Kommun, polis, bostadsföretag och invånare vill göra Tingvalla tryggare. Foto: Daniel Iskander/Arkiv

Vandring för tryggare Tingvalla

I torsdags gick en trygghetsvandring på Tingvalla där kommunen, polis och invånare deltog.

Tingvalla är en av de otryggaste stadsdelarna i kommunen. För att råda bot mot detta vill kommunen och polis samla alla goda krafter. En insats genomfördes på torsdag kväll då det var trygghetsvandring. Under vandringen gick deltagarna runt i området och tittade på vilka platser som känna trivsamma, otrygga eller svårtillgängliga. Det kan finnas behov av bättre belysning, beskärning av buskar, laga hål i asfalt, fler bänkar att sitta på med mera. Medverkade gjorde även representanter från bostadsbolagen i området och kommunens trygghetschef Thomas Mileborn.

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

Sveriges Lärare larmar: För stora barngrupper

Nyheter Enligt nya rapporter är över hälften av alla barngrupper i förskolan i Sverige större än de rekommenderade riktlinjerna. I Sigtuna kommun är 67 procent av de åldersindelade barngrupperna för stora, vilket är en ökning jämfört med föregående år. Sveriges Lärare kräver nu att regeringen lagstiftar om barngruppernas storlek för att säkerställa barnens välbefinnande och pedagogiska kvalitet.

Axelssons motion om lustgasförbud får stöd

Politik Kommunstyrelsen har ett viktigt steg i kampen mot missbruk av lustgas genom att bifalla Socialdemokraternas motion om förbud mot dess användning i berusningssyfte. Förslaget, framlagt av Marie Axelsson (S), har stöd från kommunstyrelsen, där Moderaterna har majoritet tillsammans med Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening