centrum_panorama_hostshopping
Ett tåg från SJ väntar på klartecken. Foto: Arkivbild

Tågkaos idag

Under förmiddagen revs en kontaktledning ner mellan Väsby-Rotebro vilket orsakade störa problem för tågtrafiken.

centrum_artikel_host

Tågen går oregelbundet via Märsta till och från Uppsala/Stockholm. Vid 9.15 slets en kabel ner söder om Väsby vilket orsakar störningar. SL har ersättningsbussar mellan Häggvik, Norrviken, Rotebro och Upplands Väsby och omvänt, skriver de på sin hemsida. Felet beräknas pågå hela dagen och först i morgon tror man att trafiken flyter på enl tidtabell igen. På Märsta station var det vid 10.30 lugnt och ordnat. Pendlare går in i sina tåg och väntar på att de ska åka. Ett SJ tåg stod dock kvar en längre stund på perrongen i väntan på grönt ljus.

Nu vid 13.50-tiden är det extrabussar från Norrviken som gäller om man ska via Väsby. Det uppges vara kaos i Häggvik med många resenärer och få bussar.

Under eftermiddagen öppnades två spår upp för trafik i båda riktningar men framkomligheten för tågen var begränsad och bland annat ställde SJ in Uppsalapendeln och hänvisade till SL:s pendel mellan Stockholm-Uppsala. Först till i morgon väntas trafiken gå som normalt igen på fyra spår.

Uppdaterad kl. 17.17

mp_tack_helsida
pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida
brobygget_2024
connys_helsida
fritidsbanken_helsida

Beslut om Kultur- och Aktivitetscenter i Valsta

Politik I gårdagens kommunfullmäktige, den 18 juni, beslutades det att bygga ett nytt kultur- och aktivitetscenter i Valsta. Centret ska bli en mötesplats med aktiviteter för barn och unga, och byggstarten är planerad till våren 2025.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
connys
pantamera_out
nrh_sigtuna
brobygget_outsider
mp_tack_outsider
fritidsbanken_outsider