eldsjal2024_pan
Foto: Jamshid Jamshidi
Foto: Jamshid Jamshidi
Foto: Jamshid Jamshidi
Foto: Jamshid Jamshidi
Foto: Jamshid Jamshidi
Foto: Jamshid Jamshidi
Foto: Jamshid Jamshidi
Foto: Jamshid Jamshidi
Foto: Jamshid Jamshidi
Foto: Jamshid Jamshidi
Foto: Jamshid Jamshidi
Foto: Jamshid Jamshidi
Foto: Jamshid Jamshidi
Foto: Daniel Iskander

Misstänkte terroristen greps i Steninge

Efter en stor insats i Steninge allé kunde en misstänkt för inblandning i attacken i Stockholm gripas: - Vi bekräftar att en person är gripen misstänkt för nån inblandning i det här, säger Lars Byström vid Stockholmspolisen till Aftonbladet

centrum_artikel_host

Aftonbladet skriver följande i sin rapportering:
”Enligt flera källor till Aftonbladet har en man gripits i Märsta i en insats på fredagskvällen.

Mannen ska ha uppvisat lindriga skador och sagt att han är skyldig till attentatet i Stockholm. Enligt källuppgifter passar mannen in på signalementet som gått ut.

Misstänkt terrorist gripen i Märsta from Daniel Iskander on Vimeo.

Polisen har spärrat av vid Steninge allé. Enligt uppgift ska ett tiotal poliser kört ner mot Steningebadet. märsta.nu är på plats. Ett giganistk medieuppbåd är på plats. Men man kommer inte så långt fram. Många av de som samlats här är chockade och undrar hur terroristen hamnade just här. Vad märsta.nu erfar greps en person mitt emot parkeringen till Steningebadet.

Polisuppgifter gör gällande att det är lastbilschauffören som är gripen i Märsta. Han ska ha gripits i ett villaområde nära Steningebadets parkering. Mannen ska ha haft glassplitter och sagt att han utfört dådet. Han bar också rånarluva och stämde in på signalementet som polisen gått ut med. Mannen brottades ner av insatsstyrkan uppger Aftonbladet.

Bil efter bil åker ner till Steninge, det promenerar folk för att se vad som händer. En karavan av bilar står uppställd längs med Allévägen. Det är många frågor just nu bland de intresserade märstaborna, den största av alla är egentligen hur terroristen hamnade just här? Det lär ta något dygn eller kanske veckor innan Polisen går ut med de uppgifterna.

märsta.nu:s utsände Jamshid Jamshidi berättar från Steninge att polisen söker med ficklampor och hundar i diket längs hela Allévägen.

Aftonbladet skriver att mannen setts på tåg norrut och i en butik ska man ha känt igen honom. Mannen ska ha bettet sig udda och konstigt i en butik vilket fick personal att fatta misstanke. Vid 23.20 meddelas att det rör sig om en en 39-årig man som är den gripne, det rör sig om en uzbekisk medborgare. Mannen har uppgett att han tagit tåget till Märsta. Först trodde Polisen att han tog Arlanda Express till Arlanda varpå man skickade patruller till flygplatsen.

Under lördagsnatten uppger polisen på sin hemsida att 39-åringen anhållits. Åklagaren säger till SVT Nyheter att mannen är misstänkt på sannolika skäl för terrorbrott genom mord.

Uppdaterad kl. 03.35

eldsjal2024_helsida
mp_helsida_eu
centrum_host_helsida
storemore_helsida
connys_helsida
pantamera_avc_helsida

EPA-bil körde in i mur i Sigtuna

Blåljus Tidigt på eftermiddagen den 15 april rapporterades en trafikolycka i Sigtuna där en A-traktor påstås ha kört in i en mur längs Drottning Kristinas väg och Stora gatan. Polisen fick larm om händelsen vid 15-tiden på måndagen.

steningekompani_helsida

Nu har akutskolan öppnat

Nyheter Akutskolan som är en del av kommunledningens tiopunktsprogram har öppnat: - I Sigtuna kommuns skolor ska man känna trygghet och studiero. Att etablera en akutskola är vårt sätt att skapa goda förutsättningar för en trygg tillvaro där förutsättningar ges för att eleverna ska klara grundskolan med godkända betyg, samtidigt som vi får möjlighet att bryta destruktiva beteenden hos de som stör och förstör för andra, säger Mattias Askerson, ordförande i förskole- och grundskolenämnden

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

stentekompani_outsider
centrum_outsider_host
pantamera_out
mp_eu_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
storemore_out
eldsjal2024_out
nrh_sigtuna