centrum_panorama_hostshopping
Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

Dubbla möten mot OV för Skånela

Skånela har på söndag dubbla matcher mot OV Helsingborg. Damerna möter klubbens dito hemma i Märsta medan herrarna beger sig till Helsingborg.

centrum_artikel_host

Omgång 4 i Allsvenskan Herr skickar Skånela till Helsingborg och match mot OV som man genom åren har sina duster mot. Denna gång anses OV vara för starkt i förhandssnacket och Skånela åker ner utan press:
– Helsingborg är det mest välvuxna laget i den här serien och det kommer krävas att vi står upp i 60 minuter för att få med oss poängen hem, skriver assisterande tränare Jesper Östlund på klubbens hemsida

Jesper Östlund hade för övrigt en sejour i laget för sex år sedan tillsammans med Iris Ganibegovic. De senaste årens möten har varit tuffa och tajta, 2012 blåste man också helsingborgarna på en plats i Elitserien. Skånela hoppas få tillbaka Adam Sjöö efter skada och i veckan har man jobbat med aggressiviteten i försvarsspelet, enligt Jesper är man hungriga och stämningen i laget är fortsatt bra.

Även OVs:s damer en favorit
För damernas del kommer OV:s damer till Vikingahallen för match i omgång 3. Skånela har en seger och en förlust efter nederlaget senast mot Skara. Även OV:s damer anses vara förhandsfavorit i serien. Kapten Therese Östlund tror på en tiff match men att man tror på sig själva och ska kämpa för varje sekund ute på banan. Senast lagen möttes var i kvalet till Elitserien 13/14 och då blev det segerfest efter matchen i Vikingahallen. Östlund varnar för Rebecka Nilsson, Stina Svensson och Elin Klitte.

connys_helsida
fritidsbanken_helsida

SMACK-cyklist till Paralympics

Cykel Louise Jannering är återigen med på Paralympics. Denna gång går spelen i Paris efter att OS avslutats. Jannering tävlar 6 september.

brobygget_2024
centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida
division 6

Sigtuna IF dominerade mot Håbo FF2

Fotboll Sigtuna IF visade sin styrka i Division 6 Södra genom att besegra Håbo FF2 med imponerande 6-3. Matchen, som spelades på Sigtunas hemmaplan, såg hemmalaget ta ledningen tidigt och dominera större delen av spelet.

Skånela med på TRIM-SM

Handboll Skånela IF, bestående av ett gäng gamla handbollsprofiler från Märsta och Stockholm, kommer att delta i Trim-SM 2024.

Brons för IFK Märsta på Stafett-SM

Friidrott I lördags lyckades IFK Märstas stafettlag i klassen M50 ta hem ett brons på 4 x 400 meter vid Veteran-SM. Laget, bestående av Magnus Andervin, Morten Linnes, Kemal Davidsun och Peter Wallin, sprang in på tiden 4:05.05.

Kim Taekwondo deltog i Lomma Cup

kampsport I helgen deltog Kim Taekwondo i Lomma Cup, Sveriges största tävling för både nybörjare och avancerade utövare. Klubben ställde upp med ett lag som hade en blandad ålder och nivå, vilket resulterade i stora framgångar.

Lohake i P18-landslaget

Fotboll Alfons Lohake, född 2006, gjorde nyligen sin debut i den svenska Allsvenskan. Trots sin unga ålder lever han redan drömmen för många aspirerande fotbollsspelare.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
pantamera_out
brobygget_outsider
ridskola_2020_outsider
klara_outsider
fritidsbanken_outsider
connys