socialdemokraterna_maj_panorama
Foto: Trafikverket/Göran Fält

Trafikverket laddade för vintern

Trafikverkets förberedelser för vintern är full gång, att tågen via Märsta drabbas varje säsong är ett lika säkert kort som Kalle Anka på julafton: - Vår ambition är att förutse kommande fel och störningar, och så långt som möjligt åtgärda dem innan de inträffar. Uppstår det ändå fel ska vi så snabbt som möjligt åtgärda dessa, säger Anna Lundman, underhållschef på Trafikverket, i ett pressmeddelande.

centrum_artikel_host

Trafikverket har inför vintern genomfört olika övningar tillsammans med de entreprenörer som underhåller järnvägen och järnvägsföretagen som kör tågen för att vara bättre rustade om det blir mycket snö och svåra förhållanden som riskerar att störa trafiken. Trafikverkets underhållschef Anna Lundman säger i ett pressmeddelande att man ska försöka förutse kommande fel och störningar för att åtgärda den innan de inträffar.

Bemanning dygnet runt
Det finns en operativ ledning bemannad dygnet runt som ska agera och följa läget på banorna, man har också en störningsplan om det skulle vara ett omfattande snöoväder. I så fall kommer trafiken att glesas ut så att Trafikverkets entreprenörer kan få utrymme att röja spår och växlar mellan avgångarna. Trafikverket har också satsat extra på att informera resenärer både via webben, appar och media.

forstamaj_helsida
mp_helsida_eu
connys_helsida
centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida
eldsjal2024_helsida
EXTRA

Ungdomar slogs i Märsta

Blåljus Polis larmades till ett bråk i Märsta där ett 15-tal ungdomar ska ha varit inblandade strax före klockan 16.

EXTRA

Ytterligare beslag på Arlanda

Blåljus Gränspolisen har under söndagen upprättat ytterligare anmälningar om penningtvättsbrott, den andra denna helg då det i lördags också beslagtogs kontanter och klockor.

Morgonkollen

Notiser Här är morgonkollen med uppdateringar från märsta.nu för den 21 april:

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

eldsjal2024_out
stationshusen_outsider
mp_eu_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh_sigtuna
centrum_outsider_host
connys
pantamera_out