centrum_panorama_hostshopping
Foto: Daniel Iskandar

14 miljoner till utsatta skolor i kommunen

Skolverket har delat ut cirka 14,5 miljoner kronor till tre skolor i kommunen: - Regeringen vill göra det mer attraktivt att arbeta på skolor med svårare förutsättningar, uppger skolminister Lotta Edholm.

centrum_artikel_host

Ekillaskolan, Sagaskolan och Tingvallaskolan får 14,5 miljoner att dela på från Skolverket. Detta som en del av nästan 200 miljoner kronor som delats ut till skolor i hela länet.
– Regeringen vill göra det mer attraktivt att arbeta på skolor med svårare förutsättningar. Bättre arbetsförhållanden kan göra det enklare att rekrytera och behålla både erfarna lärare och rektorer. Pengarna kan till exempel användas till att anställa fler lärare eller annan personal, men även till att stärka skolornas arbete med trygghet och studiero på olika sätt, säger skolminister Lotta Edholm i ett pressmeddelande från Utbildningsdepartementet.

Mellan åren 2024-2026 ger Skolverket ett statsbidrag för bättre arbetsmiljö och arbetsvillkor för lärare i socioekonomiskt utsatta områden. En förutsättning för att få stödet är att skolan har socioekonomiska utmaningar. Av grannkommunerna är det Väsby och Bro som får medel, Väsby får 8,2 miljoner och Bro får 2,8 miljoner.

connys_helsida
centrum_host_helsida
fritidsbanken_helsida
pantamera_avc_helsida
brobygget_2024

Flyg ställdes in: Man kastade sko

Blåljus En man kastade sin skog in i en fönsterruta när han fick besked om att hans flygplan ställts in i samband med de globala tekniska problemen som pågick under fredagen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

klara_outsider
brobygget_outsider
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
fritidsbanken_outsider
centrum_outsider_host
connys