sap_feb_pan
Donald Trump utsågs till segrare i det amerikanska valet. Foto: Skärmdump/CSB News

Trump vann: Ett bra val!

Efter att Trump nu på morgonen segrat i det amerikanska presidentvalet har reaktionerna från lokala politiker börjat komma in: - Det var ett bra val, säger Ali Wandi (S).

centrum_artikel_host

Knappt någon svensk politik höll Donald Trump i det amerikanska presidentvalet. Lokalt hävdade Dan Rosenholm (L) att Trumps politik om kolbrytning och fracking riskerar mänsklighetens framtid. Socialdemokraterna har öppet deklarerat att de stödjer Hillary Clinton men Ali Wandi går mot strömmen i sitt parti:
– Hillary Clinton och demokraterna har varit vid makten i två mandatperioder och misslyckats på flera områden, bland annat arbetslöshet och utrikespolitiken, säger Wandi.

Wandi tilltalas främst av Trumps utrikespolitik:
– USA har ersatt diktatorer med islamister, där har man misslyckats.

Vad säger du om Dan Rosenholms tweet om att Trump riskerar mänsklighetens framtid?
– Det får stå för honom, jag har inga kommentarer om det. Det som han sagt i valrörelsen och det han gör efter är nått helt annat. Jag lyssnade precis på hans segertal och det var helt annorlunda än hur han pratade innan.

Oppositionsrådet Olov Holst (M) skriver i sms till märsta.nu att av två dåliga alternativ så höll han på Clinton:
– Mest beroende på hennes erfarenhet av politik och politisk styrning i allmänhet och utrikespolitik i synnerhet. Nu tror inte jag Trump kommer kunna eller ens vilja leverera allt tokigt han sagt i valrörelsen men hans till synes fientliga inställning till t.ex. handelshandelsavtal är oroväckande för hela världssamfundet och kan komma att ge långtgående ekonomisk instabilitet. Men som sagt, manöverutrymme för en amerikans president är i viss utsträckning begränsat och Trump kommer tvingas inse ekonomiska, diplomatiska och politiska realiteter när han väl sitter i Vita huset.

Förre märstapolitikern Elias Sauk låter hälsa följande:
– Det är med stor glädje och tillförsikt som jag tar del av nyheterna från Washington. Nu återstår bara att Mr Trump förenar nationen och gör USA, redo igen att ta sig an dagens och morgondagens utmaningar. Alla oavsett religion, ras och kultur är välkomna att göra America great again!

Uppdaterad kl. 11.45

Artikeln uppdateras

 

skridskodisco_helsida
funkisfest_helsida

Nya insatser för att stoppa utbrottet av granbarkborre

Notiser I kampen mot granbarkborren tar Sigtuna kommun nu ett aktivt steg genom att bekämpa dess spridning. I skogskanterna kan du möjligen se nedfällda granar, en del av det pågående arbetet med att förbereda inför granbarkborrens svärmningssäsong senare i vår.

steningekompani_helsida
sportlov

Gängkriminell greps på Arlanda

Blåljus En 31-årig man, känd som Foxtrotmannen, som varit jagad internationellt för flera grova brott, inklusive morden på två tonårspojkar i Stockholm, har gripits på Arlanda flygplats.

fritidsbanken_sportlov
hamnplanen

Nya förslaget: Krögare får bekosta fastigheten

Nyheter Det tidigare förslaget om att Sigtuna kommun skulle bygga och förvalta en restaurang på Hamnplanen i Sigtuna har reviderats. I det nya förslaget söks en intressent som själv vill bekosta bygget och driva verksamheten.

Ny aktör tar över Mälartåg

Nyheter Transdev kommer att ta över driften av Mälartåg, som ansvarar för den regionala tågtrafiken i Stockholm-Mälardalen, från och med den 16 juni i år.

spedition_helsida

Ökad befolkning trots färre födda barn

Nyheter Antalet nyfödda i Sverige fortsätter att minska enligt ny statistik från SCB. I Sigtuna kommun var antalet nyfödda det lägsta på elva år under 2023, med endast 546 levande födslar. Även om antalet nyfödda minskar, ökade den totala folkmängden i Sigtuna med 653 invånare.

connys_helsida
pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida

Varning utfärdad för ishalka i Sigtuna kommun

Nyheter En varning har utfärdats för plötslig ishalka i Sigtuna kommun och stora delar av Svealand samt sydostligaste Norrland. Underkylt regn eller regn på kalla vägytor kan orsaka svårigheter med plötslig ishalka.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nrh_sigtuna
centrum_outsider_host
pantamera_out
stentekompani_outsider
ridskola_2020_outsider
spedition_outsider
skridskodisco_outsider
connys
funkisfest_outsider