centrum_panorama_hostshopping
Foto: Arkiv

Tillstånd krävs för fyrverkerier

Sedan 2019 krävs tillstånd för fyrverkerier på pinne.

centrum_artikel_host

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap har uppmanat kommuner att ställa in offentliga nyårsfiranden i hela landet för att minska smittspridning av covid-19. Det kommer således inte ske firande i kommunen som är offentligt sanktionerat. Man får sedan 2019 inte längre använda fyrverkeri på pinne utan tillstånd. Enligt Polisen var larm om olyckor kopplade till fyrverkeri färre förra året. Den som söker tillstånd behöver även genomgå en utbildning för att hantera fyrverkeri med pinne. Fyrverkerier är dock inte förbjudna och säljs på flera platser i kommunen.

mp_tack_helsida
pantamera_avc_helsida
connys_helsida

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

Skyfall förväntas i kommunen idag

Notiser Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

fritidsbanken_helsida

SSHL satsar på ny belysning som en del av energieffektiviseringen

Nyheter Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har genom finansiering från EU tagit ett stort steg mot hållbarhet och energieffektivisering. Med stöd från Signify och EU-projektet "Eco2 Schools as New European Bauhaus Lab" har skolan sett märkbara förbättringar i både energieffektivitet och studiemiljö.

centrum_host_helsida
brobygget_2024

Sommarlovsbiljetten är igång

Nyheter Under sommarperioden 5 juni till 27 augusti reser ungdomar mellan 12 och 18 år gratis med SL-trafiken. Initiativet med lovkortet är ett steg från Region Stockholm för att uppmuntra miljövänliga resor.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

fritidsbanken_outsider
pantamera_out
centrum_outsider_host
connys
mp_tack_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh_sigtuna
brobygget_outsider