vinter_pan
Emma Wahlund, mitten, efter guldet på USM i TrollhättanFoto: Insändarbild

Medaljer för Emma i sommar

Emma Wahlund har plockat hem medaljer på både Ungdoms-SM och Junior-SM i simning denna sommar: - I framtiden skulle jag vilja tävla internationellt med landslaget, men för att komma dit krävs mycket träning och att jag lyckas på de svenska mästerskapen, säger Emma till märsta.nu

centrum_artikel_host

17-åriga Emma Wahlund är bosatt i Sigtuna och började simma i Märsta SS men sedan ett par år tillbaka simmar hon i Väsby SS och går på Arlandagymnasiets Nationella idrottsprogram med inriktning simning. I slutet av juni gick USM i Trollhättan och där tog hon guld på 200m bröst med tiden 2.35.69. Veckan efter var det dags för JSM i Sundsvall och på samma distans simmade Emma in på 2.34.79 vilket räckte till en bronspeng. Emma kom också till A-final i riktiga SM och slutade femma i konkurrens från de bästa simmarna i landet.
– Detta var mitt tredje USM guld i långbana (50m) så jag ville verkligen försvara min titel där. På JSM hade jag inga större förväntningar och när jag simmade in som trea var det en riktig överraskning, säger Emma till märsta.nu

Hänger med eliten
Inför tävlingarna i sommar har Emma tränat mycket, både kondition och teknik. I början av varje termin har hon tillsammans med sin tränare gjort ett träningsupplägg som är anpassat efter hennes behov. Femteplatsen på SM är ett bevis på att hon hänger med de äldre och mer rutinerade sommarns. Målet i framtiden är att tävla internationellt med landslaget vilket kräver att hon lyckas på de svenska mästerskapen. Hon började simma i Märsta vilket lagt grunden för att hon blivit den simmar hon är idag:
– Att jag senare bytte till Väsby var för att de kunde erbjuda ännu mer träning och att de dessutom är kopplade till Arlandagymnasiet som är en NIU-skola, fortsätter Emma.

ica_helsida
storemore_helsida

Lindqvist tar över som herrtränare

Handboll Skånela IF presenterar idag Tim Lindqvist som den nya ansvariga tränaren för herrlaget efter Mattias Flodman. Lindqvist kommer att leda laget under säsongerna 24/25 och 25/26.

oppethus_dec

Wings bryter med David Lundmark

Ishockey David Lundmark, en långvarig figur i Wings organisation, går skilda vägar med A-laget. Beslutet, meddelat av sportchefen Björn Danielsson, innebär att Lundmark inte kommer att vara en del av A-lagets stab under resten av säsongen.

allsvenskan

Dubbla segrar för Skånela i helgen

Handboll Vikingahallen kokade av glädje när Skånelas damer säkrade säsongens första seger mot Alingsås, följt av herrlagets ansträngda men avgörande seger mot Drott.

joes-helsida
pantamera_avc_helsida
EXTRA

Lokala framgångar i elitfotbollen

Fotboll Daniel Söderberg blev på lördagen med om att spela upp Sandvikens IF i Superettan. Brodern Niklas spelar sedan tidigare i Öster som slutade fyra. Dessutom är Elias Hadaya kvalklar för Utsikten mot BP.

Guld för Rosenberg i prestigefylld tävling

Sport I helgen hölls Swedish Open G1 i Fyrishov, Uppsala för första gången, och evenemanget markerade en imponerande samling av världens bästa taekwondoutövare. Deltagare från hela världen, inklusive världs- och olympiska mästare, samlades för att tävla i denna prestigefyllda världsrankingtävling.

vinter_helsida
wenngarn_helsida

Triathlonstart i Arlandastad

Sport Svenska Triathlonförbundet har officiellt presenterat de första SM-tävlingarna för 2024, och det blir ett spännande år med två av triathlons mest klassiska lopp samt en relativt ny men omtyckt tävling. Säsongen kickar igång med Arlandastad Duathlon den 1 maj, som kommer att vara värd för SM och RM i duathlon.

herrallsvenskan

Skånela Besegrar VästeråsIrsta

Handboll I en spännande match i Herrallsvenskan stod Skånela som segrare när de besegrade VästeråsIrsta med slutresultatet 29-26. Matchen bjöd på en imponerande insats från båda lagen, och Skånela lyckades säkra segern med en stark forcering under den sista delen av matchen.

defacto_helsida
hockeyettan

Wings-Enköping 4-1: Tredje Raka Segern för Wings

Ishockey Wings tog ännu en imponerande seger i Hockeyettan Östra när de besegrade Enköping med 4-1 i en spännande match som höll fansen på sina tår under hela spelet. Detta är Wings tredje raka seger och visar att laget är i fin form.

Nya framgångar för Kim Taekwondo

Sport Under lördagen avslutades Svenska Cupen 3 i Linköping, den sista tävlingen innan de svenska mästerskapen, SM, och en avgörande uppladdning inför uttagningen av landslaget.

connys_helsida
EXTRA

Flodman lämnar Skånela

Handboll Skånela IF meddelar att Mattias Flodman inte kommer att leda Skånela IF:s herrlag efter säsongen. Han har nyligen skrivit på för Handbollsligalaget Alingsås HK, en klubb han tidigare kom ifrån för 2,5 år sedan.

nrh_sigtuna
herrallsvenskan

Skånela besegrar Lindesberg

Handboll I en dramatisk match i Herrallsvenskan lyckades Skånela vända ett tidigt underläge mot Lindesberg och gå segrande ur striden med imponerande 35-27.

hockeyettan

Wings vann tät match mot Huddinge

Ishockey Wings besegrade Huddinge i en tät match med 2-1, efter ett snabbt mål av Gustav Eurenius i den första perioden och en snygg mål av Mateusz Szurowski i den andra perioden. Huddinge öppnade starkt men Wings behöll lugnet och kunde hålla undan för Huddinges sena offensiv.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ica_outsider
pantamera_out
joes_outsider
connys
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
oppethus_out
wenngarn_outsider
vinter_outsider
storemore_out
nrh