sap_feb_pan

Tävlingsförbudet hävs

Tävlings- och matchförbudet för barn och unga hävs med omedelbar verkan: - Fysisk aktivitet främjar en god hälsa. Det är viktigt att barn och unga har bra möjligheter att idrotta trots pandemin, säger Johan Carlson, generaldirektör på Folkhälsomyndigheten.

centrum_artikel_host

Det match/tävlingsförbud som införts i all barn- och ungdomsidrott sedan i höstas hävs med omedelbar verkan från 28/4. Detta efter kraftiga påtryckningar från bland annat fotbollen om att antalet aktiva minskar vilket kan få långtgående konsekvenser för folkhälsan. Enligt ett pressmeddelande från FHM kan föreningar med lagidrotter anordna en match eller tävlingsdag per lag och vecka utomhus för barn och unga födda 2002 eller senare.

För individuella idrotter kan barn och unga tävla max en gång veckan. Tävlingarna ska dockvara lokala. FHM poängterar att det är fortsatt viktigt att alla verksamheter vidtar åtgärder för att minimera smittspridning av covid-19. Det innebär exempelvis att föräldrar och annan publik inte tillåts i samband med matcherna.

Det ser dock ut som att Upplands Fotbollförbund strukit de första matcherna i serierna då dessa skulle ha spelats redan nu till helgen. Premiärerna väntas istället ske kommande helg. Seniorfotbollen är fortsatt nedstängd och det finns inga besked om när den kan startas upp.

connys_helsida

Före detta finansregionsrådet lämnar sitt uppdrag

Politik Oppositionsregionrådet Irene Svenonius meddelade vid ett extrainsatt möte med den moderata regiongruppen i Stockholm att hon lämnar såväl sina uppdrag för Moderaterna i Region Stockholm som övriga uppdrag för Moderaterna. Efter sju år som gruppledare på heltid, varav sex år som finansregionråd (2017-2022) under en turbulent period för Stockholmsregionen.

centrum_host_helsida
foraldranatverk_helsida
spedition_helsida
funkisfest_helsida
fritidsbanken_sportlov

Trafikverket arbetar med att åtgärda potthål

Nyheter Trafikverket upplever för närvarande ökade problem med potthål på vägarna. Vägnätet är omfattande, vilket gör det till ett betydande arbete att åtgärda dessa problem. De stora vägarna som påverkas i kommunen inkluderar 263, 273 och 255, där det är särskilt många potthål mellan Märsta och Sigtuna i båda riktningarna.

A-traktorer fortsätter öka

Notiser Den senaste utvecklingen inom användningen av A-traktorer i Sverige och särskilt i Sigtuna kommun visar en markant ökning under det senaste decenniet, med fortsatt tillväxt under 2023. Enligt nyligen publicerade siffror från Trafikanalys har antalet A-traktorer i Sigtuna ökat för tredje året i rad, vilket pekar på en stadigt växande trend i regionen.

pantamera_avc_helsida
sportlov
steningekompani_helsida

Nya insatser för att stoppa utbrottet av granbarkborre

Notiser I kampen mot granbarkborren tar Sigtuna kommun nu ett aktivt steg genom att bekämpa dess spridning. I skogskanterna kan du möjligen se nedfällda granar, en del av det pågående arbetet med att förbereda inför granbarkborrens svärmningssäsong senare i vår.

skridskodisco_helsida

Gängkriminell greps på Arlanda

Blåljus En 31-årig man, känd som Foxtrotmannen, som varit jagad internationellt för flera grova brott, inklusive morden på två tonårspojkar i Stockholm, har gripits på Arlanda flygplats.

hamnplanen

Nya förslaget: Krögare får bekosta fastigheten

Nyheter Det tidigare förslaget om att Sigtuna kommun skulle bygga och förvalta en restaurang på Hamnplanen i Sigtuna har reviderats. I det nya förslaget söks en intressent som själv vill bekosta bygget och driva verksamheten.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
nrh_sigtuna
centrum_outsider_host
foraldranatverk_outsider
funkisfest_outsider
spedition_outsider
connys
skridskodisco_outsider
stentekompani_outsider
pantamera_out