Foto: Pressbild

Villapriserna fortsatt upp: Rekordnivåer i Steninge

I Svensk Mäklarstatistik senaste siffror framgår att bostadspriserna fortsätter upp och nyligen såldes en vill ai Steninge för rekordsumman 5,2 miljoner kronor: - Jag kan bekräfta att det är det dyraste huset som sålts i området, säger Erik Wennberg på Fastighetsbyrån till märsta.nu

Det finns inga tecken på att bostadspriserna i länet är på väg ner trots en byggboom i de flesta av kommunerna. Villapriserna i kommunen har gått upp med 9 procent det senaste året och nyligen såldes en villa i Steninge för 5,2 miljoner kronor, flera hundratusen mer än det tidigare rekordet. Fastighetsbyrån förmedlade objektet och franschisetagaren Erik Wennberg bekräftar att den aktuella villan är det dyraste som sålts.
– Det är fantastiskt kul, vi har sålt flera bostäder till prisrekord sista veckan, både på enskilda gator och i områden, så som Junogatan blev Steninges dyraste hus genom tiderna. Mäklaren Marie Karademir är uppvuxen i Märsta och kan Steninge utan och innan det har varit starkt bidragande till en så lyckad affär, sen så var huset fantastiskt fint renoverat, säger Erik Wennberg.

Kvadratmeterpriset i Sigtuna är nu 32 569 kronor, bara i elva andra kommuner är priset lägre, bland annat i Väsby med 31 627 kronor/kvm.

På bostadsrättssidan är prisökningen senaste tre månaderna sju procent och på ett år 18 procent. Bostadrätterna i Sigtuna kommun hör dock till de lägsta i länet och bara iSödertälje, Norrtälje och Nynäshamn är det billigare med bostadsrätt. Väsby ligger ca 4000 kronor/kvm över priset i Sigtuna kommun. Enligt ett pressmeddelande från Mäklarstatistik är det fortsatt stort intresse för bostäder i landet och sajten hemmet hade de senaste fyra veckorna 2,4 miljoner besökare.

EPA-bil körde in i mur i Sigtuna

Blåljus Tidigt på eftermiddagen den 15 april rapporterades en trafikolycka i Sigtuna där en A-traktor påstås ha kört in i en mur längs Drottning Kristinas väg och Stora gatan. Polisen fick larm om händelsen vid 15-tiden på måndagen.

Nu har akutskolan öppnat

Nyheter Akutskolan som är en del av kommunledningens tiopunktsprogram har öppnat: - I Sigtuna kommuns skolor ska man känna trygghet och studiero. Att etablera en akutskola är vårt sätt att skapa goda förutsättningar för en trygg tillvaro där förutsättningar ges för att eleverna ska klara grundskolan med godkända betyg, samtidigt som vi får möjlighet att bryta destruktiva beteenden hos de som stör och förstör för andra, säger Mattias Askerson, ordförande i förskole- och grundskolenämnden

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening