Foto: Pressbild

Villapriserna fortsatt upp: Rekordnivåer i Steninge

I Svensk Mäklarstatistik senaste siffror framgår att bostadspriserna fortsätter upp och nyligen såldes en vill ai Steninge för rekordsumman 5,2 miljoner kronor: - Jag kan bekräfta att det är det dyraste huset som sålts i området, säger Erik Wennberg på Fastighetsbyrån till märsta.nu

Det finns inga tecken på att bostadspriserna i länet är på väg ner trots en byggboom i de flesta av kommunerna. Villapriserna i kommunen har gått upp med 9 procent det senaste året och nyligen såldes en villa i Steninge för 5,2 miljoner kronor, flera hundratusen mer än det tidigare rekordet. Fastighetsbyrån förmedlade objektet och franschisetagaren Erik Wennberg bekräftar att den aktuella villan är det dyraste som sålts.
– Det är fantastiskt kul, vi har sålt flera bostäder till prisrekord sista veckan, både på enskilda gator och i områden, så som Junogatan blev Steninges dyraste hus genom tiderna. Mäklaren Marie Karademir är uppvuxen i Märsta och kan Steninge utan och innan det har varit starkt bidragande till en så lyckad affär, sen så var huset fantastiskt fint renoverat, säger Erik Wennberg.

Kvadratmeterpriset i Sigtuna är nu 32 569 kronor, bara i elva andra kommuner är priset lägre, bland annat i Väsby med 31 627 kronor/kvm.

På bostadsrättssidan är prisökningen senaste tre månaderna sju procent och på ett år 18 procent. Bostadrätterna i Sigtuna kommun hör dock till de lägsta i länet och bara iSödertälje, Norrtälje och Nynäshamn är det billigare med bostadsrätt. Väsby ligger ca 4000 kronor/kvm över priset i Sigtuna kommun. Enligt ett pressmeddelande från Mäklarstatistik är det fortsatt stort intresse för bostäder i landet och sajten hemmet hade de senaste fyra veckorna 2,4 miljoner besökare.

Idoler och fältare gör gemensam sak mot psykisk ohälsa

Nyheter I en inspirerande sammanslagning av engagemang och kreativitet samlades Sigtuna kommuns fältassistenter Pelle, Camilla, Roger och Carina tillsammans med välkända artister och en passionerad föreläsare i Råbergshallen förra lördagen. Syftet med evenemanget var att sprida medvetenhet om psykisk hälsa och samla in medel till förmån för Suicide Zero.

Pristak på Arlanda införs

Nyheter Arlanda har länge varit föremål för resenärers ilska över de hutlösa matpriserna som erbjuds vid terminalerna. Nu, som ett svar på dessa klagomål, tar Swedavia ett steg mot att sätta stopp för de tokdyra måltiderna.

EXTRA

Grov misshandel på buss

Blåljus Under natten till söndag inträffade en allvarlig misshandel på en buss mellan Märsta och Sigtuna där fem okända gärningspersoner är nu misstänkta för brottet. Polisen utreder händelsen som grov misshandel.

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen 24 september: märsta.nu ger dig den senaste informationen

Man misstänkts för våldsamt motstånd och olaga hot på Arlanda

Blåljus Under de tidiga morgontimmarna på utspelade sig en händelse på Terminal 5 vid en av Sveriges mest trafikerade flygplatser, där en man greps av polisen efter att ha misstänkts för våldsamt motstånd mot tjänstemän. Händelsen ägde rum i avgångshallen på terminalen och ledde till ett pådrag av polis och säkerhetsvakter.

Morgonkollen

Notiser Välkommen till Morgonkollen med märsta.nu, din dagliga uppdatering om vad som händer i kommunen. Här är dagens sammanfattning:

Fler parkeringsplatser utanför Forum

Nyheter Arbetet med att utöka antalet parkeringsplatser vid Forum, beläget i korsningen Ringvägen/Stockholmsvägen i Märsta, har nu påbörjats. Detta efterlängtade projekt är en välkommen nyhet för anställda och besökare i området.

Landshövdingen besökte kommunen

Nyheter Landshövdingen Anna Kinberg-Batra besökte Sigtuna kommun den 21 september. Under besöket betonade hon vikten av Arlanda och dess omgivningar för tillväxt, säkerhet och hållbarhet både för regionen och hela landet.

Sydkorea vill lära av Sigtunas barnomsorg

Nyheter Sydkorea står inför en utmaning när det kommer till den minskande födelsetal i landet, och politikerna letar nu efter lösningar genom att satsa på högkvalitativ barnomsorg. För att hitta inspiration har de vänt sig till de nordiska länderna och specifikt till Sigtuna kommun i Sverige.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening