nationaldagen_pan
Foto: Magnus Granhagen

Här urartar derbyt

Slaget om Uppland bjöd på ett riktigt slag och skandalscener efter slutsignalen

centrum_artikel_host

Derbyt mellan Skånela och Rimbo urartade på slutet och renderade i fullt slagsmål efter slutsignalen.

Det blev oavgjort mellan Skånela-Rimbo efter att Skånelas Isak Nielsen fått sista ordet och kvitterat till 35-35. Därefter brakade slaget ut på riktigt. Simon Lindberg knuffade ner en Rimbospelare och får direkt rött. Det blev fullt slagsmål mellan spelare från båda lagen.

Tränare Jimmy Karlsson kommenterade händelsen efter matchen.
– Det är tråkigt att det ska bli så här, varje gång vi spelar mot Rimbo ska det bli tjafs, bråk och jidder. Det är ingen tillfällighet, det blev så här när Rimbo mötte Amo, Vinslöv och nu mot oss. Det är inte lätt att döma när Rimbos spelare döljer slag och retas.

Matchen i sig har Skånela tremålsledning med knappa kvarten kvar, Rimbo lyckas dock vända snabbt på steken och inför slutet turas man om att vara i ledning. Rimbo gör 35-34 med 44 sekunder kvar och kvitteringen till 35-35 kommer med fyra sekunder kvar.

Skånela kom till match utan några nyckelspelare. Det var rena vilda västern med mål i parti och minut.
– Rimbo är bra, dom har hängt med Amo och Vinslöv. Vi hade behövt mer räddningar och bättre försvarsspel. Som det artade sig får vi vara nöjda, det kunde vara noll poäng, avslutar Karlsson.

Målen
Nilsson 10, Ladan 8, Lindberg 6, Åkerman 4, Svarén 3, Nielsen 2, Wärnmark, Lindén

mp_helsida_eu
connys_helsida
eldsjal2024_helsida
division 3

Procyon besegrar Märsta IK med 3-1

Fotboll I en spännande match mellan Procyon och Märsta IK i Division 3 Norra Svealand lyckades Procyon säkra segern med en stark 3-1-vinst. Matchen, som hölls på Procyons hemmaplan, bjöd på flera mål och dramatiska ögonblick.

pantamera_avc_helsida
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Kristi himmelfärdshelgen är en lång fotbollshelg som startar redan på onsdagen med RIK-Knivsta och avslutas på söndag.

Sigtunakampen är tillbaka

kampsport Efter en paus på 25 år återvände Sigtunakampen till Prästängshallen den 4:e maj, arrangerad av Sigtuna Budoklubb. Trots sin långa frånvaro visade tävlingen sig vara en imponerande återkomst, med 163 deltagare från 23 judoklubbar över hela landet.

centrum_host_helsida
division 6

Målrikt och intensivt möte mellan SIF-Rimbo

Fotboll En intensiv fotbollsmatch mellan Sigtuna IF-Rimbo visade sig vara en händelserik tillställning med många kort och några utvisningar. Matchen, som spelades över 90 minuter, bjöd på flera mål och en del dramatik på planen.

bygdensdag_helsida

Imponerande insatser på internationell tävling

Fotboll President's Cup, en av världens största tävlingar som varje år hålls i olika länder, har dragit igång med full kraft. Kim Taekwondo har varit på plats sedan i torsdags och tävlingen avslutas under söndagen.

seniormassa_pan
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Fotbollsfansen i Sigtuna kommun förbereder sig för en helg fylld med spänning och action när flera matcher är planerade på lokala planer. Här är en sammanfattning av de kommande matcherna:

RA19 slutade åtta på JSM

Innebandy Rosersberg Arlanda IBK's herrjuniorlag, RA19, visade prov på imponerande spel under helgens Junior-SM (JSM) och tog hem en hedrande 8:e plats i Sverige.

helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Redan på fredagskvällen var två av bygdens lag igång. Märsta IK spelade 1-1 mot Roslagsbro och Sigtuna IF vann borta i Uppsala mot Gränby.

division 3

Oavgjort för Märsta IK i Upplandsderbyt

Fotboll En spännande match utspelades på Midgårdsvallen i Märsta när Märsta IK mötte Roslagsbro i Division 3 Norra Svealand. Matchen slutade oavgjort, 1-1, efter en intensiv kamp på planen.

Fler ska lockas till aktivitet och idrott

Sport Region Stockholm har skapat en plan för att få fler människor att vara aktiva och idrotta. Målet är att göra befolkningen friskare, stärka gemenskapen och göra Stockholm ännu mer attraktivt.

RA19 Herrjuniorer klara för SM-slutspel

Innebandy RA19:s herrjuniorer kommer helgen 19-21 april att göra upp om SM-titeln i IFU Arena, Uppsala: - Vi har som lag haft en väldigt bra säsong där vi endast förlorat en match, säger lagkapten William Christoffersen.

Rosenberg vann Serbia Open

kampsport I helgen deltog Kim Taekwondo i den prestigefyllda Världsrankingtävlingen Serbia Open i Belgrad med tre tävlande i spetsen. Två av dem tävlar fortfarande för att säkra en plats i landslaget inför det kommande EM i Albanien.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

bygdensdag_outsider
seniormassa_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
nationaldag_outsider
eldsjal2024_out
eu_valet_outsider
centrum_outsider_host
pantamera_out
nrh_sigtuna