centrum_panorama_hostshopping
Två personer greps misstänkta för våldtäkt inne i den här lägenheten och ytterligare en greps senare under onsdagen.Foto: Jamshid Jamshidi

Tre misstänkta för våldtäkten

Tre personer sitter nu anhållna misstänkta för våldtäkt på Lyckostigen igår: - Jag kan bekräfta det, säger Patrik Hamrén, handläggare vid enheten för Grova Brott på Polisen Stockholm Nord till märsta.nu

centrum_artikel_host

Polisen vid Stockholm Nord är fortfarande mycket förtegna om omständigheterna kring onsdagsmorgonens händelse då två personer greps i en lägenhet på Lyckostigen misstänkta för våldtäkt:
– Det pågår en förundersökning, säger Patrik Hamren vid enheten för Grova brott.

Under onsdagen grep polisen ytterligare en person. Samtliga tre är misstänkta för våldtäkt. Polisen kunde inte uttala sig om hur personen som utsattes för våldtäkten mår idag:
– Det är oklart, jag har inte pratat med personen, det är inte jag som är utredare, uppger Hamrén.

mp_tack_helsida

Beslut om Kultur- och Aktivitetscenter i Valsta

Politik I gårdagens kommunfullmäktige, den 18 juni, beslutades det att bygga ett nytt kultur- och aktivitetscenter i Valsta. Centret ska bli en mötesplats med aktiviteter för barn och unga, och byggstarten är planerad till våren 2025.

connys_helsida
centrum_host_helsida
brobygget_2024

Andelen arbetslösa bland utrikesfödda går ner

Nyheter I maj noterade Sigtuna kommun den lägsta arbetslösheten bland utlandsfödda sedan februari 2020. Enligt Arbetsförmedlingen sjönk arbetslösheten bland utlandsfödda med 0,3 procentenheter till 13,4 procent.

pantamera_avc_helsida
fritidsbanken_helsida

Ekonomisk kris i regionen kan leda till högre SL-priser

Politik SL står inför en ekonomisk kris med ett budgetunderskott på 1,3 miljarder kronor nästa år, enligt Trafikförvaltningens egna beräkningar. Detta kan leda till nya prishöjningar och ytterligare nedskärningar. Moderaterna i Region Stockholm kräver nu en kriskommission för att hantera situationen.

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

Skyfall förväntas i kommunen idag

Notiser Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

SSHL satsar på ny belysning som en del av energieffektiviseringen

Nyheter Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har genom finansiering från EU tagit ett stort steg mot hållbarhet och energieffektivisering. Med stöd från Signify och EU-projektet "Eco2 Schools as New European Bauhaus Lab" har skolan sett märkbara förbättringar i både energieffektivitet och studiemiljö.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

mp_tack_outsider
nrh_sigtuna
pantamera_out
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
brobygget_outsider
connys
fritidsbanken_outsider