centrum_panorama_hostshopping
Jesper ÖstlundFoto: Magnus Granhagen/Arkiv

Oavgjort i ”snällt” derby

Ett förhållandevis snällt derby slutade oavgjort mellan Rimbo-Skånela: - Jag hade förberett mig på att det skulle vara smågrinigt och att vi skulle stå upp. Domarna höll bra nivå och lät inte någon hålla på, konstaterar tränaren Jesper Östlund.

centrum_artikel_host

I en match där lagen följdes åt ända fram till sista kastet blev det 24-24 i upplandsderbyt. Skånela hade en kort stund ledningen med 20-18 men det plockade hemmalaget in inför 720 åskådare i Sparbankshallen. Skånelas tränare Jesper Östlund hade förberett sina spelare på att stå upp och inte låta det bli som förra gången när några skånelaster stod med blåtiror och Jimmy Karlsson klagade på att ”dom håller på”.
– Det var lite gruff i slutet med fem minuter kvar och det blev en utvisning för vardera lag för snack. Dem (domarna) skickade ut spelarna när det hände, de gjorde en bra insats och tillät ingen att hålla på, säger Östlund.

Östlund är nöjd med prestationen från försvar och målvakt men tycker inte att man lyckas framåt.
– Anfall och kontringar misslyckades och vi tar oss inte förbi deras försvar. Då blev vi osäkra i andrafas och gör inte så mycket kontringsmål, analyserar Östlund.

Söderman väntas in
Positiva nyheter för skånelafansen är att Isak Nielsen var tillbaka och dessutom satte tre bollar. Andreas Söderman väntas tillbaka då hans knä inte var illa skadat. Robin Gustavsson fortsätter tills vidare:
– Vi tar några matcher i taget med Robin, med både Isak, Kalle, Robin och Andreas får vi ett fantastiskt försvar.

Fokuserar på uppåt
Närmast för Skånela är mötet mot Önnered söndag 21:a. Östlund och hans mannar har inte gett upp möjligheten att nå kval då det i den rekordjämna tabellen skiljer två poäng mellan fyran Lindesberg och sexan Skånela.
– Nästa match mot Önnered blir avgörande, vid förlust når vi inte kval. Vi har alla möjligheter att att ta oss över strecket och möter även Varberg. Vi fokuserar på mer uppåt än neråt och nu har vi haft våra tuffa matcher med många spelare borta för skador.

Målen
Rahali 5, Jurell 4, Olsson 4, Nielsen 3, Nilsson 2, Sjöö 2, Andersson

pantamera_avc_helsida
herrallsvenskan

Skickade ner rivalen i Division 1

Handboll Skånela satte spiken i kistan för Rimbos allsvenska sejour, under fredagen besegrade man antagonisterna från landet och skickade samtidigt ner dem i Division 1.

centrum_host_helsida
connys_helsida

Jimmy Karlsson ny klubbchef

Handboll Skånela IF har utsett avgående tränaren Jimmy Karlsson till ny klubbchef: - Jag är mycket glad och stolt över att ha fått detta erbjudande. Det är med den största respekt och ödmjukhet jag valt att tacka ja till denna chans, säger Karlsson i ett uttalande.

defacto_helsida
joes-helsida

Lyckat projekt med Spring och lek i Rosersberg

Sport Spring och lek som sedan i höstas drivs som ett samarbete mellan kommunen och Rosersbergs IK uppges vara ett lyckat projekt: - För Sigtuna kommuns del var det självklart att vara med och stötta det här initiativet från Rosersbergs IK. För oss är det jätteviktigt att på olika sätt kunna bidra till att barns möjligheter till god hälsa och ett aktivt liv främjas, säger Monica Fries.

damallsvenskan

Säkrat kval för Skånela

Handboll Skånela tog en poäng av seriesegraren Aranäs och är därmed klara för kval: - En viktig poäng, skönt inför sista omgången, sa tränare Fredrik "Chippen" Söderberg Wernheim efter slutsignalen.

dack_helsida
EXTRA

Historisk bedrift av RA19 – Kvalar till Allsvenskan

Innebandy Den gångna helgen blev RA19 klara för kval till Allsvenskan: - Ett historiskt sådant då varken Rosersberg eller Arlanda tidigare haft damerna i ett Allsvenskt kval så det är självklart riktigt kul, säger tränare Daniel Eklund.

ica_helsida
hockeyettan

Säsongen över för Wings

Ishockey Som väntat krävdes en bedrift av Wings mot Vännäs med tre poäng och mål för att knipa play off-plats. Det blev bara två och därmed spelar det ingen roll för Wings vad som händer i Kalix.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ica_outsider
joes_outsider
pantamera_out
connys
ridskola_2020_outsider
nrh
dack_outsider
centrum_outsider_host
swedol_outsider