eldsjal2024_pan
Foto: Jamshid Jamshidi
Foto: Jamshid Jamshidi
Foto: Jamshid Jamshidi
Nye tränaren Kaj EskelinenFoto: Jamshid Jamshidi

MIK övertygade i premiären

Märsta IK vann med 2-0 i premiären mot Riala på Midgårdsvallen: - Det var en stabil premiärmatch, sa tränaren Kaj Eskelinen efter matchen.

centrum_artikel_host

Kaj Eskelinen gjorde sin första seriematch för Märsta IK. Det var en aktiv coach som konstant styrde och ställde och visade känslor från sidlinjen. Hans engagemang såg även ut att smitta av sig på spelarna som i den första halvleken gjorde som han sa; Ägde mycket boll:
– Så länge vi har bollen kan motståndarna inte göra mål, det kommer så klart hända nån gång att vi tappar boll men idag gör vi det stabilt, konstaterar Eskelinen.

Frisparksmål av Lundin Corkmaz
Det var trots spelövertaget mållöst i paus, i andra fick Riala Sheriff Jobe utvisad, på den efterföljande frisparken gjorde Isa Lundin Corkmaz ett fantastiskt mål:
– Vi spelar enligt vår gameplan, lagen kommer inte orka så länge vi håller i bollen, i andra skördar vi. När de får en man utvisad så fortsätter vi med bollen inom laget, vi får övertag, lockar upp dem och straffar dem, analyserar Kaj Eskelinen.

Eskelinen: ”Stolt”
Riala hade knappt en vass målchans på 90 minuter och truppen verkar ha anammat Kajs spelidé redan direkt i serien, det bådar gott för framtiden och Kaj poängterar att han är nöjd med insatsen:
– Det finns mer att jobba på, alla är inte 100 procent i form. Jag är jättestolt över grabbarnas insats, de lyssnar och tar in instruktioner.

eldsjal2024_helsida
helgens matcher

Nu är serierna igång

Sport Bygdens lag har inlett seriespelet. De regionala serierna förra veckan och de lokala nu i helgen. Redan på fredagskvällen vann Sigtuna IF på Prästängarna mot Frösunda med 6-2!

division 3

MIK inledde Division 3 med seger

Sport Märsta IK inledde Division 3-säsongen med en imponerande seger på hemmaplan mot Gamla Upsala. Trots en utvisning lyckades laget säkra en 2-0-vinst, med mål av Mass Khan och Benjamin Suskic.

connys_helsida
EXTRA

Lokala framgångar i elitfotbollen

Sport Daniel Söderberg blev på lördagen med om att spela upp Sandvikens IF i Superettan. Brodern Niklas spelar sedan tidigare i Öster som slutade fyra. Dessutom är Elias Hadaya kvalklar för Utsikten mot BP.

centrum_host_helsida
upplandscupen

MIK klara för final

Sport Märsta IK tog sig vidare till final Upplandscupen efter 6-3 borta mot Skokloster.

steningekompani_helsida

Möller förlänger med U23-landslaget

Sport Sigtunatränaren Martin Möller förlänger med U23 landslaget: - En bidragande orsak till att jag valde att tacka ja till en förlängning är det samarbete som har utvecklats under åren med A-landslaget med Peter och Magnus, säger Martin i ett uttalande.

storemore_helsida

MIK klara för Division 3

Sport Resultatet mellan Bollstanäs och Frej på söndagen innebar Märsta IK är klara för Division 3 redan innan den sista omgången.

mp_helsida_eu
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Sport De flesta serier är nu färdigspelade. Märsta IK krigar på i trean för att undvika kval. Rosersbergs IK spelar sista matchen för säsongen på söndag

pantamera_avc_helsida
division 3

Viktig seger för MIK i streckmatchen

Sport Märsta IK stod starka i mötet mot IK Frej och säkrade segern med 1-0 efter en dramatisk match. Det avgörande målet kom i den 93:e minuten när Nasir Abdi Osman tog saken i egna händer och prickade in bollen i nätet.

helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Sport Det har blivit dags för nya matcher när serierna nu går in i ett slutskede. Märsta IK spelar på fredag kväll mot Norrtälje.

division 3

Föll mot topplaget

Sport Märsta IK föll mot GUSK och är nu indraget i bottenstriden på allvar med fyra matcher kvar att spela.

division 3

Oavgjort i viktiga streckmatchen

Sport Märsta IK och Rinkeby United spelade 2-2 i en viktig streckmatch. Märsta IK låg under med 0-2 men kom ikapp sista tio minuterna.

helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Sport Det är Superfredag för fotbollen i kommunen med matcher för Rosersberg, Wigör och Märsta IK.

division 3

Märsta IK och Västerås IK delar poängen i en intensiv match

Sport I en spännande och målrik första halvlek mellan Märsta IK och Västerås IK slutade matchen oavgjort med 2-2. Mohammed Mohamed var i fokus med två tidiga mål för Västerås IK, medan Märsta IK kämpade tillbaka genom Filip Rauhala och Kevin Toure. Trots en mållös andra halvlek förblev resultatet oförändrat, och Märsta IK befäste sin placering på kvalplats inför kommande utmaningar i fotbollssäsongen.

helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Sport På fredag kväll är det derby i Division 6, inga matcher spelas sen på lördag medan Märsta IK tar sig an Västerås IK på söndag.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
stentekompani_outsider
nrh_sigtuna
eldsjal2024_out
storemore_out
ridskola_2020_outsider
mp_eu_outsider
pantamera_out
centrum_outsider_host