centrum_panorama_hostshopping
Foto: Svenska Kyrkan

110 avlidna med covid-19 under pandemin

Socialstyrelsen rapporterar in att 110 kommuninvånare avlidit under coronapandemin med covid-19.

centrum_artikel_host

1:a juli lättades restriktionerna upp i landet. Pandemin har krävt drygt 4100 stockholmares liv varav 110 är från Sigtuna kommun enligt Socialstyrelsens senaste siffror till och med 27/6. De senaste två månaderna har enstaka kommuninvånare avlidit med covid-19. Region Stockholm uppmanar att man följer råd och rekommendationer även efter 1 juli:
– Livet blir lite lättare nu, men covid-19 är inte borta. Inte heller risken att bli sjuk eller i värsta fall avlida. Därför är det viktigt att så många som möjligt vaccinerar sig nu, innan smittan kanske tar fart igen till hösten, säger Elda Sparrelid, chefläkare i Region Stockholm, i ett uttalande.

Bakgrunden till de mildrade restriktionerna är att smittspridningen gått ner de senaste veckorna.
– Det är glädjande men vi måste fortsatt följa de grundläggande råden för att smittspridningen inte ska ta fart igen för att restriktionerna lättar, fortsätter Elda Sparrelid.

Vaccineringen har också minskat smittspridning och att antalet sjukhusinläggningar minskat. Mer än hälften av den vuxna befolkningen i länet har fått minst en dos vaccin och vaccineringen pågår hela sommaren. Fram till oktober väntas en vaccinationscentral finnas i Vikingahallen.
– Det är viktigt att så många som någonsin är möjligt vaccinerar sig och tar både den första och andra sprutan. Med en ännu högre vaccinationsgrad kan vi förhoppningsvis se fram emot ytterligare steg mot ett mer normalt liv, uppger Elda Sparrelid.

connys_helsida
pantamera_avc_helsida
brobygget_2024
centrum_host_helsida
fritidsbanken_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
centrum_outsider_host
klara_outsider
connys
brobygget_outsider
ridskola_2020_outsider
fritidsbanken_outsider