centrum_panorama_hostshopping
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen

Oavgjort mot Kärra

I Vikingahallen spelade Skånela och Kärra 31-31: - Vi kanske får vara nöjda med den poäng vi får och är fortfarande obesegrade på hemmaplan, säger tränaren Fredrik Söderberg

centrum_artikel_host

252 åskådare i Vikingahallen fick se en fantastiskt spännande match där lagen följs åt från minut 1 till 6, vid nått enstaka tillfälle har Skånela en fyramålsledning men i övrigt är det ett-två mål upp konstant, gästerna Kärra hade också som mest ett mål upp. Så där höll det på. Skånela gjorde mål och Kärra replikerade. 14-13 var det i paus och ett par gånger i andra ser det ut som att Skånela kopplar grepp men Kärra biter sig kvar. När Anna Nygårds gjorde 23-19 trodde nog många att nu blir sista kvarten en transportsträcka.

Sakta men säkert kommer Kärra upp i 23-23 och sen är det vartannat mål som gäller. Therese Eriksson satte 31-30 till Skånela men 45 sekunder senare kommer 31-31 som blir slutresultatet även om Skånela får chansen att ta sista skottet.
– Vi kom inte upp i den nivå vi kan, framför allt bakåt. Vi var ihåliga i andra och hjälpte inte varandra. Kärra får för mycket ytor och de förvaltar det väl. De kommer hit med god inställning och förvaltar den möjlighet de får, analyserar Fredrik ”Chippen” Söderberg, tränare.

– Det var mycket tekniska misstag i både första och andra. Vi sa inför matchen att när vi erövrade boll så skulle kontra, men vi blir nog stressade av det. Vi borde ha förvaltat det bättre. Vi fick dem trötta men förvaltar inte det, istället slänger vi bort bollar. På pappret ska vi vinna detta, fortsätter ”Chippen”.

Målen
Thorleifsdottir 7, Östlund 6, M.Andersson 6, Eriksson 3, Nyström 2, Nygårds 2, Böjeryd 2, Ekwal 2, Fransson 1

fritidsbanken_helsida

Skånela med på TRIM-SM

Sport Skånela IF, bestående av ett gäng gamla handbollsprofiler från Märsta och Stockholm, kommer att delta i Trim-SM 2024.

centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida
brobygget_2024
kvalextra!

Skånela skrällde i Kungsbacka och skaffade sig matchboll

Sport Skånela fortsätter sin imponerande framfart i kvalet till Handbollsligan genom att vinna den andra kvalmatchen mot Aranäs och därmed ta ledningen med 2-0 i matcher. Matchen, som hölls i Kungsbacka sporthall, bjöd på spänning från början till slut inför 571 åskådare.

connys_helsida
kvalextra

Skånela möter Aranäs i kvalet

Sport På torsdagen blev det klart att Skånela IF:s herrar står inför en spännande utmaning då de möter HK Aranäs i kvalet till handbollsligan.

damallsvenskan

Klart nederlag i derbyt: Vi går inte 100 procent

Sport Skånela föll i derbyt mot Tyresö på söndagen med 32-27 i Vikingahallen: - Tyresö är duktiga och kliniska i sina val jämfört med sina tidigare matcher, de vinner rättvist, sa assisterande tränaren Sara Hornö till märsta.nu.

herrallsvenskan

Derbyseger för Skånela

Sport Skånela säkrade en imponerande seger i det hett omdiskuterade Stockholmsderbyt mot Tyresö på måndagskvällen, med en övertygande vinst på 32-27.

damallsvenskan

Skånela vann trots tappad storledning

Sport Skånela tar sin tredje seger i Damallsvenskan efter 27-26 mot Kroppskultur: - Spelar vi som vi gör i första så har vi i Damallsvenskan att göra, sa tränare Jimmy Karlsson.

herrallsvenskan

Delad poäng mellan Skånela och Drott

Sport I en intensiv och spännande match på hemmaplan spelade Skånela IF oavgjort, 25-25, mot Drott inför 271 åskådare i Vikingahallen. Trots att Skånela hade en fyramålsledning i halvtid kunde de inte säkra segern i den andra halvleken, där Drott kämpade sig tillbaka och lyckades kvittera.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
fritidsbanken_outsider
connys
ridskola_2020_outsider
klara_outsider
brobygget_outsider
pantamera_out