moderat_fokus_pan
Foto: CompuGroup Medical Sweden AB

Vaccineringsgraden ökar något bland kommuninvånarna

Efter besked om vaccinpass i delar av samhället har nu vaccineringsgraden uppgått till 75 procent i kommunen.

centrum_artikel_host

Ytterligare någon procent har nu vaccinerat sig i kommunen, totalt är det 75,2 procent eller 31 574 invånare. 68,4 procent har tagit andra dosen, vilket är 28 718 personer. Efter att regeringen deklarerat att vaccinpass införs har vaccingraden ökat en aning.

Bland åldersgrupperna har snart varannat 12-15-åring tagit en dos och 60 procent av alla 16-17-åringar. Vaccineringsgraden är lägre bland personer mellan 20-40 år i kommunen medan den är hög bland alla som är 50+. Åldersgruppen 40-49 har knappt åtta av tio vaccinerade med en dos.

centrum_host_helsida
defacto_helsida
pantamera_avc_helsida

Sydkorea vill lära av Sigtunas barnomsorg

Nyheter Sydkorea står inför en utmaning när det kommer till den minskande födelsetal i landet, och politikerna letar nu efter lösningar genom att satsa på högkvalitativ barnomsorg. För att hitta inspiration har de vänt sig till de nordiska länderna och specifikt till Sigtuna kommun i Sverige.

hockeyskola_helsida

Misstänkt för olaga intrång och hot greps av Polisen

Blåljus En man har gripits inom kommunen av polisen efter misstankar om olaga intrång och hot mot ett brottsoffer på hans före detta arbetsplats. Händelsen utspelade sig tidigt på morgonen den 18 september, då polisen snabbt agerade för att lösa fallet.

Långtidsarbetslösheten ökar

Nyheter Nyligen släppta arbetsmarknadsstatistik visar att långtidsarbetslösheten i Sigtuna kommun har ökat under den senaste månaden. Samtidigt har den jämfört med samma period föregående år minskat något, enligt rapporter från arbetsförmedlingen.

joes-helsida

Inga fall av svinpest i kommunen

Nyheter Ett utbrott av afrikansk svinpest har satt svenska myndigheter på högsta beredskap. Med konsekvenser som hotar grisnäringen, friluftslivet, jaktsäsongen och skogsbruket, är det en utmaning som kräver både omedelbara åtgärder och samhällets samlade ansträngningar.

Morgonkollen

Notiser En kylig morgon välkomnar kommuninvånare idag med temperaturer som kryper ned till 4 grader. Det är dags att plocka fram höstjackan och varma handskar när du ger dig ut. Men vad har dagen att erbjuda i övrigt?

connys_helsida
sap_sep23_helsida
moderat_fokus_helsida
nrh_sigtuna

Morgonkollen

Notiser Sigtuna kommun, 15 september 2023 - Här är Morgonkollen med märsta.nu för den 15 september:

ica_helsida

Ung Företagsamhet och Sigtuna kommun inspirerar nior att utforska framtiden och utmana fördomar om yrkesval

Nyheter Vilka fördomar och förväntningar finns det egentligen kring vem som väljer vilket yrke? Den frågan, tillsammans med många andra, ställs till kommunens alla 550 nior under temadagen "Framtidskoll," som arrangeras av Ung företagsamhet i samarbete med Sigtuna kommun. Lokala förebilder från olika yrkesroller kommer att dela med sig av sina erfarenheter och ge eleverna en unik inblick i arbetslivet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

joes_outsider
connys
pantamera_out
socialdem_sep23_outsider
ica_outsider
moderat_bli_medlem
hockeyskola_outsider
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
centrum_outsider_host
nrh