
pantamera_avc_helsida
connys_helsida
EXTRA

Märstabo döms för våldtäkt mot barn

Notiser En man i 35-årsåldern från Märsta döms för våldtäkt mot barn. Enligt domen ska han ha utfört handlingar mot en flicka i 10-årsåldern som är att jämställa med våldtäkt.

toppbanner
ungdomsarbete_helsida
centrum_sommar2022_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

swedol_outsider
nrh
pantamera_out
connys
ridskola_2020_outsider
arbete_outsider
centrum_sommar_outsider2022