centrum_panorama_hostshopping
Sigtuna Märsta Gymnastikklubb tävlade vid Riksmästerskapen i Eskilstuna.Foto: Sportway

Lyckat deltagande på Riksmästerskapen

SMGK tävlade på Riksmästerskapen i Eskilstuna i helgen och var bara en tusendels poäng från pallplats: - Det viktiga är att det går bra för tjejerna, säger Pia Lingman, en av tränarna i laget, till märsta.nu

centrum_artikel_host

Truppen som bestod av 20 tjejer var på Riksmästerskapen i Eskilstuna för att tävla i klassen RC3. Åldern på deltagarna var 14-17 år och tolv av SMGK:s gymnaster kom till start. I klassen medverkade 16 lag och SMGK slutade bara 0,001 poäng från trean, det innebar att man blev fyra i tävlingen. En placering lagledningen är nöjda med även om det var tråkigt att missa medalj så klart:
– Det viktiga är att det går bra för tjejerna och att det går framåt. Vi försöker få ut alla som har åldern inne på golvet, säger tränaren Pia Lingman.

Hoppas på seniorlag
Pia berättar att laget även har ett par stycken som är under 14 år, i december kommer samma trupp att åka på regional tävling i Gävle och då kan man få ut alla i tävling mot jämnåriga. Kommande lördag har man också en intern tävling i Steningehöjdens sporthall. Det kommer inte delas ut poäng men man får omdömen, berättar Pia Lingman.. Målet är att till nästa år få ut ett lag på SM i juniorklassen, i framtiden hoppas man också få till ett seniorlag, men då måste alla i laget ha fyllt 18 år.

Tränar 11 timmar i veckan
Det är en hel del tid som gymnasterna i laget lägger på sin gymnastik också. Idag tränar de fyra dagar i veckan, ca 11 timmar totalt. På absoluta elitnivå är det 6-7 pass i veckan, eftersom den här truppen håller så hög klass är tjejerna med på noterna och tränar för att nå eliten.
– Men det ska vara en hållbar träning också så att tjejerna ska vara kvar länge, fortsätter Pia Pia Lingman.

defacto_helsida
nrh_sigtuna
skanela_helsida
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Det har blivit dags för nya matcher när serierna nu går in i ett slutskede. Märsta IK spelar på fredag kväll mot Norrtälje.

connys_helsida

Parasportvecka firas i kommunen

Sport Vecka 37 markerar den årliga parasportveckan i hela Sverige, och Sigtuna kommun har inte varit sämre. Under tisdagen, 12 september, har kommunen firat denna viktiga vecka genom att arrangera en minnesvärd parasportdag som syftar till att främja inkludering och möjligheter inom parasporten.

hockeyskola_helsida

Ghazal Jansson vinner Arvika Judo Cup

kampsport I en imponerande uppvisning av skicklighet och uthållighet tog Olivia Ghazal Jansson hem segern i årets Arvika Judo Cup. Den unga judo-utövaren imponerade publiken när hon besegrade sina motståndare med självsäkerhet och beslutsamhet.

centrum_host_helsida
division 3

Föll mot topplaget

Fotboll Märsta IK föll mot GUSK och är nu indraget i bottenstriden på allvar med fyra matcher kvar att spela.

ica_helsida

Kim Taekwondo på Kadett-VM

kampsport Kadett-VM i taekwondo hölls i Sarajevo mellan den 28:e och 31:a augusti. Landslaget bestod av 10 atleter i åldern 12-14 år, som hade kvalificerat sig till detta stora evenemang med över 600 deltagare från hela världen. Kim Taekwondo hade två deltagare med i landslaget.

pantamera_avc_helsida
joes-helsida
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Det är Superfredag för fotbollen i kommunen med matcher för Rosersberg, Wigör och Märsta IK.

moderat_fokus_helsida
svenska cupen

Toppmatch stundar i Vikingahallen

Handboll På fredag den 1 september kommer det att vara en spännande handbollsmatch i Vikingahallen. Skånelas herrlag kommer att möta Handbollsliga-laget Hammarby IF HF i den sista gruppspelsmatchen och samtidigt gruppfinalen i grupp 4 av ATG Svenska Cupen. Matchen börjar klockan 19:00.

division 3

Märsta IK och Västerås IK delar poängen i en intensiv match

Fotboll I en spännande och målrik första halvlek mellan Märsta IK och Västerås IK slutade matchen oavgjort med 2-2. Mohammed Mohamed var i fokus med två tidiga mål för Västerås IK, medan Märsta IK kämpade tillbaka genom Filip Rauhala och Kevin Toure. Trots en mållös andra halvlek förblev resultatet oförändrat, och Märsta IK befäste sin placering på kvalplats inför kommande utmaningar i fotbollssäsongen.

sap_sep23_helsida
svenska cupen

Andra raka för Skånela i Svenska Cupen

Handboll Skånela herrar vann på bortaplan mot VästeråsIrsta i den andra omgången av ATG Svenska Cupens gruppspel. Trots att de låg under med 14-13 i halvtid lyckades de vinna med 33-27.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ridskola_2020_outsider
hockeyskola_outsider
centrum_outsider_host
socialdem_sep23_outsider
moderat_bli_medlem
connys
nrh
pantamera_out
ica_outsider
joes_outsider
swedol_outsider
skanela_outsider