moderat_pan_nov

16-åring döms för sexbrott – uppmanade minderårig att skicka bilder

En idag 16-årig flicka boende i kommunen skapade ett konto på Instagram och uppmanade en minderårig tjej att skicka bilder.

centrum_artikel_host

I samband med jullovet 2015 skapade den då 15-åriga flickan ett konto på Instagram i syfte att få nakenbilder från en 13-årig tjej. 13-åringen anmälde det hela till polisen och nu har dom fallit. Den idag 16-åriga flickan döms för försök till utnyttjande av barn för sexuell posering och sexuellt ofredande till ungdomstjänst i 20 timmar och skadestånd till målsägande på 5000 kronor.

Åklagaren fick inte igenom stämningen om barnpornografibrott. De båda flickorna var bekanta med varandra då de spelat i samma basketlag men den äldre skapade ett falskt konto för att förmå flickan att skicka bilder. I flera uppmärksammade fall i landet har flickor hängts ut som så kallade ”orrar” efter att de skickat nakenbilder. Den äldre flickan ville ta reda på om målsäganden var en ”orre” enligt domen.

budget2023

(S)-kritik mot besparingar på 27 miljoner

Nyheter Den borgerliga kommunledningens budget klubbade på onsdagen men Socialdemokraterna är kritiska till besparingar i budgeten: - Vi har ställt frågan flera gånger under budgetdebatten men inte fått svar på vilka nedskärningar det är som ligger på bordet. Vi får inga svar och det är fegt, säger Marie Axelsson (S).

defacto_helsida
moderat_pan_helsida
dackskifte_helsida
vintermarknad_helsida
budget2023

Budgetdebatt på onsdagen: Stora utmaningar väntar

Politik Onsdag 30:e november ska budgeten klubbas för 2023: - Att Sverige, Sigtuna och resten av världen står inför mycket stora ekonomiska utmaningar 2023 på grund av flera sammanvägda faktorer råder ingen oenighet kring, säger Bengt Hellström (KD), gruppledare.

pantamera_avc_helsida
julmarknad_2022
advent_kyrka_helsida
centrum_host_helsida
connys_helsida

Ljusmanifestation för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor

Notiser En Ljusmanifestation hölls i Valsta i torsdags för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor: - Vi är tacksamma för att varje år få vara med och bidra med en aktiv ståndpunkt mot våldet mot kvinnor och det är en självklarhet för oss att medverka med andra föreningar, organisationer och kommunen kring frågan, sa Sibtain Govani från Shiamuslimska församlingen i Valsta

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

vintermarknad_outsider
kyrka_outsider_advent
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
connys
nrh
marknaden_outsider
swedol_outsider
dackskifteoutsider