centrum_panorama_hostshopping
Sofia NyströmFoto: Magnus Granhagen
Josefin EkwallFoto: Magnus Granhagen
Amanda VinelundFoto: Magnus Granhagen
Moa AnderssonFoto: Magnus Granhagen

Succédebut av Moa

Skånela har börjat återtåget till Elitserien med att besegra RP Linköping med 30-22: - Det var skönt med tanke på den anspänning man har inför en premiär, vi gjorde vad vi pratat om, säger Fredrik ”Chippen” Söderberg, tränare.

centrum_artikel_host

I Skånelas lag fanns två talanger i form av Kristin Thorleifsdottir, som hämtats in från Rosersberg inför säsongen, och Moa Andersson, den sistnämnda svarade för sex mål och hyllades av tränare Fredrik ”Chippen” Söderberg:
– Hon var duktig framåt, det är en ung tjej som man ska ha tålamod med, hon kommer ha dalar och toppar. Det var hennes första seniormatch om man bortser från träningsmatcher. Hon kommer bli en fantastiskt bra handbollsspelare, säger ”Chippen”.

Trots bra spel låg dock Skånela under i paus med 11-12:
– Vi skulle ha lett med 4-5 bollar, vi spelar bra framåt och kom till frilägen nästan varje gång, men jag tror vi räknade till åtta missade frilägen.

Efter en sömnig start på andra går dock Skånela ifrån och dödar matchen efter en period som man gör 11-12, slutresultatet skrivs sedermera till 30-22i:
– Vi tar tag i det och får många frilägen, skillnaden var att vi gör mål i andra. Det var en bra genomförd match rakt igenom, från målvakt upp till anfall, konstaterar ”Chippen”.

Målen
Andersson, Nyström 6, Östlund 5, Nygårds 4, Eriksson 3, Böjertd, Thorleifsdottir 2, Vinelund, Ekwall.

mp_helsida_eu
connys_helsida
division 3

Procyon besegrar Märsta IK med 3-1

Fotboll I en spännande match mellan Procyon och Märsta IK i Division 3 Norra Svealand lyckades Procyon säkra segern med en stark 3-1-vinst. Matchen, som hölls på Procyons hemmaplan, bjöd på flera mål och dramatiska ögonblick.

pantamera_avc_helsida
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Kristi himmelfärdshelgen är en lång fotbollshelg som startar redan på onsdagen med RIK-Knivsta och avslutas på söndag.

Sigtunakampen är tillbaka

kampsport Efter en paus på 25 år återvände Sigtunakampen till Prästängshallen den 4:e maj, arrangerad av Sigtuna Budoklubb. Trots sin långa frånvaro visade tävlingen sig vara en imponerande återkomst, med 163 deltagare från 23 judoklubbar över hela landet.

centrum_host_helsida
division 6

Målrikt och intensivt möte mellan SIF-Rimbo

Fotboll En intensiv fotbollsmatch mellan Sigtuna IF-Rimbo visade sig vara en händelserik tillställning med många kort och några utvisningar. Matchen, som spelades över 90 minuter, bjöd på flera mål och en del dramatik på planen.

sigtunakampen_helsida

Imponerande insatser på internationell tävling

Fotboll President's Cup, en av världens största tävlingar som varje år hålls i olika länder, har dragit igång med full kraft. Kim Taekwondo har varit på plats sedan i torsdags och tävlingen avslutas under söndagen.

eldsjal2024_helsida
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Fotbollsfansen i Sigtuna kommun förbereder sig för en helg fylld med spänning och action när flera matcher är planerade på lokala planer. Här är en sammanfattning av de kommande matcherna:

RA19 slutade åtta på JSM

Innebandy Rosersberg Arlanda IBK's herrjuniorlag, RA19, visade prov på imponerande spel under helgens Junior-SM (JSM) och tog hem en hedrande 8:e plats i Sverige.

helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Redan på fredagskvällen var två av bygdens lag igång. Märsta IK spelade 1-1 mot Roslagsbro och Sigtuna IF vann borta i Uppsala mot Gränby.

division 3

Oavgjort för Märsta IK i Upplandsderbyt

Fotboll En spännande match utspelades på Midgårdsvallen i Märsta när Märsta IK mötte Roslagsbro i Division 3 Norra Svealand. Matchen slutade oavgjort, 1-1, efter en intensiv kamp på planen.

Fler ska lockas till aktivitet och idrott

Sport Region Stockholm har skapat en plan för att få fler människor att vara aktiva och idrotta. Målet är att göra befolkningen friskare, stärka gemenskapen och göra Stockholm ännu mer attraktivt.

RA19 Herrjuniorer klara för SM-slutspel

Innebandy RA19:s herrjuniorer kommer helgen 19-21 april att göra upp om SM-titeln i IFU Arena, Uppsala: - Vi har som lag haft en väldigt bra säsong där vi endast förlorat en match, säger lagkapten William Christoffersen.

Rosenberg vann Serbia Open

kampsport I helgen deltog Kim Taekwondo i den prestigefyllda Världsrankingtävlingen Serbia Open i Belgrad med tre tävlande i spetsen. Två av dem tävlar fortfarande för att säkra en plats i landslaget inför det kommande EM i Albanien.

helgens matcher

Nu är serierna igång

Fotboll Bygdens lag har inlett seriespelet. De regionala serierna förra veckan och de lokala nu i helgen. Redan på fredagskvällen vann Sigtuna IF på Prästängarna mot Frösunda med 6-2!

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

eu_valet_outsider
ridskola_2020_outsider
sigtunakampen_outsider
nrh_sigtuna
pantamera_out
eldsjal2024_out
mp_eu_outsider
connys
centrum_outsider_host