aldreomsorg_sigtunakommun_pan
Andreas Munter ska leda offensiven i år. Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Munter viktig i Märstas offensiv 2016

Säsongen 2016 ligger i startgroparna. En spelare som Märsta IK:s nye tränare Dante Lugo vill se mer av framåt är Andreas Munter som mestadels använts i defensiven: - Han kommer att spela längst fram, säger Lugo till märsta.nu

I stort sett är det samma trupp som MIK mönstrar i år jämfört med förra säsongen. Nye tränaren Dante Lugo har förvisso fått in Prince Ekong som spelat i Allsvenskan med Djurgården och Division 1 med AFC United. Ekona uppges vara startklar till söndagens premiär mot Lidingö. En motståndare som Lugo tror blir tuffast att möta i serien.
– Det är en bra fotbollsspelaren han blir en tillgång, vi ska hitta rätt position för honom, säger Dante till märsta.nu

Ska spela mer varierat
En annan som blir viktig framåt i år är Andreas Munter som mestadels användes i defensiven under Michael Brobergs ledning. Lugo ser stor potential i Munter som spets. Fredrik ”Mulle” Lindberg kommer istället att agera strax bakom Munter. Märsta IK hade även snabbe Joakim Nilsson som anfallare förra året, återstår att se hur han passar in i Lugos spelsystem. Lugo som för övrigt har ändrat i sättet att spela jämfört med tidigare. Det har dock inte varit helt lätt att övertyga manskapet.
– Jag vill spela ett varierat spel, inte så vertikalt som de har spelat innan. Vi vill också utnyttja fasta situationer mer.

Truppen inte spikad
Trots att premiären är fyra dagar bort, söndag, är truppen inte spikad. Märsta IK testade en spelare på tisdagens träning och vill även få in en målvakt som ska backa upp Victor Elfström som uppges vara förstavalet. Målsättningen blir först och främst att hänga kvar, därefter sikta på högre platser.
– Vi har bra fotbollsspelare med potential. Det finns flera som kan spela högre upp än Division 3, konstaterar Lugo.

damallsvenskan

Klart nederlag i derbyt: Vi går inte 100 procent

Handboll Skånela föll i derbyt mot Tyresö på söndagen med 32-27 i Vikingahallen: - Tyresö är duktiga och kliniska i sina val jämfört med sina tidigare matcher, de vinner rättvist, sa assisterande tränaren Sara Hornö till märsta.nu.

storemore_helsida
brobygget_pask
herrallsvenskan

Derbyseger för Skånela

Handboll Skånela säkrade en imponerande seger i det hett omdiskuterade Stockholmsderbyt mot Tyresö på måndagskvällen, med en övertygande vinst på 32-27.

steningekompani_helsida
sd_pask_helsida
damallsvenskan

Skånela vann trots tappad storledning

Handboll Skånela tar sin tredje seger i Damallsvenskan efter 27-26 mot Kroppskultur: - Spelar vi som vi gör i första så har vi i Damallsvenskan att göra, sa tränare Jimmy Karlsson.

centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida
connys_helsida
hockeyettan

Färdigspelat för Wings

Ishockey I en intensiv match mellan Wings och Clemensnäs, som slutade 2-3 till Clemensnäs favör, fick publiken bevittna ett kämpande Wings-lag som satte full fart från start.

hockeyettan

Wings föll hemma mot Kalix

Ishockey I en intensiv match mellan Wings och Kalix i Hockeyettan fick publiken uppleva ett högt tempo och flera spännande ögonblick.

hockeyettan

Wings tog tredje raka

Ishockey I en intensiv match i Hockeyettan stod Wings emot Strömsbro i en jämn tillställning som slutade 1-1 efter ordinarie tid och först på straffar kunde Wings vinna.

hockeyettan

Seger i debuten för coach Lidström

Ishockey Wings Hockey stod inför en tuff utmaning när de mötte Strömsbro på bortaplan. Trots detta visade laget upp en imponerande prestation som ledde till en välförtjänt seger.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

brobygget_pask_outsider
pantamera_out
centrum_outsider_host
stentekompani_outsider
connys
sd_pask_outsider
storemore_out
nrh_sigtuna
ridskola_2020_outsider
outsider_aldreomsorg