centrum_panorama_hostshopping

Väringaskolan mot pärlrekord

Väringaskolan i Sigtuna satsar på att slå världsrekord i pärlplatta rapporterar P4 Uppland.

centrum_artikel_host

Det nuvarande rekordet i pärlplatta lyder 36 kvadratmeter. 1 618 000 pärlor ska dock ge rekordet till Väringaskolan, det rör sig om 36 kvm. Varje eftermiddag sitter barnen i olika klassrum där de lägger pärlplatta rapporterar P4 Uppland.
– Det är en stor utmaning med all samordning som krävs i det här projektet. Hur vi ska samla alla plattor som är klara eller är halvfärdiga, säger Marjan Nourzad enligt Radio Uppland.

Gäller att vara noggrann
De små pärlplattorna ska bilda en enda stor med ett motiv som föreställer förskolebarnen utanför Stadshuset. När pärlplattan står klar ska den vara 42 kvm och slå det gamla med 6 kvm. Det som kan gå fel är om någon lägger en pärla fel som kontrollanterna upptäcker. 1:a december kommer personal från Guiness rekordbok för att utföra kontrollen. Men det är inte bara för att hamna i boken som skolan ”pärlar” som man kallar det:
– Det har skapats en otrolig ”vi-känsla” på skolan under det här arbetet. Barn, föräldrar, elever, kökspersonal och vaktmästare. Alla är med, fortsätter Marjan Nourzad.

brobygget_2024
pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida
fritidsbanken_helsida
connys_helsida

Flyg ställdes in: Man kastade sko

Blåljus En man kastade sin skog in i en fönsterruta när han fick besked om att hans flygplan ställts in i samband med de globala tekniska problemen som pågick under fredagen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
fritidsbanken_outsider
ridskola_2020_outsider
klara_outsider
brobygget_outsider
pantamera_out
connys