Foto: Pressbild

Villapriserna fortsatt upp: Rekordnivåer i Steninge

I Svensk Mäklarstatistik senaste siffror framgår att bostadspriserna fortsätter upp och nyligen såldes en vill ai Steninge för rekordsumman 5,2 miljoner kronor: - Jag kan bekräfta att det är det dyraste huset som sålts i området, säger Erik Wennberg på Fastighetsbyrån till märsta.nu

Det finns inga tecken på att bostadspriserna i länet är på väg ner trots en byggboom i de flesta av kommunerna. Villapriserna i kommunen har gått upp med 9 procent det senaste året och nyligen såldes en villa i Steninge för 5,2 miljoner kronor, flera hundratusen mer än det tidigare rekordet. Fastighetsbyrån förmedlade objektet och franschisetagaren Erik Wennberg bekräftar att den aktuella villan är det dyraste som sålts.
– Det är fantastiskt kul, vi har sålt flera bostäder till prisrekord sista veckan, både på enskilda gator och i områden, så som Junogatan blev Steninges dyraste hus genom tiderna. Mäklaren Marie Karademir är uppvuxen i Märsta och kan Steninge utan och innan det har varit starkt bidragande till en så lyckad affär, sen så var huset fantastiskt fint renoverat, säger Erik Wennberg.

Kvadratmeterpriset i Sigtuna är nu 32 569 kronor, bara i elva andra kommuner är priset lägre, bland annat i Väsby med 31 627 kronor/kvm.

På bostadsrättssidan är prisökningen senaste tre månaderna sju procent och på ett år 18 procent. Bostadrätterna i Sigtuna kommun hör dock till de lägsta i länet och bara iSödertälje, Norrtälje och Nynäshamn är det billigare med bostadsrätt. Väsby ligger ca 4000 kronor/kvm över priset i Sigtuna kommun. Enligt ett pressmeddelande från Mäklarstatistik är det fortsatt stort intresse för bostäder i landet och sajten hemmet hade de senaste fyra veckorna 2,4 miljoner besökare.

Flyg ställdes in: Man kastade sko

Blåljus En man kastade sin skog in i en fönsterruta när han fick besked om att hans flygplan ställts in i samband med de globala tekniska problemen som pågick under fredagen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening