defacto_pan2020

(S)-löftet: Ny inomhushall för fotboll

Idrotten har inte hamnat i strålkastarljuset under valrörelsen men nu lovar Socialdemokraterna en inomhushall för fotboll vid valseger.

centrum_artikel_host

Sigtuna kommun har det gott ställt med hallar och planer för de flesta idrotter. Men något som saknas i Sigtuna är en inomhushall för fotboll. En sådan finns i bland annat grannkommunerna Bro, Väsby och Sollentuna. Blir det valseger för Socialdemokraterna så ska det dock byggas en hall för fotbollen.
– Denna moderna fotbollshallen för föreningar och skola ska bidra till ökad rörelseglädje. Hållbarhetsperspektivet är bärande för hela konceptet. Socialt genom att lyfta fotbollshallen som en mötesplats som uppmuntrar till att fler blir aktiva, men även ekonomiskt och ekologiskt genom klimatsmarta energilösningar så som solceller, säger Marie Axelsson (S)

Sigtuna kommuns fotbollslag är i dagsläget hänvisade till Midgårdsvallens konstgräs vintertid något som innebär att en betydande del barn och unga inte kan utöva sin sport under några månader. Det råder även hallbrist och inomhusidrotter ska ha tider i hallarna före fotbollslagen. I Socialdemokraternas förslag finns en hall som rymmer en fullstor plan med måtten 110×70 meter. Man ska kunna skärma av den så att flera lag kan vara där samtidigt.
– Den främsta målgruppen är barn och ungdomar inom idrottsrörelsen och skolor. Hallen ska utformas i dialog med föreningarna, aktiva, föräldrar och ledare, fortsätter Marie Axelsson (S)

nrh_sigtuna
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Ännu en helg är här! Det finns gott om spännande matcher att kika på runt om i kommunen

seniordag_helsida
pantamera_avc_helsida
defacto_helsida
division 3

MIK:s förlustfria svit bröts på Midgårdsvallen

Fotboll Märsta IK noterade första förlusten sedan premiären mot GUSK i en spännande match på Midgårdsvallen. Efter en stark segerrad på fem matcher kämpade Märsta IK mot GUSK, men GUSK lyckades ta hem segern med 3-1.

ica_helsida
joes-helsida

William Karlsson har blivit pappa

Ishockey Märstasonen och Vegasstjärnan William Karlsson hann med att bli pappa och sen besegra världens bästa hockeyspelare Connor McDavid i den femte matchen i kvartsfinalen i Stanley Cup: - Det var onekligen 24 unika timmar och den här segern får väl ses som en ”cherry on the top”, sa Karlsson till Aftonbladet.

division 4

Storförlust för RIK efter miserabel andra halvlek

Fotboll Roserbergs IK fortsätter att ha det tufft i Division 4 Uppland och befäster sin position som jumbo i tabellen efter ännu en förlust. Under fredagskvällen mötte de Håbo FF på Råbergsvallen, och det var Håbo som tog hem segern med en överlägsen 4-0 vinst. För Rosersberg var det den fjärde raka förlusten och laget har nu bara mäktat med att göra ett enda mål under sina fyra senaste matcher.

connys_helsida

Oavgjort för Märsta IK mot bottenlaget

Fotboll Märsta IK ställdes mot Västerås IK i en spännande match i Division 3 Norra Svealand. Märsta kom in i matchen med en imponerande svit av fyra raka matcher utan förlust och hoppades på att fortsätta sin fina form. Västerås IK å andra sidan befann sig i den nedre delen av tabellen inför mötet.

karnkraft_m_topp

Olivia Jansson imponerar på judotävlingar

Fotboll Olivia Jansson, en framstående medlem av Knivsta Judoklubb, har gjort enastående prestationer på senaste judotävlingarna. Med flera framstående placeringar och medaljer visar Olivia på sin imponerande talang och dedikation inom sporten.

mp_helsida

Klubbmästerskap hos SBRF

Ridning 17 ekipage tävlade i tre klasser vid klubbmästerskapet i hoppning 2023 som hölls hos Sigtunabygdens ryttarförening under helgen. Deltagarna bedömdes utifrån deras stil och teknik under hoppningen.

centrum_host_helsida
EXTRA

Skånela till final i USM

Handboll Skånela IF F14 har nått final som spelas på söndag mot Lödde Vikings: - Vi är ett lag som aldrig ger upp, även när det går dåligt så håller vi humöret uppe, sa Sophia Bäckman, spelare, till Handbollskanalen efter matchen

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

pantamera_out
connys
seniordag_outsider
ica_outsider
mp_outsider
joes_outsider
swedol_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host