centrum_panorama_hostshopping
Skånelas nye målvakt efter Timea Pap som lämnade för Norge, Cecilia ÅsénFoto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen
Josefin Ekwall tar skottFoto: Magnus Granhagen

Oavgjort i derbyt mot Lidingö

Efter herrmatchen var det damernas tur att inta serien. Stockholmsderby mellan Skånela och Lidingö. Efter underläge stora delar av matchen kom Skånela tillbaka och var nära segern, det blev dock 26-26.

centrum_artikel_host

Skånela tappade en viktig poäng hemma mot Lidingö som slåss i den nedre delen av tabellen. Det kunde dock ha slutat utan någon poäng om det inte var för en stark period i andra som bäddade för vändningen. I första låg Skånela under med både 5-8, 7-9 och 9-11 innan det i paus blev 12-13. Efter en stark period direkt i andra då man vann första 10 minuterna med 6-4 så var det skånelaledning med 18-17.

Ledde med två bollar
Därefter var det Lidingö som fick jaga, med bara tre minuter kvar ledde märstalaget med två bollar, 26-24, men Lidingö lyckades tråckla sig tillbaka och med en minut kvar kom matchens sista mål som betydde 26-26.
– Det kanske rättvist sett till matchbilden.
Vi har rätt bra kontringar i första men de tar bort oss mycket därför lyckas vi inte fullt ut, analyserar Fredrik ”Chippen” Söderberg, tränare.

Hyllar Lidingö
Chippen menar att man borde ha knytet ihop säcken i den andra halvleken men passar på att hylla Lidingö som nyligen var i Boden och plockade in ett underläge:
– De ger inte upp och gör det bra. Vi är så klart inte nöjda med insatsen, vi spelar ganska bra i första, kommer till fina lägen men missar mycket. Det var bättre med avsluten i andra och Julia gör en jättebra match, summerar ”Chippen”

Målen
Böjeryd 10, Thorleifsdottir 5, Nygårds 3, Östlund 3, Andersson 2, Ekwall 2, Wiklund 1

pantamera_avc_helsida
fritidsbanken_helsida

SMACK-cyklist till Paralympics

Cykel Louise Jannering är återigen med på Paralympics. Denna gång går spelen i Paris efter att OS avslutats. Jannering tävlar 6 september.

centrum_host_helsida
connys_helsida
brobygget_2024
division 6

Sigtuna IF dominerade mot Håbo FF2

Fotboll Sigtuna IF visade sin styrka i Division 6 Södra genom att besegra Håbo FF2 med imponerande 6-3. Matchen, som spelades på Sigtunas hemmaplan, såg hemmalaget ta ledningen tidigt och dominera större delen av spelet.

Skånela med på TRIM-SM

Handboll Skånela IF, bestående av ett gäng gamla handbollsprofiler från Märsta och Stockholm, kommer att delta i Trim-SM 2024.

Brons för IFK Märsta på Stafett-SM

Friidrott I lördags lyckades IFK Märstas stafettlag i klassen M50 ta hem ett brons på 4 x 400 meter vid Veteran-SM. Laget, bestående av Magnus Andervin, Morten Linnes, Kemal Davidsun och Peter Wallin, sprang in på tiden 4:05.05.

Kim Taekwondo deltog i Lomma Cup

kampsport I helgen deltog Kim Taekwondo i Lomma Cup, Sveriges största tävling för både nybörjare och avancerade utövare. Klubben ställde upp med ett lag som hade en blandad ålder och nivå, vilket resulterade i stora framgångar.

Lohake i P18-landslaget

Fotboll Alfons Lohake, född 2006, gjorde nyligen sin debut i den svenska Allsvenskan. Trots sin unga ålder lever han redan drömmen för många aspirerande fotbollsspelare.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

brobygget_outsider
klara_outsider
pantamera_out
connys
centrum_outsider_host
fritidsbanken_outsider
ridskola_2020_outsider