centrum_panorama_hostshopping
Foto: Genrebild/Daniel Iskander

VA-taxan gick upp tio procent

Vatten och avloppstaxan i kommunen har på ett år ökat med tio procent för en enskild lägenhet enligt Nils Holgersson-rapporten.

centrum_artikel_host

Trots ökningen av VA-taxan i kommunen så har Sigtuna kommun en av landets lägsta taxor enligt Nils Holgersson-rapporten för 2021. Sigtuna har 18:e lägsta taxan i riket och åttonde i länet. Per kvadratmeter/år kostar V/A 49 kronor eller 3273 för en medelstor lägenhet per år. Lägsta kostaden finns i Solna där det kostar 1644 kr/år för en medellägenhet. I Väsby är det cirka 200 kronor dyrare per år med V/A.

fritidsbanken_helsida
centrum_host_helsida
connys_helsida
pantamera_avc_helsida
mp_tack_helsida
brobygget_2024

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Nyheter Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

Skyfall förväntas i kommunen idag

Nyheter Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

mp_tack_outsider
fritidsbanken_outsider
nrh_sigtuna
connys
ridskola_2020_outsider
brobygget_outsider
centrum_outsider_host
pantamera_out