centrum_panorama_hostshopping

Tävlingsförbudet hävs

Tävlings- och matchförbudet för barn och unga hävs med omedelbar verkan: - Fysisk aktivitet främjar en god hälsa. Det är viktigt att barn och unga har bra möjligheter att idrotta trots pandemin, säger Johan Carlson, generaldirektör på Folkhälsomyndigheten.

centrum_artikel_host

Det match/tävlingsförbud som införts i all barn- och ungdomsidrott sedan i höstas hävs med omedelbar verkan från 28/4. Detta efter kraftiga påtryckningar från bland annat fotbollen om att antalet aktiva minskar vilket kan få långtgående konsekvenser för folkhälsan. Enligt ett pressmeddelande från FHM kan föreningar med lagidrotter anordna en match eller tävlingsdag per lag och vecka utomhus för barn och unga födda 2002 eller senare.

För individuella idrotter kan barn och unga tävla max en gång veckan. Tävlingarna ska dockvara lokala. FHM poängterar att det är fortsatt viktigt att alla verksamheter vidtar åtgärder för att minimera smittspridning av covid-19. Det innebär exempelvis att föräldrar och annan publik inte tillåts i samband med matcherna.

Det ser dock ut som att Upplands Fotbollförbund strukit de första matcherna i serierna då dessa skulle ha spelats redan nu till helgen. Premiärerna väntas istället ske kommande helg. Seniorfotbollen är fortsatt nedstängd och det finns inga besked om när den kan startas upp.

Ekonomisk kris i regionen kan leda till högre SL-priser

Politik SL står inför en ekonomisk kris med ett budgetunderskott på 1,3 miljarder kronor nästa år, enligt Trafikförvaltningens egna beräkningar. Detta kan leda till nya prishöjningar och ytterligare nedskärningar. Moderaterna i Region Stockholm kräver nu en kriskommission för att hantera situationen.

connys_helsida
pantamera_avc_helsida
mp_tack_helsida
fritidsbanken_helsida

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

brobygget_2024

Skyfall förväntas i kommunen idag

Notiser Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

SSHL satsar på ny belysning som en del av energieffektiviseringen

Nyheter Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har genom finansiering från EU tagit ett stort steg mot hållbarhet och energieffektivisering. Med stöd från Signify och EU-projektet "Eco2 Schools as New European Bauhaus Lab" har skolan sett märkbara förbättringar i både energieffektivitet och studiemiljö.

centrum_host_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
mp_tack_outsider
ridskola_2020_outsider
fritidsbanken_outsider
centrum_outsider_host
brobygget_outsider
pantamera_out
nrh_sigtuna