vinter_pan
Foto: Magnus Granhagen

Vi är nu över 50 200 invånare

Efter halva året 2021 passerade Sigtuna kommun 50 000, efter att hela året gått är vi 50 273 invånare.

centrum_artikel_host
Sigtuna kommun ökade sin befolkning med 736 invånare under 2021, redan efter halva året hade vi passerat 50 000 invånare. När årets summerats är vi 50 273 enligt SCB.
–  Det som gör att folkmängden i Sigtuna ökar jämfört med året innan är framför allt antalet födda. Det föddes 316 fler personer i kommunen än det dog under förra året . Även inflyttningen bidrar till ökad befolkning, säger Tomas Johansson, befolkningsstatistiker på SCB.Samtliga länets 26 kommuner ökar, minst i Danderyd med 0,2 procent, Sigtuna ligger i mitten av länslistan med cirka 1,5 procent. Österåker hade kraftigaste ökningen med cirka 3,5 procent. Sigtuna och grannkommunen Väsby ökade procentuellt sett ungefär lika mycket.

SCB:s siffror visar att 36 procent av befolkningen är utlandsfödd, Pakistan är vanligaste landet som kommuninvånare är födda i, 7 procent.
– Det är väldigt ovanligt. Sigtuna är den enda kommunen där Pakistanfödda är den största gruppen bland de utrikesfödda. Syrien vanligaste födelseland bland utrikesfödda i flest kommuner, säger Tomas Johansson.

Av landets 290 kommuner är nu Syrien det vanligaste utlandet som man är född i, följt av Finland, Norge och Polen.

nrh_sigtuna
vinter_helsida

Långa lastbilar kan få köra genom kommunen

Nyheter En banbrytande förändring i svensk vägtrafik kommer träda i kraft den 1 december när lastbilar får en utökad längd på upp till 34,5 meter. Detta innebär att fordonen nu kan bli nästan tio meter längre än tidigare tillåtet.

storemore_helsida
defacto_helsida

Polisen varnar nu för bildelsstölder

Nyheter Ett ökande antal stölder av airbags, rattar, navigationsutrustning och byggmaskiner skapar oro i Sigtuna, Upplands Väsby och Sollentuna. Företagsbilar och fordon med kostsamma verktygsuppsättningar är särskilt utsatta för denna typ av brott.

ica_helsida
joes-helsida

Ny rapport: Så robust är Sigtuna kommun

Nyheter Sigtuna är på 19:e plats i länet av 26 kommuner och 97 i riket av 260 kommuner när WSP släpper sin årliga ranking över kommunernas förmåga att hantera kriser och motstå förändringar i en osäker omvärld.

oppethus_dec
slottsby_helsida

Var tredje elev tar inte gymnasieexamen

Nyheter En ny genomgång av statistik från Skolverket avslöjar att i Sigtuna kommun klarade endast 70 procent av eleverna att ta gymnasieexamen inom tre år. Denna siffra speglar en nationell trend där nästan 30 procent av eleverna i hela landet inte når examen inom samma tidsram.

pantamera_avc_helsida
connys_helsida

Trafikolycka på E4:an vid Arlanda

Blåljus En trafikolycka som involverar fyra personbilar inträffade på E4 vid trafikplats 181 Arlanda i riktning mot Stockholm. Polisen kontaktades om händelsen och är på plats.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
nrh
oppethus_out
vinter_outsider
slottsby_outsider
connys
swedol_outsider
ica_outsider
storemore_out
joes_outsider
ridskola_2020_outsider