centrum_panorama_hostshopping
1-1 på straffFoto: Magnus Granhagen
Fredrik Lindberg på språngFoto: Magnus Granhagen
Så nära var det 2-1Foto: Magnus Granhagen

Oavgjort för MIK trots drömstarten

Märsta IK fick en drömstart mot Håbo med mål redan efter tre minuter, men tappade spelet i andra och även två viktiga poäng: - Vi kommer inte upp i standard, sa tränare Kaj Eskelinen efter matchen.

centrum_artikel_host

Inför ca 100 åskådare i sommarvärmen spelade Märsta-Håbo 1-1. 1-0 kom efter att Philip Alouch skickat in en frispark i området som Ahmad Alsayed var sist på i röran framför målvakten. Sen var det mediokert spel från båda håll och inga riktigt heta chanser även om MIK var det spelförande laget. Håbo ett friläge som Viktor Elfström räddade först och returen på mållinjen tog en lagkamrat hand om.

Tidigt i andra hade MIK chans att trycka in både en och två bollar men missade, istället stack Håbo emellan och Märsta drog på sig en straff som var onödig då Håbospelaren var på väg ut ur straffområden när han blev nedsparkad. Elfström var chanslös på straffen och 1-1 ett faktum. MIK fortsatte trycka på för seger men kom inte närmare än några halvchanser som Håbo kunde rensa undan.

Tränare Kaj Eskelinen var inte helt nöd med prestationen men tar gärna med sig poängen även om han hade hoppats på tre. Ett orostecken är att MIK tappat ledningar både mot ESK och Håbo:
– Det är kraftig vind i första och vi har motvind, tyvärr kommer vi inte upp i standard, det är dålig rörelse och för mycket kladd på bollen. Sen är det små marginaler, Håbo är inte dåliga utan kämpar. Jag är besviken på att vi inte får upp tempot, analyserar Kaj Eskelinen.

Närmast väntar derby mot FC Arlanda som förlorade med 3-0 borta mot Vallentuna:
– Vi har bra chans att få med oss ett bra resultat i om vi kommer upp i nivå, nu har vi fått en bra start i serien med 3-1-1, säger Eskelinen.

Målet
Alsayed (3)

olympiska spelen i Paris

Yolanda Ngarambe stämmer SOK

Friidrott På fredag börjar OS märstabon Yolanda Ngarambe som klarat den internationella kvalgränsen nekas av Sveriges Olympiska Kommitté. Nu stämmer hon SOK tillsammans med andra idrottare.

connys_helsida
gothia cup

Bygdens lag ute ur Gothia Cup

Fotboll Det är färdigspelat för bygdens tre lag som var på Gothia Cup; Märsta IK i P18 och Sigtuna Märsta United som har två lag i spel.

Lyckat SM för Märsta BMX

Cykel Den 6 juli deltog nio cyklister från Märsta BMX i Svenska Mästerskapen i Ängelholm, en tävling präglad av sol, regn och imponerande prestationer.

pantamera_avc_helsida
brobygget_2024
fritidsbanken_helsida

SMACK-cyklist till Paralympics

Cykel Louise Jannering är återigen med på Paralympics. Denna gång går spelen i Paris efter att OS avslutats. Jannering tävlar 6 september.

centrum_host_helsida
division 6

Sigtuna IF dominerade mot Håbo FF2

Fotboll Sigtuna IF visade sin styrka i Division 6 Södra genom att besegra Håbo FF2 med imponerande 6-3. Matchen, som spelades på Sigtunas hemmaplan, såg hemmalaget ta ledningen tidigt och dominera större delen av spelet.

Skånela med på TRIM-SM

Handboll Skånela IF, bestående av ett gäng gamla handbollsprofiler från Märsta och Stockholm, kommer att delta i Trim-SM 2024.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
klara_outsider
ridskola_2020_outsider
fritidsbanken_outsider
pantamera_out
connys
brobygget_outsider