sap_feb_pan

(S)-löftet: Ny inomhushall för fotboll

Idrotten har inte hamnat i strålkastarljuset under valrörelsen men nu lovar Socialdemokraterna en inomhushall för fotboll vid valseger.

centrum_artikel_host

Sigtuna kommun har det gott ställt med hallar och planer för de flesta idrotter. Men något som saknas i Sigtuna är en inomhushall för fotboll. En sådan finns i bland annat grannkommunerna Bro, Väsby och Sollentuna. Blir det valseger för Socialdemokraterna så ska det dock byggas en hall för fotbollen.
– Denna moderna fotbollshallen för föreningar och skola ska bidra till ökad rörelseglädje. Hållbarhetsperspektivet är bärande för hela konceptet. Socialt genom att lyfta fotbollshallen som en mötesplats som uppmuntrar till att fler blir aktiva, men även ekonomiskt och ekologiskt genom klimatsmarta energilösningar så som solceller, säger Marie Axelsson (S)

Sigtuna kommuns fotbollslag är i dagsläget hänvisade till Midgårdsvallens konstgräs vintertid något som innebär att en betydande del barn och unga inte kan utöva sin sport under några månader. Det råder även hallbrist och inomhusidrotter ska ha tider i hallarna före fotbollslagen. I Socialdemokraternas förslag finns en hall som rymmer en fullstor plan med måtten 110×70 meter. Man ska kunna skärma av den så att flera lag kan vara där samtidigt.
– Den främsta målgruppen är barn och ungdomar inom idrottsrörelsen och skolor. Hallen ska utformas i dialog med föreningarna, aktiva, föräldrar och ledare, fortsätter Marie Axelsson (S)

EXTRA

Lokala framgångar i elitfotbollen

Sport Daniel Söderberg blev på lördagen med om att spela upp Sandvikens IF i Superettan. Brodern Niklas spelar sedan tidigare i Öster som slutade fyra. Dessutom är Elias Hadaya kvalklar för Utsikten mot BP.

fritidsbanken_sportlov
upplandscupen

MIK klara för final

Sport Märsta IK tog sig vidare till final Upplandscupen efter 6-3 borta mot Skokloster.

steningekompani_helsida
funkisfest_helsida

Möller förlänger med U23-landslaget

Sport Sigtunatränaren Martin Möller förlänger med U23 landslaget: - En bidragande orsak till att jag valde att tacka ja till en förlängning är det samarbete som har utvecklats under åren med A-landslaget med Peter och Magnus, säger Martin i ett uttalande.

centrum_host_helsida

MIK klara för Division 3

Sport Resultatet mellan Bollstanäs och Frej på söndagen innebar Märsta IK är klara för Division 3 redan innan den sista omgången.

foraldranatverk_helsida
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Sport De flesta serier är nu färdigspelade. Märsta IK krigar på i trean för att undvika kval. Rosersbergs IK spelar sista matchen för säsongen på söndag

division 3

Viktig seger för MIK i streckmatchen

Sport Märsta IK stod starka i mötet mot IK Frej och säkrade segern med 1-0 efter en dramatisk match. Det avgörande målet kom i den 93:e minuten när Nasir Abdi Osman tog saken i egna händer och prickade in bollen i nätet.

sportlov
skridskodisco_helsida
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Sport Det har blivit dags för nya matcher när serierna nu går in i ett slutskede. Märsta IK spelar på fredag kväll mot Norrtälje.

division 3

Föll mot topplaget

Sport Märsta IK föll mot GUSK och är nu indraget i bottenstriden på allvar med fyra matcher kvar att spela.

spedition_helsida
division 3

Oavgjort i viktiga streckmatchen

Sport Märsta IK och Rinkeby United spelade 2-2 i en viktig streckmatch. Märsta IK låg under med 0-2 men kom ikapp sista tio minuterna.

pantamera_avc_helsida
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Sport Det är Superfredag för fotbollen i kommunen med matcher för Rosersberg, Wigör och Märsta IK.

division 3

Märsta IK och Västerås IK delar poängen i en intensiv match

Sport I en spännande och målrik första halvlek mellan Märsta IK och Västerås IK slutade matchen oavgjort med 2-2. Mohammed Mohamed var i fokus med två tidiga mål för Västerås IK, medan Märsta IK kämpade tillbaka genom Filip Rauhala och Kevin Toure. Trots en mållös andra halvlek förblev resultatet oförändrat, och Märsta IK befäste sin placering på kvalplats inför kommande utmaningar i fotbollssäsongen.

connys_helsida
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Sport På fredag kväll är det derby i Division 6, inga matcher spelas sen på lördag medan Märsta IK tar sig an Västerås IK på söndag.

division 3

MIK pressade tabelltvåan

Sport Märsta IK pressade tabelltvåan och var bara minuter från tre poäng innan Bollstanäs kunde kvittera på övertid.

helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Sport Helgens matcher startar redan på fredag kväll med match för Sigtuna IF på hemmaplan och avslutas på måndag när Bollstanäs kommer till Midgårdsvallen för match mot Märsta IK.

division 6

Förlust för Sigtuna IF i omstarten

Sport I en spännande match i Division 6 Västra mellan Runhällens BoIS och Sigtuna IF slutade det med en knapp seger för hemmalaget. Slutresultatet skrevs till 3-2 till förmån för Runhällens BoIS, och detta var även ställningen i halvtidspausen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

spedition_outsider
centrum_outsider_host
funkisfest_outsider
stentekompani_outsider
foraldranatverk_outsider
nrh_sigtuna
connys
skridskodisco_outsider
ridskola_2020_outsider
pantamera_out