eldsjal2024_pan
Foto: Jamshid Jamshidi

Så gick det för bygdens lag

Helgens fotbollsmatcher i olika divisioner bjöd på spännande och händelserika matcher. I Division 6S vann Frösunda över Märsta Syrianska efter en sent avgörande mål, medan Procyon2 och Skokloster också säkrade segrar. I Division 6V vann Sigtuna IF över Isun, och i Division 4 blev det en överlägsen seger för Vaksala över Rosersbergs IK. Här är en sammanfattning av resultaten och händelserna från helgens fotbollsmatcher.

centrum_artikel_host

Match: Division 4
Lag: Rosersbergs IK mot Vaksala
Resultat: 0-4

Rosersbergs IK mötte Vaksala i en match som spelades på Råbergsvallen inför 50 åskådare. Vaksala tog ledningen i slutet av första halvlek, och i andra halvlek kom tre raka mål inom en kvart tidigt i halvleken. Vaksala visade upp starkt spel och säkrade en 4-0-seger mot Rosersbergs IK.

Efter matchen befinner sig Rosersbergs IK nu på sista plats i tabellen efter två spelade matcher. Nästa match är planerad att spelas den 7 maj mot Bälinge på bortaplan.

Match: Division 6S
Lag: Märsta Syrianska mot Frösunda
Resultat: 2-5

Märsta Syrianska och Frösunda möttes i en spännande match där Frösunda till slut vann med 5-2. Märsta Syrianska tog ledningen i minut 55 och 75 genom mål av Bavel Rashid och matchen stod 2-2. Men det var Frösunda som avgjorde sent i matchen och tog ledningen i minut 88. Märsta Syrianska fick hela sju gula kort och två röda kort under matchen.

Match: Division 6S
Lag: Procyon2 mot Rosersbergs IK2
Resultat: 2-0

Procyon2 mötte Rosersbergs IK2 och vann med 2-0. Det var en stark insats av Procyon2 som lyckades hålla nollan och göra två mål för att säkra segern.

Match: Division 6S
Lag: Skokloster mot Märsta IK2
Resultat: 4-1

Skokloster mötte Märsta IK2 och vann med 4-1. Märsta IK2 gjorde 1-1 efter en kvart, men i andra halvlek svarade Skokloster för tre raka mål och säkrade segern.

Match: Division 6V
Lag: Sigtuna IF mot Isun
Resultat: 3-1

Sigtuna IF mötte Isun och vann med 3-1. Sigtuna IF tog ledningen med 1-0 i pausen efter ett mål av Bilal Khayati. I andra halvlek gjorde Sigtuna IF ytterligare två mål, varav ett var ett självmål. Isun reducerade i 92:a minuten, men matchen blev hetsig mot slutet och Isun fick två röda kort.

Lär om Märsta IK:s seger här

Denna text genererades med fakta från Upplands FF och en textrobot

steningekompani_helsida
helgens matcher

Nu är serierna igång

Sport Bygdens lag har inlett seriespelet. De regionala serierna förra veckan och de lokala nu i helgen. Redan på fredagskvällen vann Sigtuna IF på Prästängarna mot Frösunda med 6-2!

division 3

MIK inledde Division 3 med seger

Sport Märsta IK inledde Division 3-säsongen med en imponerande seger på hemmaplan mot Gamla Upsala. Trots en utvisning lyckades laget säkra en 2-0-vinst, med mål av Mass Khan och Benjamin Suskic.

centrum_host_helsida
EXTRA

Lokala framgångar i elitfotbollen

Sport Daniel Söderberg blev på lördagen med om att spela upp Sandvikens IF i Superettan. Brodern Niklas spelar sedan tidigare i Öster som slutade fyra. Dessutom är Elias Hadaya kvalklar för Utsikten mot BP.

mp_helsida_eu
upplandscupen

MIK klara för final

Sport Märsta IK tog sig vidare till final Upplandscupen efter 6-3 borta mot Skokloster.

eldsjal2024_helsida

Möller förlänger med U23-landslaget

Sport Sigtunatränaren Martin Möller förlänger med U23 landslaget: - En bidragande orsak till att jag valde att tacka ja till en förlängning är det samarbete som har utvecklats under åren med A-landslaget med Peter och Magnus, säger Martin i ett uttalande.

connys_helsida

MIK klara för Division 3

Sport Resultatet mellan Bollstanäs och Frej på söndagen innebar Märsta IK är klara för Division 3 redan innan den sista omgången.

pantamera_avc_helsida
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Sport De flesta serier är nu färdigspelade. Märsta IK krigar på i trean för att undvika kval. Rosersbergs IK spelar sista matchen för säsongen på söndag

spedition_helsida
division 3

Viktig seger för MIK i streckmatchen

Sport Märsta IK stod starka i mötet mot IK Frej och säkrade segern med 1-0 efter en dramatisk match. Det avgörande målet kom i den 93:e minuten när Nasir Abdi Osman tog saken i egna händer och prickade in bollen i nätet.

storemore_helsida
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Sport Det har blivit dags för nya matcher när serierna nu går in i ett slutskede. Märsta IK spelar på fredag kväll mot Norrtälje.

division 3

Föll mot topplaget

Sport Märsta IK föll mot GUSK och är nu indraget i bottenstriden på allvar med fyra matcher kvar att spela.

division 3

Oavgjort i viktiga streckmatchen

Sport Märsta IK och Rinkeby United spelade 2-2 i en viktig streckmatch. Märsta IK låg under med 0-2 men kom ikapp sista tio minuterna.

helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Sport Det är Superfredag för fotbollen i kommunen med matcher för Rosersberg, Wigör och Märsta IK.

division 3

Märsta IK och Västerås IK delar poängen i en intensiv match

Sport I en spännande och målrik första halvlek mellan Märsta IK och Västerås IK slutade matchen oavgjort med 2-2. Mohammed Mohamed var i fokus med två tidiga mål för Västerås IK, medan Märsta IK kämpade tillbaka genom Filip Rauhala och Kevin Toure. Trots en mållös andra halvlek förblev resultatet oförändrat, och Märsta IK befäste sin placering på kvalplats inför kommande utmaningar i fotbollssäsongen.

helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Sport På fredag kväll är det derby i Division 6, inga matcher spelas sen på lördag medan Märsta IK tar sig an Västerås IK på söndag.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

mp_eu_outsider
spedition_outsider
centrum_outsider_host
storemore_out
stentekompani_outsider
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
eldsjal2024_out
connys
nrh_sigtuna