centrum_panorama_hostshopping
Foto: Magnus Granhagen
Mattias Flodman lämnarFoto: Skånela IF

Lindqvist tar över som herrtränare

Skånela IF presenterar idag Tim Lindqvist som den nya ansvariga tränaren för herrlaget efter Mattias Flodman. Lindqvist kommer att leda laget under säsongerna 24/25 och 25/26.

centrum_artikel_host

Skånela IF har en lång historia av att utbilda och producera skickliga tränare genom åren. Valet att satsa på Tim Lindqvist, en nyckelperson i Skånelas utveckling, är ett led i att skapa en ny generation med en stark förankring i föreningen. Tim har en spelarbakgrund i klubben och har de senaste åren varit tränare för ungdoms- och utvecklingslag, samt assisterande tränare för herrlaget. Mellan perioderna i Skånela var han i AIK och gjorde en imponerande insats med deras herrlag i div 1 och allsvenskan. Hans ledarskapskvaliteter och potential har varit tydliga för oss under en längre tid. Hans erfarenhet av att leda lag på denna nivå, i kombination med ett nära samarbete med Mattias Flodman, gör att vi är mycket nöjda med att Tim accepterat denna viktiga roll i Skånela IF. Vi fortsätter att satsa på våra egna talanger som delar klubbens ambitioner, och att främja både tränare och spelare är en central del av vår strategi.

Tim Lindqvist kommenterar sin nya roll: ”Att få leda laget under kommande säsonger fyller mig med förväntan och stolthet. Jag trivs mycket bra i föreningen och med alla fantastiska människor som finns här och runtomkring. Mitt fokus ligger på att fortsätta driva utvecklingen framåt och bygga vidare på det gedigna arbete som gjorts av Jimmy Karlsson och Mattias Flodman under de senaste åren för att göra Skånela så framstående som möjligt. Även om det återstår mycket av den pågående säsongen, är vårt mål klart – att kliva upp i Handbollsligan. Jag ser fram emot att fortsätta arbeta med Flodman och laget för att göra detta mål möjligt.”

Peder Nielsen, ansvarig för herrlaget, uttrycker sin tillfredsställelse med Tims tillsättning: ”Vi är naturligtvis väldigt nöjda med att få in Tim så snabbt efter beskedet att Flodman lämnar oss efter säsongen. Tim var en av våra främsta kandidater, då vi har följt hans utveckling inom alla de områden som en tränare behöver behärska. Vi är övertygade om att Tim är redo och bäst lämpad att fortsätta utvecklingen av Skånelas herrlag. Han har arbetat nära Flodman under den här säsongen och har en gedigen insyn och förståelse för hur Skånelas modell ser ut. Nu fortsätter det hårda arbetet denna säsong, parallellt med att vi planerar inför kommande säsonger för att fortsätta att presentera ett starkt herrlag på banan.”

olympiska spelen i Paris

Elva olympier från Sigtuna kommun

Sport Idag invigs OS och Sigtuna kommun har faktiskt producerat hela elva olympier, den senaste var handbollsmålvakten Madeleine Gustafsson.

brobygget_2024
olympiska spelen i Paris

Yolanda Ngarambe stämmer SOK

Friidrott På fredag börjar OS märstabon Yolanda Ngarambe som klarat den internationella kvalgränsen nekas av Sveriges Olympiska Kommitté. Nu stämmer hon SOK tillsammans med andra idrottare.

gothia cup

Bygdens lag ute ur Gothia Cup

Fotboll Det är färdigspelat för bygdens tre lag som var på Gothia Cup; Märsta IK i P18 och Sigtuna Märsta United som har två lag i spel.

pantamera_avc_helsida

Lyckat SM för Märsta BMX

Cykel Den 6 juli deltog nio cyklister från Märsta BMX i Svenska Mästerskapen i Ängelholm, en tävling präglad av sol, regn och imponerande prestationer.

fritidsbanken_helsida
connys_helsida

SMACK-cyklist till Paralympics

Cykel Louise Jannering är återigen med på Paralympics. Denna gång går spelen i Paris efter att OS avslutats. Jannering tävlar 6 september.

centrum_host_helsida
division 6

Sigtuna IF dominerade mot Håbo FF2

Fotboll Sigtuna IF visade sin styrka i Division 6 Södra genom att besegra Håbo FF2 med imponerande 6-3. Matchen, som spelades på Sigtunas hemmaplan, såg hemmalaget ta ledningen tidigt och dominera större delen av spelet.

Skånela med på TRIM-SM

Handboll Skånela IF, bestående av ett gäng gamla handbollsprofiler från Märsta och Stockholm, kommer att delta i Trim-SM 2024.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
klara_outsider
brobygget_outsider
centrum_outsider_host
fritidsbanken_outsider
connys
ridskola_2020_outsider