socialdemokraterna_maj_panorama
Carina Hult med Trygga Barnen på ValstadagenFoto: Magnus Granhagen

Trygga Barnen kommer till Märsta

Carina Hult deltog i lördag spå Valstadagen med stiftelsen Trygga Barnen var syfte är att stödja barn och ungdomar som lever i missbruksmiljöer.

centrum_artikel_host

Carina Hult är med och driver stiftelsen Trygga Barnen för att barn och ungdomar i missbruksmiljöer ska kunna få en dräglig uppväxt trots problem i hemmen. I samband med Valstadagen träffade hon valstabor för att berätta om verksamheten. Trygga Barnen samverkar också med Kvinnojouren Sigtuna och tillsammans kommer de att genomföra några projekt framöver. Carina Hult berättar för märsta.nu att det är är fint att hon tillsammans med jouren kan förenas för en god sak. Även SigtunaHem och projektledaren Lola Svensson är engagerade enligt Carina Hult för att starta den första gruppen i kommunen.
– Vi fortsätter att ge barn- och ungdomar möjligheter till att må bra i sina liv och stärka tron på sig själva och sin inre kraft och förmåga, säger Carina Hult som för övrigt är mamma till artisten Jens för den som ännu inte känner till det.

Träffas i Valsta
Trygga Barnen kommer att starta upp med en grupp i kommunen som träffas en gång i veckan i åldrarna 11-16 år i Valsta Kyrka (Mimers källa). Det är viktigt att jobba med barnens självkänsla så att de inte känner skuld och skam för situationen de befinner sig i, säger Carina. I Stockholms där stiftelsens har sitt säte arrangeras aktiviteterna Trygg Stund, Trygg Midsommar, Trygg Jul med mera. Carina använder sig av flera metoder, samtal och stöd är viktigt. En grupp ska ha max åtta barn så att alla får utrymme att berätta om sina känslor, enligt Carina. Samtidigt arbetar stiftelsen för att stärka kunskap hos politiker och tjänstemän kring mussbruksfrågor.

centrum_host_helsida
connys_helsida
forstamaj_helsida
EXTRA

Ungdomar slogs i Märsta

Blåljus Polis larmades till ett bråk i Märsta där ett 15-tal ungdomar ska ha varit inblandade strax före klockan 16.

mp_helsida_eu
pantamera_avc_helsida
EXTRA

Ytterligare beslag på Arlanda

Blåljus Gränspolisen har under söndagen upprättat ytterligare anmälningar om penningtvättsbrott, den andra denna helg då det i lördags också beslagtogs kontanter och klockor.

eldsjal2024_helsida

Morgonkollen

Notiser Här är morgonkollen med uppdateringar från märsta.nu för den 21 april:

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
nrh_sigtuna
mp_eu_outsider
eldsjal2024_out
connys
centrum_outsider_host
pantamera_out