sap_feb_pan

16-åring döms för sexbrott – uppmanade minderårig att skicka bilder

En idag 16-årig flicka boende i kommunen skapade ett konto på Instagram och uppmanade en minderårig tjej att skicka bilder.

centrum_artikel_host

I samband med jullovet 2015 skapade den då 15-åriga flickan ett konto på Instagram i syfte att få nakenbilder från en 13-årig tjej. 13-åringen anmälde det hela till polisen och nu har dom fallit. Den idag 16-åriga flickan döms för försök till utnyttjande av barn för sexuell posering och sexuellt ofredande till ungdomstjänst i 20 timmar och skadestånd till målsägande på 5000 kronor.

Åklagaren fick inte igenom stämningen om barnpornografibrott. De båda flickorna var bekanta med varandra då de spelat i samma basketlag men den äldre skapade ett falskt konto för att förmå flickan att skicka bilder. I flera uppmärksammade fall i landet har flickor hängts ut som så kallade ”orrar” efter att de skickat nakenbilder. Den äldre flickan ville ta reda på om målsäganden var en ”orre” enligt domen.

skridskodisco_helsida
centrum_host_helsida

Nya insatser för att stoppa utbrottet av granbarkborre

Notiser I kampen mot granbarkborren tar Sigtuna kommun nu ett aktivt steg genom att bekämpa dess spridning. I skogskanterna kan du möjligen se nedfällda granar, en del av det pågående arbetet med att förbereda inför granbarkborrens svärmningssäsong senare i vår.

pantamera_avc_helsida
spedition_helsida

Gängkriminell greps på Arlanda

Blåljus En 31-årig man, känd som Foxtrotmannen, som varit jagad internationellt för flera grova brott, inklusive morden på två tonårspojkar i Stockholm, har gripits på Arlanda flygplats.

hamnplanen

Nya förslaget: Krögare får bekosta fastigheten

Nyheter Det tidigare förslaget om att Sigtuna kommun skulle bygga och förvalta en restaurang på Hamnplanen i Sigtuna har reviderats. I det nya förslaget söks en intressent som själv vill bekosta bygget och driva verksamheten.

steningekompani_helsida

Ny aktör tar över Mälartåg

Nyheter Transdev kommer att ta över driften av Mälartåg, som ansvarar för den regionala tågtrafiken i Stockholm-Mälardalen, från och med den 16 juni i år.

Ökad befolkning trots färre födda barn

Nyheter Antalet nyfödda i Sverige fortsätter att minska enligt ny statistik från SCB. I Sigtuna kommun var antalet nyfödda det lägsta på elva år under 2023, med endast 546 levande födslar. Även om antalet nyfödda minskar, ökade den totala folkmängden i Sigtuna med 653 invånare.

funkisfest_helsida
connys_helsida
fritidsbanken_sportlov

Varning utfärdad för ishalka i Sigtuna kommun

Nyheter En varning har utfärdats för plötslig ishalka i Sigtuna kommun och stora delar av Svealand samt sydostligaste Norrland. Underkylt regn eller regn på kalla vägytor kan orsaka svårigheter med plötslig ishalka.

sportlov

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

funkisfest_outsider
skridskodisco_outsider
nrh_sigtuna
connys
stentekompani_outsider
centrum_outsider_host
spedition_outsider
pantamera_out
ridskola_2020_outsider