defacto_pan2020
Foto: Magnus Granhagen

Här urartar derbyt

Slaget om Uppland bjöd på ett riktigt slag och skandalscener efter slutsignalen

centrum_artikel_host

Derbyt mellan Skånela och Rimbo urartade på slutet och renderade i fullt slagsmål efter slutsignalen.

Det blev oavgjort mellan Skånela-Rimbo efter att Skånelas Isak Nielsen fått sista ordet och kvitterat till 35-35. Därefter brakade slaget ut på riktigt. Simon Lindberg knuffade ner en Rimbospelare och får direkt rött. Det blev fullt slagsmål mellan spelare från båda lagen.

Tränare Jimmy Karlsson kommenterade händelsen efter matchen.
– Det är tråkigt att det ska bli så här, varje gång vi spelar mot Rimbo ska det bli tjafs, bråk och jidder. Det är ingen tillfällighet, det blev så här när Rimbo mötte Amo, Vinslöv och nu mot oss. Det är inte lätt att döma när Rimbos spelare döljer slag och retas.

Matchen i sig har Skånela tremålsledning med knappa kvarten kvar, Rimbo lyckas dock vända snabbt på steken och inför slutet turas man om att vara i ledning. Rimbo gör 35-34 med 44 sekunder kvar och kvitteringen till 35-35 kommer med fyra sekunder kvar.

Skånela kom till match utan några nyckelspelare. Det var rena vilda västern med mål i parti och minut.
– Rimbo är bra, dom har hängt med Amo och Vinslöv. Vi hade behövt mer räddningar och bättre försvarsspel. Som det artade sig får vi vara nöjda, det kunde vara noll poäng, avslutar Karlsson.

Målen
Nilsson 10, Ladan 8, Lindberg 6, Åkerman 4, Svarén 3, Nielsen 2, Wärnmark, Lindén

centrum_host_helsida
herrallsvenskan

Skickade ner rivalen i Division 1

Handboll Skånela satte spiken i kistan för Rimbos allsvenska sejour, under fredagen besegrade man antagonisterna från landet och skickade samtidigt ner dem i Division 1.

ica_helsida
connys_helsida

Jimmy Karlsson ny klubbchef

Handboll Skånela IF har utsett avgående tränaren Jimmy Karlsson till ny klubbchef: - Jag är mycket glad och stolt över att ha fått detta erbjudande. Det är med den största respekt och ödmjukhet jag valt att tacka ja till denna chans, säger Karlsson i ett uttalande.

defacto_helsida
joes-helsida

Lyckat projekt med Spring och lek i Rosersberg

Sport Spring och lek som sedan i höstas drivs som ett samarbete mellan kommunen och Rosersbergs IK uppges vara ett lyckat projekt: - För Sigtuna kommuns del var det självklart att vara med och stötta det här initiativet från Rosersbergs IK. För oss är det jätteviktigt att på olika sätt kunna bidra till att barns möjligheter till god hälsa och ett aktivt liv främjas, säger Monica Fries.

damallsvenskan

Säkrat kval för Skånela

Handboll Skånela tog en poäng av seriesegraren Aranäs och är därmed klara för kval: - En viktig poäng, skönt inför sista omgången, sa tränare Fredrik "Chippen" Söderberg Wernheim efter slutsignalen.

dack_helsida
EXTRA

Historisk bedrift av RA19 – Kvalar till Allsvenskan

Innebandy Den gångna helgen blev RA19 klara för kval till Allsvenskan: - Ett historiskt sådant då varken Rosersberg eller Arlanda tidigare haft damerna i ett Allsvenskt kval så det är självklart riktigt kul, säger tränare Daniel Eklund.

pantamera_avc_helsida
hockeyettan

Säsongen över för Wings

Ishockey Som väntat krävdes en bedrift av Wings mot Vännäs med tre poäng och mål för att knipa play off-plats. Det blev bara två och därmed spelar det ingen roll för Wings vad som händer i Kalix.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

swedol_outsider
centrum_outsider_host
ica_outsider
nrh
dack_outsider
connys
pantamera_out
joes_outsider
ridskola_2020_outsider