karnkraft_m
Jimmy Karlsson

Möter nykomlingen i premiär

Skånela beger sig till Solna på söndagen för att möta nykomlingen AIK: - Kul att vara igång efter en stökig försäsong, säger tränare Jimmy Karlsson.

centrum_artikel_host

Årets Skånela får ses lite som en underdog. Man har tappat fyra rutinerade spelare som färgade i truppen och fyllt på med fyra spelare som ska utvecklas. Lucao, Östling, Ladan och Åkerman har lämnat. Lucao är kvar som målvaktstränare och stor press ligger på Kenan Omerovic och Marcus Nilsson att prestera på hög allsvensk nivå. Storväxte Karlo Seric är en av nykomlingarna som kan användas både i defensiven och offensiven.

Utöver nya spelarna är det Simon Lindberg som det kretsar mycket kring. Ny lagkapten är även Anton Nilsson.
– Vi har lite skador nu så det är oklart vad vi kommer till start med. Oavsett vilket är det kul att vara igång, säger tränare Jimmy Karlsson.

Målet om att vara topplag kvarstår. Även om man har ändrat i truppen en del. Målvakterna, Lindberg och Nilsson blir tungan på vågen om Skånela ska vara topplag. Premiären mot AIK blir tuff. Det är alltid svårt att möta en nykomling. I AIK finns även ex-skånelaiter. Som tränare Tim Lindqvist, Oscar Frank och Yosef Rahali.

connys_helsida
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Ännu en helg är här! Det finns gott om spännande matcher att kika på runt om i kommunen

seniordag_helsida
karnkraft_m_topp
pantamera_avc_helsida
division 3

MIK:s förlustfria svit bröts på Midgårdsvallen

Fotboll Märsta IK noterade första förlusten sedan premiären mot GUSK i en spännande match på Midgårdsvallen. Efter en stark segerrad på fem matcher kämpade Märsta IK mot GUSK, men GUSK lyckades ta hem segern med 3-1.

joes-helsida
mp_helsida

William Karlsson har blivit pappa

Ishockey Märstasonen och Vegasstjärnan William Karlsson hann med att bli pappa och sen besegra världens bästa hockeyspelare Connor McDavid i den femte matchen i kvartsfinalen i Stanley Cup: - Det var onekligen 24 unika timmar och den här segern får väl ses som en ”cherry on the top”, sa Karlsson till Aftonbladet.

division 4

Storförlust för RIK efter miserabel andra halvlek

Fotboll Roserbergs IK fortsätter att ha det tufft i Division 4 Uppland och befäster sin position som jumbo i tabellen efter ännu en förlust. Under fredagskvällen mötte de Håbo FF på Råbergsvallen, och det var Håbo som tog hem segern med en överlägsen 4-0 vinst. För Rosersberg var det den fjärde raka förlusten och laget har nu bara mäktat med att göra ett enda mål under sina fyra senaste matcher.

nrh_sigtuna

Oavgjort för Märsta IK mot bottenlaget

Fotboll Märsta IK ställdes mot Västerås IK i en spännande match i Division 3 Norra Svealand. Märsta kom in i matchen med en imponerande svit av fyra raka matcher utan förlust och hoppades på att fortsätta sin fina form. Västerås IK å andra sidan befann sig i den nedre delen av tabellen inför mötet.

ica_helsida

Olivia Jansson imponerar på judotävlingar

Fotboll Olivia Jansson, en framstående medlem av Knivsta Judoklubb, har gjort enastående prestationer på senaste judotävlingarna. Med flera framstående placeringar och medaljer visar Olivia på sin imponerande talang och dedikation inom sporten.

defacto_helsida

Klubbmästerskap hos SBRF

Ridning 17 ekipage tävlade i tre klasser vid klubbmästerskapet i hoppning 2023 som hölls hos Sigtunabygdens ryttarförening under helgen. Deltagarna bedömdes utifrån deras stil och teknik under hoppningen.

centrum_host_helsida
EXTRA

Skånela till final i USM

Handboll Skånela IF F14 har nått final som spelas på söndag mot Lödde Vikings: - Vi är ett lag som aldrig ger upp, även när det går dåligt så håller vi humöret uppe, sa Sophia Bäckman, spelare, till Handbollskanalen efter matchen

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

seniordag_outsider
ica_outsider
swedol_outsider
mp_outsider
nrh
pantamera_out
joes_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
centrum_outsider_host