Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen

Oavgjort mot Kärra

I Vikingahallen spelade Skånela och Kärra 31-31: - Vi kanske får vara nöjda med den poäng vi får och är fortfarande obesegrade på hemmaplan, säger tränaren Fredrik Söderberg

252 åskådare i Vikingahallen fick se en fantastiskt spännande match där lagen följs åt från minut 1 till 6, vid nått enstaka tillfälle har Skånela en fyramålsledning men i övrigt är det ett-två mål upp konstant, gästerna Kärra hade också som mest ett mål upp. Så där höll det på. Skånela gjorde mål och Kärra replikerade. 14-13 var det i paus och ett par gånger i andra ser det ut som att Skånela kopplar grepp men Kärra biter sig kvar. När Anna Nygårds gjorde 23-19 trodde nog många att nu blir sista kvarten en transportsträcka.

Sakta men säkert kommer Kärra upp i 23-23 och sen är det vartannat mål som gäller. Therese Eriksson satte 31-30 till Skånela men 45 sekunder senare kommer 31-31 som blir slutresultatet även om Skånela får chansen att ta sista skottet.
– Vi kom inte upp i den nivå vi kan, framför allt bakåt. Vi var ihåliga i andra och hjälpte inte varandra. Kärra får för mycket ytor och de förvaltar det väl. De kommer hit med god inställning och förvaltar den möjlighet de får, analyserar Fredrik ”Chippen” Söderberg, tränare.

– Det var mycket tekniska misstag i både första och andra. Vi sa inför matchen att när vi erövrade boll så skulle kontra, men vi blir nog stressade av det. Vi borde ha förvaltat det bättre. Vi fick dem trötta men förvaltar inte det, istället slänger vi bort bollar. På pappret ska vi vinna detta, fortsätter ”Chippen”.

Målen
Thorleifsdottir 7, Östlund 6, M.Andersson 6, Eriksson 3, Nyström 2, Nygårds 2, Böjeryd 2, Ekwal 2, Fransson 1

damallsvenskan

Skånela dominerade mot Heid

Handboll Skånela visade sin styrka i Damallsvenskan på lördagen med en stabil seger över gästande Heid, där slutresultatet skrevs till 29-25.

handbollsligan

Skånela fortfarande poänglöst

Handboll Skånela står alltjämt på noll poäng efter fyra matcher i Handbollsligan. På söndag kom fjärde raka nederlaget när man föll borta mot IFK Kristianstad.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening