centrum_panorama_hostshopping
Foto: Jamshid Jamshidi

Så gick det för bygdens lag

Helgens fotbollsmatcher i olika divisioner bjöd på spännande och händelserika matcher. I Division 6S vann Frösunda över Märsta Syrianska efter en sent avgörande mål, medan Procyon2 och Skokloster också säkrade segrar. I Division 6V vann Sigtuna IF över Isun, och i Division 4 blev det en överlägsen seger för Vaksala över Rosersbergs IK. Här är en sammanfattning av resultaten och händelserna från helgens fotbollsmatcher.

centrum_artikel_host

Match: Division 4
Lag: Rosersbergs IK mot Vaksala
Resultat: 0-4

Rosersbergs IK mötte Vaksala i en match som spelades på Råbergsvallen inför 50 åskådare. Vaksala tog ledningen i slutet av första halvlek, och i andra halvlek kom tre raka mål inom en kvart tidigt i halvleken. Vaksala visade upp starkt spel och säkrade en 4-0-seger mot Rosersbergs IK.

Efter matchen befinner sig Rosersbergs IK nu på sista plats i tabellen efter två spelade matcher. Nästa match är planerad att spelas den 7 maj mot Bälinge på bortaplan.

Match: Division 6S
Lag: Märsta Syrianska mot Frösunda
Resultat: 2-5

Märsta Syrianska och Frösunda möttes i en spännande match där Frösunda till slut vann med 5-2. Märsta Syrianska tog ledningen i minut 55 och 75 genom mål av Bavel Rashid och matchen stod 2-2. Men det var Frösunda som avgjorde sent i matchen och tog ledningen i minut 88. Märsta Syrianska fick hela sju gula kort och två röda kort under matchen.

Match: Division 6S
Lag: Procyon2 mot Rosersbergs IK2
Resultat: 2-0

Procyon2 mötte Rosersbergs IK2 och vann med 2-0. Det var en stark insats av Procyon2 som lyckades hålla nollan och göra två mål för att säkra segern.

Match: Division 6S
Lag: Skokloster mot Märsta IK2
Resultat: 4-1

Skokloster mötte Märsta IK2 och vann med 4-1. Märsta IK2 gjorde 1-1 efter en kvart, men i andra halvlek svarade Skokloster för tre raka mål och säkrade segern.

Match: Division 6V
Lag: Sigtuna IF mot Isun
Resultat: 3-1

Sigtuna IF mötte Isun och vann med 3-1. Sigtuna IF tog ledningen med 1-0 i pausen efter ett mål av Bilal Khayati. I andra halvlek gjorde Sigtuna IF ytterligare två mål, varav ett var ett självmål. Isun reducerade i 92:a minuten, men matchen blev hetsig mot slutet och Isun fick två röda kort.

Lär om Märsta IK:s seger här

Denna text genererades med fakta från Upplands FF och en textrobot

joes-helsida

Många graderades inom TSG

kampsport I söndags hölls en traditionsenlig gradering för medlemmarna i både barn- och ungdom/vuxengruppen inom TSG. Det var en dag fylld av kämparglöd, imponerande tekniker och en stark gemenskap.

defacto_helsida

Fredman når kvalgränsen för EYOF med imponerande diskuskast

Friidrott Ludvig Fredman, en talangfull idrottare från IFK Märsta, har banat väg för sig själv till Europeiska Ungdoms Olympiaden (EYOF) genom att överträffa kvalgränsen i diskus vid inte en, utan två olika tillfällen. Med sina imponerande kast har Fredman satt sig i en stark position inför uttagningen som kommer att äga rum i början av juli.

Tre poäng av William när Vegas nådde final

Ishockey William Karlsson är i final för andra gången på sex år: - Det känns helt fantastiskt. Man är verkligen glad. Det är för att få spela hockey i juni man krigar hela säsongen, säger William till Aftonbladet.

nrh_sigtuna
pantamera_avc_helsida
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Ännu en helg är här! Det finns gott om spännande matcher att kika på runt om i kommunen

ica_helsida
connys_helsida
centrum_host_helsida
division 3

MIK:s förlustfria svit bröts på Midgårdsvallen

Fotboll Märsta IK noterade första förlusten sedan premiären mot GUSK i en spännande match på Midgårdsvallen. Efter en stark segerrad på fem matcher kämpade Märsta IK mot GUSK, men GUSK lyckades ta hem segern med 3-1.

William Karlsson har blivit pappa

Ishockey Märstasonen och Vegasstjärnan William Karlsson hann med att bli pappa och sen besegra världens bästa hockeyspelare Connor McDavid i den femte matchen i kvartsfinalen i Stanley Cup: - Det var onekligen 24 unika timmar och den här segern får väl ses som en ”cherry on the top”, sa Karlsson till Aftonbladet.

division 4

Storförlust för RIK efter miserabel andra halvlek

Fotboll Roserbergs IK fortsätter att ha det tufft i Division 4 Uppland och befäster sin position som jumbo i tabellen efter ännu en förlust. Under fredagskvällen mötte de Håbo FF på Råbergsvallen, och det var Håbo som tog hem segern med en överlägsen 4-0 vinst. För Rosersberg var det den fjärde raka förlusten och laget har nu bara mäktat med att göra ett enda mål under sina fyra senaste matcher.

Oavgjort för Märsta IK mot bottenlaget

Fotboll Märsta IK ställdes mot Västerås IK i en spännande match i Division 3 Norra Svealand. Märsta kom in i matchen med en imponerande svit av fyra raka matcher utan förlust och hoppades på att fortsätta sin fina form. Västerås IK å andra sidan befann sig i den nedre delen av tabellen inför mötet.

Olivia Jansson imponerar på judotävlingar

Fotboll Olivia Jansson, en framstående medlem av Knivsta Judoklubb, har gjort enastående prestationer på senaste judotävlingarna. Med flera framstående placeringar och medaljer visar Olivia på sin imponerande talang och dedikation inom sporten.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

joes_outsider
centrum_outsider_host
ica_outsider
swedol_outsider
connys
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
nrh