moderat_sep_pan

(S)-löftet: Ny inomhushall för fotboll

Idrotten har inte hamnat i strålkastarljuset under valrörelsen men nu lovar Socialdemokraterna en inomhushall för fotboll vid valseger.

centrum_artikel_host

Sigtuna kommun har det gott ställt med hallar och planer för de flesta idrotter. Men något som saknas i Sigtuna är en inomhushall för fotboll. En sådan finns i bland annat grannkommunerna Bro, Väsby och Sollentuna. Blir det valseger för Socialdemokraterna så ska det dock byggas en hall för fotbollen.
– Denna moderna fotbollshallen för föreningar och skola ska bidra till ökad rörelseglädje. Hållbarhetsperspektivet är bärande för hela konceptet. Socialt genom att lyfta fotbollshallen som en mötesplats som uppmuntrar till att fler blir aktiva, men även ekonomiskt och ekologiskt genom klimatsmarta energilösningar så som solceller, säger Marie Axelsson (S)

Sigtuna kommuns fotbollslag är i dagsläget hänvisade till Midgårdsvallens konstgräs vintertid något som innebär att en betydande del barn och unga inte kan utöva sin sport under några månader. Det råder även hallbrist och inomhusidrotter ska ha tider i hallarna före fotbollslagen. I Socialdemokraternas förslag finns en hall som rymmer en fullstor plan med måtten 110×70 meter. Man ska kunna skärma av den så att flera lag kan vara där samtidigt.
– Den främsta målgruppen är barn och ungdomar inom idrottsrörelsen och skolor. Hallen ska utformas i dialog med föreningarna, aktiva, föräldrar och ledare, fortsätter Marie Axelsson (S)

pantamera_avc_helsida
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Mycket står på spel denna helg för bygdens lag. Märsta IK kan säkra minst kval, FC Arlanda kan ta klivet upp i tvåan och Märsta Syrianska jagar nytt kontrakt.

toppbanner
ungdomsarbete_helsida
defacto_helsida
Premiärextra!

Möter nykomlingen i premiär

Handboll Skånela beger sig till Solna på söndagen för att möta nykomlingen AIK: - Kul att vara igång efter en stökig försäsong, säger tränare Jimmy Karlsson.

connys_helsida
centrum_sommar2022_helsida
valet2022

Idrotten i skymundan under valet

Sport Den idrottspolitiskt debatten har hamnat i skymundan under valet men i samband med valdebatten framkom att det finns en del alternativ beroende på vilka som hamnar i kommunledningen.

Så spelar bygdens lag

Fotboll Märsta IK spelade seriefinal på fredagskvällen mot Fanna, FC Arlanda spelar toppmöte mot Viggbyholm på lördagen. Serierna rullar vidare september ut!

helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Toppstriden går vidare för Märsta IK och FC Arlanda. Det återstår 4-5 matcher för de flesta av bygdens lag innan serierna summeras.

Idrottsanläggningar kan få sponsrade namn

Sport Midgårdsvallen, Pinbackshallen, Ekillahallen, Ansgarsvallen... Klassiska namn på anläggningar som nu kan gå i graven när det blir möjligt för företag att köpa upp rätt till att namnge anläggningen.

fotbollssvepet

Så gick det för bygdens lag

Fotboll Märsta IK ångar på i fyran och är allt jämt tvåa, FC Arlanda vann sinn match i Division 3. Här hittar du resultat för bygdens lag.

svenska cupen

Seger för Skånela i Svenska Cupen

Handboll Skånela IF vann i Svenska Cupen på söndagen mot Kungsängens SK med 29-26: - Bra och jämn match, kul att vinna, sa tränare Fredrik "Chippen" Söderberg Wernheim efter matchen.

division 3

Befäster serieledning

Fotboll FC Arlanda befäster sin serieledning i Division 3 efter 2-0 hemma mot Sundbyberg på lördagen.

Fyra från Wings i TV-Pucken

Ishockey Wingsspelarna Liam Wahlström, Oscar Bröms, Timujin Nilsson och Ville Pitkänen har tagits ut till TV-Pucken för Uppland: - Jag är glad och tacksam att jag fått äran att vara med Upplands TV-puck lag och förtroendet att få vara assisterande kapten, säger Oscar Bröms till märsta.nu

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

centrum_sommar_outsider2022
connys
galan_outsider
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
arbete_outsider
swedol_outsider
nrh