centrum_panorama_hostshopping

(S)-löftet: Ny inomhushall för fotboll

Idrotten har inte hamnat i strålkastarljuset under valrörelsen men nu lovar Socialdemokraterna en inomhushall för fotboll vid valseger.

centrum_artikel_host

Sigtuna kommun har det gott ställt med hallar och planer för de flesta idrotter. Men något som saknas i Sigtuna är en inomhushall för fotboll. En sådan finns i bland annat grannkommunerna Bro, Väsby och Sollentuna. Blir det valseger för Socialdemokraterna så ska det dock byggas en hall för fotbollen.
– Denna moderna fotbollshallen för föreningar och skola ska bidra till ökad rörelseglädje. Hållbarhetsperspektivet är bärande för hela konceptet. Socialt genom att lyfta fotbollshallen som en mötesplats som uppmuntrar till att fler blir aktiva, men även ekonomiskt och ekologiskt genom klimatsmarta energilösningar så som solceller, säger Marie Axelsson (S)

Sigtuna kommuns fotbollslag är i dagsläget hänvisade till Midgårdsvallens konstgräs vintertid något som innebär att en betydande del barn och unga inte kan utöva sin sport under några månader. Det råder även hallbrist och inomhusidrotter ska ha tider i hallarna före fotbollslagen. I Socialdemokraternas förslag finns en hall som rymmer en fullstor plan med måtten 110×70 meter. Man ska kunna skärma av den så att flera lag kan vara där samtidigt.
– Den främsta målgruppen är barn och ungdomar inom idrottsrörelsen och skolor. Hallen ska utformas i dialog med föreningarna, aktiva, föräldrar och ledare, fortsätter Marie Axelsson (S)

Lyckat SM för Märsta BMX

Cykel Den 6 juli deltog nio cyklister från Märsta BMX i Svenska Mästerskapen i Ängelholm, en tävling präglad av sol, regn och imponerande prestationer.

pantamera_avc_helsida
brobygget_2024
centrum_host_helsida

SMACK-cyklist till Paralympics

Cykel Louise Jannering är återigen med på Paralympics. Denna gång går spelen i Paris efter att OS avslutats. Jannering tävlar 6 september.

fritidsbanken_helsida
connys_helsida
division 6

Sigtuna IF dominerade mot Håbo FF2

Fotboll Sigtuna IF visade sin styrka i Division 6 Södra genom att besegra Håbo FF2 med imponerande 6-3. Matchen, som spelades på Sigtunas hemmaplan, såg hemmalaget ta ledningen tidigt och dominera större delen av spelet.

Skånela med på TRIM-SM

Handboll Skånela IF, bestående av ett gäng gamla handbollsprofiler från Märsta och Stockholm, kommer att delta i Trim-SM 2024.

Brons för IFK Märsta på Stafett-SM

Friidrott I lördags lyckades IFK Märstas stafettlag i klassen M50 ta hem ett brons på 4 x 400 meter vid Veteran-SM. Laget, bestående av Magnus Andervin, Morten Linnes, Kemal Davidsun och Peter Wallin, sprang in på tiden 4:05.05.

Kim Taekwondo deltog i Lomma Cup

kampsport I helgen deltog Kim Taekwondo i Lomma Cup, Sveriges största tävling för både nybörjare och avancerade utövare. Klubben ställde upp med ett lag som hade en blandad ålder och nivå, vilket resulterade i stora framgångar.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
ridskola_2020_outsider
klara_outsider
fritidsbanken_outsider
connys
centrum_outsider_host
brobygget_outsider