moderat_pan_nov
Donald Trump utsågs till segrare i det amerikanska valet. Foto: Skärmdump/CSB News

Trump vann: Ett bra val!

Efter att Trump nu på morgonen segrat i det amerikanska presidentvalet har reaktionerna från lokala politiker börjat komma in: - Det var ett bra val, säger Ali Wandi (S).

centrum_artikel_host

Knappt någon svensk politik höll Donald Trump i det amerikanska presidentvalet. Lokalt hävdade Dan Rosenholm (L) att Trumps politik om kolbrytning och fracking riskerar mänsklighetens framtid. Socialdemokraterna har öppet deklarerat att de stödjer Hillary Clinton men Ali Wandi går mot strömmen i sitt parti:
– Hillary Clinton och demokraterna har varit vid makten i två mandatperioder och misslyckats på flera områden, bland annat arbetslöshet och utrikespolitiken, säger Wandi.

Wandi tilltalas främst av Trumps utrikespolitik:
– USA har ersatt diktatorer med islamister, där har man misslyckats.

Vad säger du om Dan Rosenholms tweet om att Trump riskerar mänsklighetens framtid?
– Det får stå för honom, jag har inga kommentarer om det. Det som han sagt i valrörelsen och det han gör efter är nått helt annat. Jag lyssnade precis på hans segertal och det var helt annorlunda än hur han pratade innan.

Oppositionsrådet Olov Holst (M) skriver i sms till märsta.nu att av två dåliga alternativ så höll han på Clinton:
– Mest beroende på hennes erfarenhet av politik och politisk styrning i allmänhet och utrikespolitik i synnerhet. Nu tror inte jag Trump kommer kunna eller ens vilja leverera allt tokigt han sagt i valrörelsen men hans till synes fientliga inställning till t.ex. handelshandelsavtal är oroväckande för hela världssamfundet och kan komma att ge långtgående ekonomisk instabilitet. Men som sagt, manöverutrymme för en amerikans president är i viss utsträckning begränsat och Trump kommer tvingas inse ekonomiska, diplomatiska och politiska realiteter när han väl sitter i Vita huset.

Förre märstapolitikern Elias Sauk låter hälsa följande:
– Det är med stor glädje och tillförsikt som jag tar del av nyheterna från Washington. Nu återstår bara att Mr Trump förenar nationen och gör USA, redo igen att ta sig an dagens och morgondagens utmaningar. Alla oavsett religion, ras och kultur är välkomna att göra America great again!

Uppdaterad kl. 11.45

Artikeln uppdateras

 

connys_helsida
vintermarknad_helsida
advent_kyrka_helsida
budget2023

Budgetdebatt på onsdagen: Stora utmaningar väntar

Politik Onsdag 30:e november ska budgeten klubbas för 2023: - Att Sverige, Sigtuna och resten av världen står inför mycket stora ekonomiska utmaningar 2023 på grund av flera sammanvägda faktorer råder ingen oenighet kring, säger Bengt Hellström (KD), gruppledare.

julmarknad_2022
dackskifte_helsida
pantamera_avc_helsida
moderat_pan_helsida
defacto_helsida

Ljusmanifestation för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor

Notiser En Ljusmanifestation hölls i Valsta i torsdags för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor: - Vi är tacksamma för att varje år få vara med och bidra med en aktiv ståndpunkt mot våldet mot kvinnor och det är en självklarhet för oss att medverka med andra föreningar, organisationer och kommunen kring frågan, sa Sibtain Govani från Shiamuslimska församlingen i Valsta

centrum_host_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

vintermarknad_outsider
dackskifteoutsider
marknaden_outsider
swedol_outsider
connys
ridskola_2020_outsider
kyrka_outsider_advent
pantamera_out
nrh
centrum_outsider_host