eldsjal2024_pan
Foto: Pressbild

150 nya jobb när Eurowings etablerar bas

150 jobbtillfällen väntas när Eurowings etablerar bas på Arlanda 2022.

centrum_artikel_host

Eurowings som ägs av Lufthansa gör som bland annat Ryanair och Finnair, de etablerar bas på Arlanda. Det tyska flygbolaget kommer ha femflygplan stationerade på Arlanda och i ett första skede ska 150 personer anställas.

Man kommer också erbjuda 20 linjer till stora europeiska städer som Berlin, Barcelona, Rom, Köpenhamn, Nice, Palma, Gdansk och Pristina. Biljetter släpps inom kort via webb och app. Priserna ligger från 300 kronor per enkelbiljett.
– Vi kommer attrahera många svenska resenärer och affärsresenärer med vår knivskarpa service, säger VD Jens Bischof.

Basen på Arlanda blir den elfte i Europa för Eurowings. Första planet går 27:e mars.

mp_helsida_eu
pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida

Här renas tusentals liter vatten om dagen

Näringsliv Arlandastad Group engagerar sig i utvecklingsprojekt som syftar till att göra en positiv skillnad för samhället och miljön. I östra Arlandastad har det anlagts dammar som renar tusentals liter vatten om dagen.

eldsjal2024_helsida

Log Max etablerar hos DSV i Rosersberg

Näringsliv Log Max, en ledande tillverkare av moderna skördaraggregat för skogsmaskiner, har valt att samarbeta med DSV för hanteringen av deras reservdelslager på DSV:s logistikcenter i Rosersberg.

connys_helsida

Så dyra är Arlandas räksmörgåsar

Näringsliv En diskussion om de höga priserna på flygplatserna i Sverige fick ny fart när SEB:s seniorekonom Johan Javeus delade med sig av sina erfarenheter på den sociala medieplattformen X i höstas.

storemore_helsida

Politiker presenterar åtgärder för Arlandas konkurrenskraft

Näringsliv En ny rapport från politiker i Mälardalsrådets temagrupp belyser åtgärder för att stärka Arlandas konkurrenskraft, främja tåg- och sjötrafik samt säkerställa internationell tillgänglighet mot kontinenten och Norge. Ledare från olika regioner betonar Arlandas nyckelroll och behovet av statligt stöd för att säkerställa en framgångsrik infrastrukturutveckling.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

storemore_out
eldsjal2024_out
centrum_outsider_host
nrh_sigtuna
connys
ridskola_2020_outsider
mp_eu_outsider
pantamera_out