centrum_panorama_hostshopping
Foto: Genrebild/Daniel Iskander

Vattenbristen: Nu startas Märsta grundvattenverk

På grund av den höga vattenförbrukningen kommer Norrvatten att starta Märsta grundvattenverk.

centrum_artikel_host

Tidigare i veckan rapporterade märsta.nu om att Norrvatten har utmaningar i att leverera dricksvatten till sina kunder. Efterfrågan är hög och Norrvatten kan bara producera en viss mängd varje dag. Därför startades Märsta grundvattenverk igår 15 juni. Verket kommer att leverera vatten till Sigtuna och Knivsta kommuner. Norrvatten uppmanar privatpersoner och verksamheter att vara sparsamma med kranvattnet framöver för att verket ska hinna med att producera vatten så att det räcker till alla.

connys_helsida

Andelen arbetslösa bland utrikesfödda går ner

Nyheter I maj noterade Sigtuna kommun den lägsta arbetslösheten bland utlandsfödda sedan februari 2020. Enligt Arbetsförmedlingen sjönk arbetslösheten bland utlandsfödda med 0,3 procentenheter till 13,4 procent.

pantamera_avc_helsida
brobygget_2024

Ekonomisk kris i regionen kan leda till högre SL-priser

Politik SL står inför en ekonomisk kris med ett budgetunderskott på 1,3 miljarder kronor nästa år, enligt Trafikförvaltningens egna beräkningar. Detta kan leda till nya prishöjningar och ytterligare nedskärningar. Moderaterna i Region Stockholm kräver nu en kriskommission för att hantera situationen.

fritidsbanken_helsida
mp_tack_helsida
centrum_host_helsida

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

Skyfall förväntas i kommunen idag

Notiser Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

SSHL satsar på ny belysning som en del av energieffektiviseringen

Nyheter Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har genom finansiering från EU tagit ett stort steg mot hållbarhet och energieffektivisering. Med stöd från Signify och EU-projektet "Eco2 Schools as New European Bauhaus Lab" har skolan sett märkbara förbättringar i både energieffektivitet och studiemiljö.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
nrh_sigtuna
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
mp_tack_outsider
fritidsbanken_outsider
brobygget_outsider
centrum_outsider_host