eldsjal2024_pan

Tävlingsförbudet hävs

Tävlings- och matchförbudet för barn och unga hävs med omedelbar verkan: - Fysisk aktivitet främjar en god hälsa. Det är viktigt att barn och unga har bra möjligheter att idrotta trots pandemin, säger Johan Carlson, generaldirektör på Folkhälsomyndigheten.

centrum_artikel_host

Det match/tävlingsförbud som införts i all barn- och ungdomsidrott sedan i höstas hävs med omedelbar verkan från 28/4. Detta efter kraftiga påtryckningar från bland annat fotbollen om att antalet aktiva minskar vilket kan få långtgående konsekvenser för folkhälsan. Enligt ett pressmeddelande från FHM kan föreningar med lagidrotter anordna en match eller tävlingsdag per lag och vecka utomhus för barn och unga födda 2002 eller senare.

För individuella idrotter kan barn och unga tävla max en gång veckan. Tävlingarna ska dockvara lokala. FHM poängterar att det är fortsatt viktigt att alla verksamheter vidtar åtgärder för att minimera smittspridning av covid-19. Det innebär exempelvis att föräldrar och annan publik inte tillåts i samband med matcherna.

Det ser dock ut som att Upplands Fotbollförbund strukit de första matcherna i serierna då dessa skulle ha spelats redan nu till helgen. Premiärerna väntas istället ske kommande helg. Seniorfotbollen är fortsatt nedstängd och det finns inga besked om när den kan startas upp.

centrum_host_helsida
storemore_helsida
pantamera_avc_helsida
mp_helsida_eu
connys_helsida
eldsjal2024_helsida

EPA-bil körde in i mur i Sigtuna

Blåljus Tidigt på eftermiddagen den 15 april rapporterades en trafikolycka i Sigtuna där en A-traktor påstås ha kört in i en mur längs Drottning Kristinas väg och Stora gatan. Polisen fick larm om händelsen vid 15-tiden på måndagen.

steningekompani_helsida

Nu har akutskolan öppnat

Nyheter Akutskolan som är en del av kommunledningens tiopunktsprogram har öppnat: - I Sigtuna kommuns skolor ska man känna trygghet och studiero. Att etablera en akutskola är vårt sätt att skapa goda förutsättningar för en trygg tillvaro där förutsättningar ges för att eleverna ska klara grundskolan med godkända betyg, samtidigt som vi får möjlighet att bryta destruktiva beteenden hos de som stör och förstör för andra, säger Mattias Askerson, ordförande i förskole- och grundskolenämnden

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

stentekompani_outsider
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
nrh_sigtuna
mp_eu_outsider
eldsjal2024_out
storemore_out
pantamera_out
connys