centrum_panorama_hostshopping
Ett tåg från SJ väntar på klartecken. Foto: Arkivbild

Tågkaos idag

Under förmiddagen revs en kontaktledning ner mellan Väsby-Rotebro vilket orsakade störa problem för tågtrafiken.

centrum_artikel_host

Tågen går oregelbundet via Märsta till och från Uppsala/Stockholm. Vid 9.15 slets en kabel ner söder om Väsby vilket orsakar störningar. SL har ersättningsbussar mellan Häggvik, Norrviken, Rotebro och Upplands Väsby och omvänt, skriver de på sin hemsida. Felet beräknas pågå hela dagen och först i morgon tror man att trafiken flyter på enl tidtabell igen. På Märsta station var det vid 10.30 lugnt och ordnat. Pendlare går in i sina tåg och väntar på att de ska åka. Ett SJ tåg stod dock kvar en längre stund på perrongen i väntan på grönt ljus.

Nu vid 13.50-tiden är det extrabussar från Norrviken som gäller om man ska via Väsby. Det uppges vara kaos i Häggvik med många resenärer och få bussar.

Under eftermiddagen öppnades två spår upp för trafik i båda riktningar men framkomligheten för tågen var begränsad och bland annat ställde SJ in Uppsalapendeln och hänvisade till SL:s pendel mellan Stockholm-Uppsala. Först till i morgon väntas trafiken gå som normalt igen på fyra spår.

Uppdaterad kl. 17.17

centrum_host_helsida

EU-delegater besökte Märsta

Politik EU-befinner sig som bekant i Arlandastad XPO under det första halvåret och på fredagen besökte ett antal delegater Märsta för att diskutera integration.

defacto_helsida
moderat_pan_helsida

Fritidsbanken firar ett år i Humbacken

Nöjesnyheter På lördag firar Fritidsbanken ett år i kommunen och i samband med det kommer man finnas i Humbacken: - Totalt har vi lånat ut över 13 500 sport- och fritidsprylar till över 6 000 personer i alla åldrar som aktiverat sig fysiskt på sin fritid, berättar Ola Holmberg, platschef på Fritidsbanken.

pantamera_avc_helsida

Välbesökt jobbmässa på Arlanda

Nyheter Arlandas jobbmässa blev välbesökt och många var intresserade av jobb på flygplatsen: - Vi är givetvis mycket glada över det stora intresse som finns för att arbeta på Stockholm Arlanda Airport och för de många olika arbetsmöjligheter som flygplatsen erbjuder, kommenterar VD och koncernchefen Jonas Abrahamsson.

connys_helsida

Så blir nya Kulturcentret i Valsta

Nyheter Valsta Torgs nya Kultur- och aktivitetscenter har röstats fram: - Det här ska bli en plats för människor att mötas, stimuleras och utvecklas som kommer att stärka hela kommunens attraktivitet, säger kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

humbacken_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

centrum_outsider_host
humbacken_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider
connys
swedol_outsider
pantamera_out