centrum_panorama_hostshopping
Andreas Svensson i sin VW 1600 körde in som tvåa i A-finalen.Foto: Magnus Granhagen

Rekord på Skepptuna Festivalen

Skepptuna Festivalen som gick i helgen noterade 174 förare vilket är rekord för tävlingen.

centrum_artikel_host

Skepptuna Motorklubb arrangerade folkracetävlingen som på lördagen lockade 600 åskådare i det fina vädret. Regnet på söndagen skrämde dock bort många av dessa. 174 förare kom till start på Ekbacken vilket är rekord. Trots det stora antalet startande flöt tävlingarna på bra och man blev klara till 13-tiden på söndagen.

Andreas kom tvåa
Hemmaföraren Andreas Svensson var en publikfavorit och han lyckades vinna samtliga fem omgångar och gick direkt till A-final i sin VW 1600. Där stod eliten för motståndet och han körde in på en fin andraplats med klubbkompisen Fredde Nyberg precis bakom. Vinnaren av A-finalen blev Rasbos Niklas Eriksson. På juniorsidan gick det bäst för Joakim Lind som kom trea i A-finalen. Joakim är en ungförare som började sin karriär inom folkrace för bara ett år sedan. Joakim är en killa att ha koll på i framtiden enligt biträdande tävlingsledaren Henrik Broman.

Laddar för midsommar
I dam- och veteranklassen placerade sig Maria Karlsson som sexa vilket var bäst i hemmaklubben, Jenny Karlsson kom trea i B-finalen. Henrik Broman är väldigt nöjd med helgen och rekordet i antalet startande var extra roligt. Nästa tävling är 18:e juni då det är Midsommarracet som är en kvällstävling dagen innan Midsommarafton på Ekbacken.

 

eldsjal2024_helsida
centrum_host_helsida
division 3

Procyon besegrar Märsta IK med 3-1

Fotboll I en spännande match mellan Procyon och Märsta IK i Division 3 Norra Svealand lyckades Procyon säkra segern med en stark 3-1-vinst. Matchen, som hölls på Procyons hemmaplan, bjöd på flera mål och dramatiska ögonblick.

pantamera_avc_helsida
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Kristi himmelfärdshelgen är en lång fotbollshelg som startar redan på onsdagen med RIK-Knivsta och avslutas på söndag.

seniormassa_pan

Sigtunakampen är tillbaka

kampsport Efter en paus på 25 år återvände Sigtunakampen till Prästängshallen den 4:e maj, arrangerad av Sigtuna Budoklubb. Trots sin långa frånvaro visade tävlingen sig vara en imponerande återkomst, med 163 deltagare från 23 judoklubbar över hela landet.

bygdensdag_helsida
division 6

Målrikt och intensivt möte mellan SIF-Rimbo

Fotboll En intensiv fotbollsmatch mellan Sigtuna IF-Rimbo visade sig vara en händelserik tillställning med många kort och några utvisningar. Matchen, som spelades över 90 minuter, bjöd på flera mål och en del dramatik på planen.

Imponerande insatser på internationell tävling

Fotboll President's Cup, en av världens största tävlingar som varje år hålls i olika länder, har dragit igång med full kraft. Kim Taekwondo har varit på plats sedan i torsdags och tävlingen avslutas under söndagen.

mp_helsida_eu
connys_helsida
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Fotbollsfansen i Sigtuna kommun förbereder sig för en helg fylld med spänning och action när flera matcher är planerade på lokala planer. Här är en sammanfattning av de kommande matcherna:

RA19 slutade åtta på JSM

Innebandy Rosersberg Arlanda IBK's herrjuniorlag, RA19, visade prov på imponerande spel under helgens Junior-SM (JSM) och tog hem en hedrande 8:e plats i Sverige.

helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Redan på fredagskvällen var två av bygdens lag igång. Märsta IK spelade 1-1 mot Roslagsbro och Sigtuna IF vann borta i Uppsala mot Gränby.

division 3

Oavgjort för Märsta IK i Upplandsderbyt

Fotboll En spännande match utspelades på Midgårdsvallen i Märsta när Märsta IK mötte Roslagsbro i Division 3 Norra Svealand. Matchen slutade oavgjort, 1-1, efter en intensiv kamp på planen.

Fler ska lockas till aktivitet och idrott

Sport Region Stockholm har skapat en plan för att få fler människor att vara aktiva och idrotta. Målet är att göra befolkningen friskare, stärka gemenskapen och göra Stockholm ännu mer attraktivt.

RA19 Herrjuniorer klara för SM-slutspel

Innebandy RA19:s herrjuniorer kommer helgen 19-21 april att göra upp om SM-titeln i IFU Arena, Uppsala: - Vi har som lag haft en väldigt bra säsong där vi endast förlorat en match, säger lagkapten William Christoffersen.

Rosenberg vann Serbia Open

kampsport I helgen deltog Kim Taekwondo i den prestigefyllda Världsrankingtävlingen Serbia Open i Belgrad med tre tävlande i spetsen. Två av dem tävlar fortfarande för att säkra en plats i landslaget inför det kommande EM i Albanien.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
bygdensdag_outsider
connys
eu_valet_outsider
eldsjal2024_out
mp_eu_outsider
seniormassa_outsider
nrh_sigtuna
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider