eldsjal2024_pan
Foto: Peter Kroon/Arbetsförmedlingen

1300 fler arbetslösa på ett år

Efter ett år med coronapandemin har arbetslösheten i kommunen ökat med 3,9 procentenheter.

centrum_artikel_host

Förra året vid den här tidpunkten var arbetslösheten 8,2 procent, den hade börjat stiga redan sista halvåret 2019. Februaris arbetslöshet är 12,1 procent, en ökning med 3,9 procentenheter på ett år. Dock har den varit relativt oförändrad det senaste halvåret kring 12 procent.

Bland utrikesfödda är var femte arbetslös viket är en ökning med 6 procentenheter på ett år och bland ungdomar har arbetslösheten gått upp med fem procent till 12,1 procent. Bara Södertälje och Botkyrka har högre arbetslöshet i länet än Sigtuna, båda kommunerna ligger strax över 13 procent. Cirka 3200 personer i kommunen mellan 16-64 år var inskrivna som arbetssökande, en ökning med 1300 sedan förra året.

Uppdaterad 11.37

pantamera_avc_helsida
spedition_helsida
eldsjal2024_helsida

Bevakningsbolaget Avarn riskerar böter

Nyheter Transports skyddsombud har slagit larm om bristerna i arbetsmiljön till Arbetsmiljöverket. Efter en inspektion på Arlanda flygplats riskerar bevakningsbolaget Avarn Security böter på upp till 100 000 kronor om inga åtgärder vidtas.

centrum_host_helsida
connys_helsida

Stor risk för gräsbrand i Sigtuna kommun

Notiser Under fredagen varnar SMHI för en hög risk för gräsbrand i Sigtuna kommun och omkringliggande områden. Det torra vädret har ökat risken för att gräsbränder lätt kan uppstå och spridas i det torra fjolårsgräset.

steningekompani_helsida
storemore_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

eldsjal2024_out
nrh_sigtuna
stentekompani_outsider
pantamera_out
connys
ridskola_2020_outsider
storemore_out
spedition_outsider
centrum_outsider_host