centrum_panorama_hostshopping
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen

Skånela chanslöst mot serieledaren

Ystad var numret för stort för Skånela i Vikingahallen och vann med 33-23: - Det var för många som hade dagen i deras lag och för många i vårt som inte hade det, konstaterar tränaren Jesper Östlund.

centrum_artikel_host

Det märktes att Ystad hade en växel till jämfört med Skånela. Skånela var aldrig riktigt nära serieledaren som konstant höll Skånela ett par bollar ifrån. I första hettade det till lite i 14:e minuten vid ställningen 3-6 då Skånelas Kalle Andersson träffade ystadskeepern Artur Zaremba i ansiktet. Något som inte var meningen enligt skånelaiterna som försökte plädera för sin sak i några minuter mot irriterade skåningar:
– Det var absolut inte meningen, försäkrar Jesper Östlund.

Irriterat när målvakten fick boll i huvudet
Ystad hade som reservmålvakt en 52-åring då det saknas en målvakt i truppen:
– Det hade i och för sig varit kul att se honom på banan, men givetvis var vi inte ute efter att skada någon, fortsatte Jesper.

Bytte ut Tobbe
I paus hade Ystad 18-13 och Tobias Olsson var nära att bli bortplockad då han inte hade en lyckad första. Det dröjde istället åtta minuter innan Viktor Bergström kom in vid ställningen 15-23:
– Vi funderade på att ta ut Tobbe i första men då gjorde han två räddningar. Kanske skulle vi ha plockat honom innan, ”Sigge” var ok men bakåt var vi inte bra, analyserade Östlund.

Spökmål direkt i andra
Sista 15-20 minuterna blir egentligen en transportsträcka för Ystad. Skånela hålls på en armlängdsavstånd och missar allt för mycket i andra. Inte hjälte det när domaren dömde in ett mål direkt i andra till 13-19. Den bollen tog i ribban och studsade klart utanför mål men domaren var för snabb på att blåsa mål och lämnade dessutom mållinjen innan bollen träffat golvet. Slutresultatet skrevs till 23-33:
– Vi förlorar får mycket man man kamper. Det skiljer 10-15 kilo mellan oss, klarar vi då inte av att kliva runt dem då blir det tufft, tyckte Östlund.

Plus för Rahali
Enda som fick plusbetyg av Östlund var Yosef Rahali som fick in fem bollar från sin kant.
– Jag tror grabbarna känner att vi inte gör det bra på individnivå. Det är inte många som går härifrån och är nöjda med sin insats. Vi kände oss inte underlägsna eftersom vi gjorde en bra match borta mot dem. De var helt enkelt för bra ihop med att vi inte kom upp i nivå, summerar Östlund.

Målen
Rahali 5, Jurell 4, Olsson 3, Filén 2, Sjöö 2, Karlsson 2, Byström, Björkman, Nielsen, Nilsson, Söderman

connys_helsida
centrum_host_helsida

SMACK-cyklist till Paralympics

Cykel Louise Jannering är återigen med på Paralympics. Denna gång går spelen i Paris efter att OS avslutats. Jannering tävlar 6 september.

fritidsbanken_helsida
brobygget_2024
pantamera_avc_helsida
division 6

Sigtuna IF dominerade mot Håbo FF2

Fotboll Sigtuna IF visade sin styrka i Division 6 Södra genom att besegra Håbo FF2 med imponerande 6-3. Matchen, som spelades på Sigtunas hemmaplan, såg hemmalaget ta ledningen tidigt och dominera större delen av spelet.

Skånela med på TRIM-SM

Handboll Skånela IF, bestående av ett gäng gamla handbollsprofiler från Märsta och Stockholm, kommer att delta i Trim-SM 2024.

Brons för IFK Märsta på Stafett-SM

Friidrott I lördags lyckades IFK Märstas stafettlag i klassen M50 ta hem ett brons på 4 x 400 meter vid Veteran-SM. Laget, bestående av Magnus Andervin, Morten Linnes, Kemal Davidsun och Peter Wallin, sprang in på tiden 4:05.05.

Kim Taekwondo deltog i Lomma Cup

kampsport I helgen deltog Kim Taekwondo i Lomma Cup, Sveriges största tävling för både nybörjare och avancerade utövare. Klubben ställde upp med ett lag som hade en blandad ålder och nivå, vilket resulterade i stora framgångar.

Lohake i P18-landslaget

Fotboll Alfons Lohake, född 2006, gjorde nyligen sin debut i den svenska Allsvenskan. Trots sin unga ålder lever han redan drömmen för många aspirerande fotbollsspelare.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

klara_outsider
connys
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
brobygget_outsider
pantamera_out
fritidsbanken_outsider